Autoverzekering vergelijken

Sluit binnen 5 minuten een studenten reisverzekering af!

Studenten autoverzekering

In Nederland en binnen de andere landen van de Europese Unie is het afsluiten van een WA autoverzekering verplicht wanneer je een auto aanschaft.

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid en met een dergelijke verzekering kun je, op het moment van schade, altijd de schade verhalen op de verzekering van de tegenpartij of kunnen zij andersom de schade verhalen op jouw verzekering. Autoverzekeringen kunnen ook dekking bieden voor andere soorten schade, zoals diefstal van de auto, brand of natuurrampen. De wetgeving voor de aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigen is in alle landen binnen Europa gelijk.

Top 5 studenten autoverzekeringen

Ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering voor studenten? Wij vergelijken maandelijks alle autoverzekeringen voor studenten en we stellen op basis van deze onderzoek een top 5 vast. Het is belangrijk om goed te bekijken welke dekking het beste bij je past voordat je een autoverzekering afsluit. Wij helpen je eenvoudig een keuze te maken met onze vergelijker.

Ga direct naar de vergelijker en sluit binnen 5 minuten een studenten autoverzekering af:

Top 5 Studenten Autoverzekeringen

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

De WA autoverzekering is verplicht en zonder deze verzekering mag je de auto niet gebruiken. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt aan andere personen en motorvoertuigen. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer je niet gedekt bent voor deze schade. Dit zijn situaties waarin je met opzet gevaarlijk bent gaan rijden, zoals wanneer je alcohol hebt gedronken en/of bent gaan joyriden.

Lees hier meer over de WA-verzekering

Aanvullende autoverzekeringen

Naast de WA-verzekering kan je ervoor kiezen om een aanvullende autoverzekering te nemen. Als je een extra autoverzekering af wilt sluiten kan je kiezen uit twee verschillende soorten:

Zowel de beperkt casco als de volledig casco autoverzekering dekken schade die is ontstaan aan jouw auto door onverwachte oorzaken van buitenaf. Dit is bijvoorbeeld wanneer je auto vernield wordt of schade veroorzaakt door loslopende dieren. De volledig casco autoverzekering dekt daarnaast schade die je zelf aan je auto veroorzaakt en wordt daarom ook wel een all risk autoverzekering genoemd.

Overstappen studenten autoverzekering

Wanneer je wil overstappen naar een andere verzekeraar zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, zoals:

  • De contractvervaldatum
  • De opzegtermijn
  • Het aantal schadevrije maanden dat je dit jaar hebt gereden

Zorg er daarnaast voor dat je nooit onverzekerd de weg op gaat. Sluit dus eerst een nieuwe verzekering af voordat je de oude verzekering stopzet. Zonder verzekering autorijden is bij de wet verboden. Meer tips voor het overstappen vind je hier. Ben je klaar om een studenten autoverzekering af te sluiten? Kijk eens naar onze Top 5 studenten autoverzekeringen

Premie studenten autoverzekering

Verzekeraars mogen zelf de hoogte van de premie van de autoverzekering bepalen. Zij bepalen deze premiehoogte op basis van o.a. je leeftijd, het aantal schadevrije jaren dat je hebt gereden en de waarde van je auto. Het kan daarom de moeite waard zijn om meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken. Onthoud daarbij wel dat een erg lage premie kan betekenen dat de verzekeraar weinig uitkeert bij een ongeval. Meer informatie over de premie van de studenten autoverzekering

Bespaartips studenten autoverzekering

Als student heb je vaak weinig te besteden en de gemiddelde verzekeringskosten van een auto voor een student zijn best hoog. Wanneer je slim omgaat met je studenten autoverzekering kan je besparen op je uitgaven. Zo drijf je bijvoorbeeld de prijs van je autoverzekering hoog op wanneer je iedere kleine schade claimt. Ook betaal je voor die stoere sportauto vaak een hogere premie. Denk daarom goed na over de auto die je koopt en hoe je met je autoverzekering omgaat. Hier vind je nog veel meer tips om te besparen op je autoverzekering

FAQ Autoverzekeringen

Hieronder vind je een overzicht van meest gestelde vragen over autoverzekeringen.

Wat is een autoverzekering?
Een autoverzekering dekt over het algemeen bij schade die is veroorzaakt met de eigen auto. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je ook te verzekeren voor schade aan jouw auto, doormiddel van een aanvullende verzekering.
Is een autoverzekering verplicht?
Ja, in Nederland is een autoverzekering verplicht. Zonder verzekering mag je een auto dan ook niet gebruiken. Je bent verplicht een WA-verzekering af te sluiten, waarmee je verzekerd bent voor de schade die je veroorzaakt aan personen en/of motorvoertuigen.
Waar vind en vergelijk ik de beste autoverzekeringen?
Je bent verplicht een autoverzekering af te sluiten en daarom is het belangrijk je te verdiepen in welke verzekering je precies wilt hebben. Doormiddel van onze handige top 5 autoverzekeringen vergelijk je eenvoudig de beste autoverzekeringen.
Wat kost een autoverzekering?
De kosten van een autoverzekering zijn afhankelijk van de verzekeraar van wat de verzekering precies vergoedt. Een autoverzekering sluit je af vanaf €53,03 per maand. Bekijk en vergelijk welke autoverzekering je het meeste aanspreekt via onze top 5 autoverzekeringen.
Waarom een aanvullende autoverzekering?
Met de verplichte WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor de schade die je met jouw auto toebrengt aan personen of motorvoertuigen. Door te kiezen voor een aanvullende verzekering kun je je ook verzekeren voor schade aan de eigen auto. Denk hierbij aan de gevolgen van brand, diefstal, ruitbreuk of natuurgeweld.

Expertise

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten. Wij werken met een vast team van specialisten die nauw betrokken zijn bij het samenstellen van informatie voor deze website.

Bronnen

Deze pagina is tot stand gekomen door gebruik te maken van o.a. onderstaande bronnen:

  • www.rijksoverheid.nl
  • www.verzekeraars.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl

Informatie gecontroleerd door expert

linda van ReenenDe informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is de specialist op het gebied van studenten verzekeringen en meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekeringen.nl.

We zijn gecertificeerd door keurmerk:

Logo Erkend Vergelijker

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897