Print icon

Allianz Global Assistance

logo_allianz

Allianz Global Assistance is de wereldwijde marktleider in het aanbieden van reisverzekeringen. Het bedrijf heeft vestigingen in 34 verschillende landen en heeft ruim 250 miljoen klanten. In Nederland is het hoofdkantoor van Allianz Global Assistance gelegen in Amsterdam. Bijna 300 medewerkers werken daar aan de Nederlandse tak van het internationale bedrijf. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders maken al gebruik van de medische hulpverlening van Allianz Global Assistance.

Naar website Allianz Global Assistance

Pakket van Allianz Global Assistance

Wij hebben op basis van de standaard- en aanvullende dekkingen van Allianz een ideaal pakket voor lange buitenlandse reizen samengesteld. Bekijk dit pakket hieronder en sluit deze reisverzekering eenvoudig direct af via de website van Allianz Global Assistance:

Dekking van Allianz Global Assistance
Allianz Global Assistance Dekking

Europa of Werelddekking

Ja

Medische hulp

Vergoeding kostprijs (geen maximum, noodzakelijke kosten)

Medische hulp thuisland

Max. €25.000

Reiskosten na ongeval

Vergoeding kostprijs

Vergoeding ongeval

Blijvende invaliditeit tot max. €100.000,-, overlijden tot max. €25.000,-

Tandheelkundige kosten

Max. €250,-

Vergoeding reisbagage

Vanaf €1.500,- tot max. €5.000,-

Vergoeding geld

Vanaf €200,- tot max. €500,-

Aansprakelijkheid

Max. €1.000.000,-

Opsporings- en reddingsacties

Max. €50.000,-

Rechtsbijstand

Alle kosten binnen Europa, max. €50.000,- buiten Europa

Naar Allianz Global Assistance

*Niet alle bovengenoemde dekkingen zijn verplicht onderdeel van de globetrotterverzekering. In deze tabel zijn de dekkingen hulpverlening, ongevallen, bagage, medische kosten, rechtsbijstand, aansprakelijkheid en werelddekking meegenomen.

Voordelen Allianz Global Assistance

 • Veel ervaring en wereldwijd een zeer betrouwbare verzekeraar
 • Goede klantenservice: 24/7 wereldwijd bereikbaar en eigen alarmcentrales

Nadelen Allianz Global Assistance

 • Afschrijving premie niet altijd op dezelfde datum
 • Veel onderzoek bij declareren schade

Globetrotter reisverzekering

Wat is een globetrotter reisverzekering? Wanneer je voor langere tijd naar het buitenland gaat kan je bij Allianz een speciale reisverzekering afsluiten. Met de globetrotter reisverzekering ben je bijvoorbeeld goed verzekerd tijdens een studie in het buitenland, werk in het buitenland of een lange wereldreis. De reisverzekering kan namelijk, in tegenstelling tot veel doorlopende reisverzekeringen, voor lange duur worden afgesloten zonder dat je met een maximale reisduur te maken krijgt. De reisverzekering bestaat uit een basisverzekering met veel aanvullende opties.

Bovenop de dekking S.O.S.-hulpverlening van het basispakket van de globetrotter reisverzekering kan je een groot aantal aanvullende opties zelf kiezen. De aanvullende modules (zoals medische kosten in het buitenland) van de globetrotter reisverzekering worden hier beschreven.

Aanvullende module Medische kosten

Dekking aanvullende module Medische kosten
Buitenland Nederland
Tandheelkundige kosten Max. € 250,-
Dokters- en ziekenhuiskosten Vergoeding kostprijs Max. € 25.000,-
Krukken of rolstoel Max. € 250,- Max. € 250,-
Telefonisch advies arts Gratis Gratis
Nabehandeling Max. € 1.000,-

* De Nederlandse zorgverzekering wordt aangehouden, het betreft aanvullende medische kosten.

De module Medische kosten verzekert je voor extra medische hulp die je wellicht in het buitenland of tijdens een korte terugkeer in Nederland ontvangt. Wanneer je de aanvullende module Medische kosten afsluit ontvang je dus alle bovenstaande dekkingen.

Let op: Allianz Global Assistance heeft twee versies van de module Medische kosten: Aanvullend en Uitgebreid. Beide hebben bovenstaande dekkingen voor het buitenland en voor in Nederland. Je dient de module Medische kosten Aanvullend af te sluiten wanneer je nog in Nederland een zorgverzekering hebt. Wanneer je dit niet hebt moet je de module volledige Medische Kosten afsluiten.

Aanvullende module bagage

Dekking aanvullende module bagage
Budget Comfort Uitgebreid
Reisbagage Max. € 1.500,- Max. € 3.500,- Max. € 5.000,-
Schade accommodatie Max. € 350,- Max. € 500,- Max. € 1000,-
Geld Max. € 200,- Max. € 350,- Max. € 500,-

* Met de module Bagage verzeker je de spullen die je meeneemt tijdens je reis en schade aan de locaties waar je verblijft. Je kunt kiezen uit drie opties die verschillen in de hoogte van de uitkering.

Aanvullende module rechtsbijstand

Dekking aanvullende module rechtsbijstand
Gebied Dekking
Europa Kostprijs
Buiten Europa Binnen Europa vergoeding tot de kostprijs, buiten Europa tot max. € 50.000,-. Voor contractuele geschillen max. €5.000,-

* De aanvullende module Rechtsbijstand geeft een dekking voor juridische hulp die je wellicht nodig hebt tijdens je reis.

Aanvullende module aansprakelijkheid

Dekking aanvullende module aansprakelijkheid
Dekking
Vergoeding Max. €1.000.000,- (tot €1.500.000,- in Australië)

* Wanneer er tijdens je reis iets gebeurt waar jij verantwoordelijk voor bent, dan vergoedt de module Aansprakelijkheid deze kosten. Dit geldt voor zowel materiële- als letselschade.

Aanvullende module Ongevallen

Dekking aanvullende module ongevallen
Letsel Dekking
Bij invaliditeit Tot max. €75.000,- af te sluiten
Bij overlijden Tot max. € 25.000,- af te sluiten

* Met de module Ongevallen heb je recht op een uitkering van een vast bedrag na een ongeval met blijvend letsel of bij overlijden.

Aanvullende module Wintersport en bijzondere sporten

Dekking aanvullende module wintersport en bijzondere sporten
Dekking
Dekking Vergoeding voor schade, diefstal, lessen en gehuurde spullen
Sporten Wintersport, bijzondere wintersporten, bijzondere sporten en technisch duiken

*Wanneer je van plan bent om wintersport of bijzondere sporten te beoefenen tijdens je reis is deze verzekering er om de onkosten na een ongeval of annulering te vergoeden. Recreatief duiken is standaard meeverzekerd op de Allianz globetrotter verzekering.

Aanvullende module S.O.S autopechhulp

Dekking aanvullende S.O.S-autopechhulp
Vergoeding Dekking
Vervangend vervoer Max. € 3.000,- huur + € 75,- per persoon per dag voor verblijf
Uitvallen bestuurder Reiskosten trein + € 75,- per persoon per dag voor verblijf
Rechtsbijstand Alle juridische ondersteuning DAS

* Wanneer je tijdens de reis gebruik maakt van vervoer per auto ben je met deze verzekering verzekerd voor onkosten die door bijvoorbeeld schade aan de auto of het uitvallen van een bestuurder kunnen ontstaan. Reparaties aan de auto zijn niet met deze verzekering gedekt.

Aanvullende module Werelddekking

Dekking aanvullende module Werelddekking
Dekking
Wereld Alle landen ter wereld

* Wanneer je naar een land buiten Europa gaat, dan moet je hier een extra dekking voor afsluiten. De Europa-dekking geldt voor: Europa + de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Deze dekking is ook geldig wanneer je tussen deze gebieden reist over zee.

Kortlopende reisverzekering

Dekking kortlopende reisverzekering
Europa Wereld
S.O.S hulp en medische kosten Vergoeding kostprijs Vergoeding kostprijs
Reisongevallen Max. €75.000,- (blijvende invaliditeit) en €25.000,- (overlijden) Max. €75.000,- (blijvende invaliditeit) en €25.000,- (overlijden)
Geld en reischeques Max. €750,- Max. €750,-
Bagage Max. € 4.000,- Max. € 4.000,-

De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance biedt een uitgebreide dekking voor wanneer je alleen een korte vakantie wilt verzekeren. Je kan kiezen voor Europa, Wereld (exclusief VS en Canada) of Wereld (inclusief VS en Canada) dekking.

De basis kortlopende reisverzekering kan worden aangevuld met de volgende dekkingen:

 • Geld en reischeques
 • Pechhulp auto
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • Annulering

Doorlopende reisverzekering

Dekking doorlopende reisverzekering
Budget Comfort Premium
S.O.S hulp en medische kosten Vergoeding kostprijs Vergoeding kostprijs Vergoeding kostprijs
Ongevallen Max. €75.000,- (blijvende invaliditeit) en €25.000,- (overlijden) Max. €75.000,- (blijvende invaliditeit) en €25.000,- (overlijden) Max. €75.000,- (blijvende invaliditeit) en €25.000,- (overlijden)
Dekkingsgebied Europa of Wereld Europa of Wereld Europa of Wereld
Bagage Max. € 1.500,- Max. € 3.500,- Max. € 5.000,-
Rechtsbijstand Europa: volledig, Wereld: tot max. €50.000,- Europa: volledig, Wereld: tot max. €50.000,- Europa: volledig, Wereld: tot max. €50.000,-

Met de doorlopende reisverzekering van Allianz ben je het hele jaar door op reis goed verzekerd voor medische kosten, ongevallen en schade. Je kiest zelf of je tegen schade voor een Buget, Comfort of Premium vergoeding verzekerd bent. Je kunt verder de volgende aanvullende modules afsluiten:

 • Werelddekking
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • S.O.S. autopechhulp
 • 180 dagen
 • Geld
 • Uitgebreide sportuitrusting

Travel Risk Insurance

Indien je in het buitenland woont en niet meer staat ingeschreven in Nederland, loop je bij veel reisverzekeraars tegen het woonlandvereiste aan. Dat betekent dat indien je niet in Nederland woont, je geen ‘Nederlandse’ reisverzekering kan afsluiten. De Travel Risk Insurance vormt hierop een uitzondering, deze verzekering is speciaal in het leven geroepen voor verzekerden die buiten Nederland wonen en geen Nederlandse zorgverzekering hebben. Om de verzekering af te sluiten is slechts een IBAN rekening- en paspoortnummer vereist.

Travel Risk Insurance
Categorie Dekking
S.O.S.-hulpverlening Onder meer vergoeding verblijf tot €70,- per dag en vervoer ziekenhuisbezoek tot €70,- per polis. Vergoeding noodzakelijke kosten met betrekking tot repatriëring. Opsporings-/reddingsacties vergoed tot €45.500.
Medische kosten Noodzakelijke medische kosten bij ongeval of ziekte: vergoeding dokters en ziekenhuiskosten tot €30.000, krukken en rolstoel tot €90, prothesen tot €680 en tandartskosten door ongeval tot €230.
Extra dekking Vergoeding kosten met betrekking tot verlies of diefstal reisdocumenten, schade aan logies of vermissing/vertraging bagage tijdens heenreis allen tot €115.
Bijzondere sporten/wintersport Optionele dekking
Annulering Onder meer vergoeding kosten annulering en eventuele kosten van overboeken van de reis. Bij het afbreken van de reis worden het aantal niet gebruikte vakantiedagen minus de terugreisdagen vergoed.

Extra diensten Allianz Global Assistance

Met een reisverzekering bij Allianz kan je gebruik maken van een aantal extra`s. Aanvullende diensten zijn:

 • Online schadedeclaratie
 • Overal ter wereld dag en nacht hulp in je eigen taal
 • In nood kan je wereldwijd via de geldservice max. € 300,- opnemen
 • Persoonlijke reisassistent
 • Altijd toegang tot de Reisarts

Kortingen reisverzekeraar

Iedereen jonger dan 27 jaar krijgt 10% korting op de (globetrotter) reisverzekering en op de aanvullende dekkingen.

Contactgegevens Allianz Global Assistance

Contactgegevens Allianz Global Assistance
E-mail info@allianz-assistance.nl
Telefoon 020 – 5618711
Postadres Postbus 9444 – 1006 AK Amsterdam
Website Allianz Global Assistance