Direct geregeld!

Sluit binnen 5 minuten een aansprakelijkheidsverzekering af!

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering voor studenten is geen overbodige luxe. Tijdens je studententijd ben je druk en veel onderweg: van je studie naar je bijbaan, sociale activiteiten, sport, studentenvereniging en weekendbezoekjes aan familie en vrienden.

Doordat je veel onderweg bent en veel interactie hebt, is de kans op ongelukken aanwezig en reëel. Een aansprakelijkheidsverzekering speciaal voor studenten biedt dan uitkomst.

Top 5 Studenten Aansprakelijkheidsverzekeringen

Verzekeraars kunnen verschillen in de prijs die ze vragen voor de studenten aansprakelijkheidsverzekering.

Let daarbij bijvoorbeeld op:

 • Dekking tijdens sport- en spelsituaties
 • Geldigheid van de verzekering tijdens je bijbaan
 • Biedt de verzekering alleen dekking in Nederland of ook in het buitenland?

In de vergelijker kan je, afhankelijk van de verzekeraar, kiezen voor een verzekerd bedrag van gemiddeld €1.500.000,- of een hoger bedrag van €2.500.000,-. Daarnaast kan je selecteren of een eigen risico gewenst is.

Aansprakelijkheidsverzekering in studentenpakket

Ben je een uitwonende student of ga je binnenkort uit huis? Op dat moment zijn er verschillende belangrijke verzekeringen waar je aan dient te denken. Een aantal verzekeraars komen studenten hierin tegemoet met kant en klare studentenpakketten en nemen je een hoop regel- en vergelijkwerk uit handen. Bovendien kan je vaak extra besparen op je verzekeringen door deze gezamenlijk in pakketvorm af te sluiten!

Bekijk en vergelijk hier studentenpakketten

Wat is aansprakelijkheid?

Op het moment dat je schade aanricht aan iemand anders of de spullen van iemand anders, kan je hierop worden aangesproken. Oftewel: je bent aansprakelijk voor de aangerichte schade. Niet alleen voor schade die je zelf per ongeluk hebt aangericht, maar ook bijvoorbeeld voor schade aangericht door je huisdier. Zonder aansprakelijkheidsverzekering draai je zelf op voor de onverwachte en vaak hoge kosten van aansprakelijkheid. Om deze reden is het verstandig voor deze vervelende situaties een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Wat dekt een studenten aansprakelijkheidsverzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor vervelende ongelukken in het dagelijks leven die tot hoge kosten kunnen leiden. Het gaat om schade aan personen of eigendommen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Iemand komt per ongeluk door jou ten val en breekt een arm;
 • Je kat of hond beschadigt de kleding van een vriend of vriendin;
 • Je stoot per ongeluk een fles wijn om over het nieuwe vloerkleed van je broer.

Deze en andere vervelende, niet onwaarschijnlijke situaties kunnen zorgen voor kosten die jij niet zomaar kan ophoesten. Gelukkig is een aansprakelijkheidsverzekering tegen een lage maandelijkse premie af te sluiten. Lees hier meer over de basisdekking van de aansprakelijkheidsverzekering

Verschil met WA-verzekering

Veel mensen halen een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) en een gewone aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) door elkaar. Een WA-verzekering is echter een autoverzekering: speciaal om het risico dat je met een motorisch voertuig schade toebrengt aan een ander te verzekeren. Deze verzekering moet je verplicht afsluiten wanneer je een voertuig koopt. De particuliere aansprakelijkheidsverzekering is een vrijwillige verzekering met dekking voor het risico dat je anderen schade toebrengt. Deze verzekering dekt echter geen schade die ontstaan is door een motorrijtuig. Op de pagina autoverzekeringen vind je meer informatie over de WA verzekering

Studenten aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Verzekeraars kunnen verschillende premies hanteren voor de studenten aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast kan je voor een dekkingsbedrag kiezen en geldt er mogelijk een eigen risico. Het is daarom slim om aanbieders te vergelijken. Let daarbij bijvoorbeeld op:

 • Hoe hoog is de basisdekking: dit bedrag ligt meestal rond de €1.500.000,- en kan vaak worden uitgebreid tot €2.500.000,-;
 • Geldt er een eigen risico? Dit is een klein deel van het schadebedrag, vaak rond de €100,-, dat je zelf moet betalen;
 • Is de verzekering alleen in Nederland of ook in het buitenland geldig?

Bepaal je gewenste verzekerde bedrag en eigen risico. Bekijk en vergelijk, aan de hand van je persoonlijke voorkeuren, deze verzekeringen zelf via onze Top 5 aansprakelijkheidsverzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering en een bijbaan

Wanneer je een bijbaan hebt of stage loopt, is de kans op ongelukken vaak groter. Tijdens je werkzaamheden kan je per ongeluk schade veroorzaken door bijvoorbeeld iets te laten vallen. Niet alle particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen dekken schade die ontstaat wanneer je aan het werk bent. Gelukkig hebben werkgevers vaak een collectieve aansprakelijkheidsverzekering. De kans is groot dat jij door je werkgever verzekerd bent. Vraag dit echter altijd na bij je werkgever zodat je niet onverzekerd bent. Meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekering tijdens je bijbaan

Veelgestelde vragen over de studenten aansprakelijkheidsverzekering

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je een vraag? Bekijk dan ons overzicht veelgestelde vragen over de aansprakelijkheidsverzekering.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?
Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je als student verzekerd voor schade die je per ongeluk aan iemand anders of zijn of haar spullen aanricht. Dit geldt ook voor schade aangericht door je huisdier. Indien de schade door jouw schuld is ontstaan, ben je aansprakelijk. Om te voorkomen dat je zelf voor de hoge kosten van schade moet opdraaien, kan je voordelig een studenten aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.
Waar vind en vergelijk ik de beste studenten aansprakelijkheidsverzekering?
De beste aansprakelijkheidsverzekering is niet altijd de goedkoopste. Als uitwonende student wil je natuurlijk dat je aansprakelijkheidsverzekering goed aansluit op je persoonlijke situatie. Via onze handige top 5 aansprakelijkheidsverzekeringen kan je alle studenten aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en kies je, aan de hand van je persoonlijke voorkeuren, voor de voor jou beste aansprakelijkheidsverzekering!
Kan ik een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten in een studentenpakket?
Een student op kamers heeft verschillende belangrijke studenten verzekeringen nodig tijdens de bewogen studietijd. Naast het regelen van je eigen zorgverzekering heb je voor je spullen op je kamer een inboedelverzekering nodig. Daarnaast is een aansprakelijkheidsverzekering belangrijk voor vervelende ongelukken waarbij je schade aanricht aan anderen of andermans spullen. Gelukkig is dit snel geregeld via onze handige studenten alles-in-1 voordeelpakketten. Door de verzekeringen te bundelen, betaal je bovendien een lagere premie!
Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?
Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht zoals bijvoorbeeld een zorgverzekering. Doet zich een vervelende situatie voor waarin je per ongeluk schade aanricht aan iemand anders of diens eigendommen? Dan draai je zonder aansprakelijkheidsverzekering zelf op voor de kosten. Een medische rekening of de kosten ter reparatie of vervanging van eigendommen kunnen erg hoog oplopen. Om deze reden is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering verstandig.
Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?
Een aansprakelijkheidsverzekering hoeft gelukkig helemaal niet zo duur te zijn! Je kan al een studenten aansprakelijkheidsverzekering vanaf €2,50 per maand afsluiten. De premie is per verzekeraar onder meer afhankelijk van de gewenste dekking en het eigen risico. Bekijk en vergelijk welke studenten aansprakelijkheidsverzekering je het meeste aanspreekt via onze handige top 5 studenten aansprakelijkheidsverzekeringen.

Expertise

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten. Wij werken met een vast team van specialisten die nauw betrokken zijn bij het samenstellen van informatie voor deze website.

Bronnen

Deze pagina is tot stand gekomen door gebruik te maken van o.a. onderstaande bronnen:

 • www.verzekeraars.nl
 • www.wijzeringeldzaken.nl
 • www.nibud.nl

Informatie gecontroleerd door expert

linda van ReenenDe informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is de specialist op het gebied van studenten verzekeringen en meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekeringen.nl.

We zijn gecertificeerd door keurmerk:

Logo Erkend Vergelijker

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897