Inboedelverzekering vergelijken

Sluit binnen 2 minuten een inboedelverzekering voor je studentenkamer af!

Studenten inboedelverzekering

Ga je binnenkort op kamers? Vergeet dan niet een inboedelverzekering af te sluiten! Deze website kan je helpen bij het vergelijken en het kiezen van de beste inboedelverzekering.

Vergelijk inboedelverzekeringen

In één handig overzicht de goedkoopste studenten inboedelverzekeringen vergelijken? Maak dan gebruik van onze uitgebreide vergelijker! Kies je type woning, eigen risico en aanvullende dekkingen en check de voorwaarden bij verschillende inboedelverzekeraars. Woon je op kamers? Kies dan een inboedelverzekering die losse kamers dekt.

Inboedelverzekering die een studentenkamer verzekerd

Vergelijk hier alle studenten inboedelverzekeringen

Inboedelverzekering in studentenpakket

Meerdere vliegen in één klap slaan? Diverse verzekeraars hebben studentenpakketten samengesteld met verschillende belangrijke verzekeringen voor de uitwonende student. In deze pakketten tref je combinaties van onder meer inboedel-, aansprakelijkheid- en ongevallenverzekeringen aan tegen een aantrekkelijke premie.

Bekijk en vergelijk hier studentenpakketten

Alle inboedelverzekeraars

Om je op weg te helpen met het maken van een keuze tussen de vele aanbieders vind je hier een overzicht van inboedelverzekeringen.

Meer informatie op Alle inboedelverzekeraars

Inboedelverzekering voor studentenkamer van eerstejaars studenten

Sta je aan het prille begin van je studentenleven? Dan ga je misschien ook op kamers wonen! Je zal de komende tijd volop gaan genieten van je studentenleven. Er komen echter ook serieuze zaken kijken bij het feit dat je nu volwassen bent en op jezelf woont. Om niet plotseling in de financiële problemen te komen zijn er een aantal verzekeringen die verstandig zijn om af te sluiten. Voorbeelden zijn de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Je leest er alles over op de speciale pagina eerstejaars studenten.

Kostbaarhedenverzekering of inboedelverzekering

Ben je op zoek naar een verzekering die jouw kostbare spullen zoals je laptop, sieraden, kunst of dure apparatuur verzekert? Kostbaarheden worden binnen de inboedelverzekering doorgaans vergoed tot een maximum bedrag en de dekking geldt bovendien alleen binnenshuis. Het kan om deze reden verstandig zijn je inboedelverzekering uit te breiden met een kostbaarhedenverzekering. De verschillen worden hieronder uitgelicht.

De inboedelverzekering dekt:

 • alleen binnenshuis
 • alleen in Nederland
 • voor kostbaarheden geldt een vergoeding tot een bepaald maximum bedrag

De kostbaarhedenverzekering dekt:

 • zowel binnen- als buitenshuis
 • wereldwijd
 • uitgebreidere dekking voor kostbaarheden

Bedenk dus goed wat voor verzekering je precies zoekt en vergelijk de verschillende opties voordat je een verzekering afsluit.

Waarde van je inboedel bepalen

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit moet je weten wat de totale waarde van je inboedel is. Om de waarde van je inboedel goed te berekenen kan je een inboedelwaardemeter raadplegen of een taxateur inhuren. De inboedelwaardemeter bepaalt aan de hand van jouw persoonlijke gegevens en de informatie over je woning wat de huidige waarde van je inboedel is.

Opzeggen studenten inboedelverzekering

Wil jij je inboedelverzekering opzeggen? Dit kan niet altijd zomaar. Er zijn een aantal punten waar je bij het opzeggen op moet letten:

 • Zorg ervoor dat je contracttermijn van een jaar voorbij is
 • Houd rekening met een opzegtermijn van een maand
 • Bekijk op de website van de verzekeraar hoe je de verzekering op moet zeggen
 • Vraag altijd om een bevestiging van de opzegging

Alleen wanneer de verzekeraar de polis aanpast mag je de verzekering soms zonder aan de voorwaarden te voldoen opzeggen. Meer tips over het opzeggen van de inboedelverzekering.

Drie vormen van inboedelverzekeringen voor studenten

Je kunt vaak kiezen uit drie vormen van studenten inboedelverzekeringen:

 • Uitgebreide inboedelverzekering. Bij deze vorm ben je verzekerd tegen zaken zoals brand, diefstal, vandalisme, blikseminslag en waterschade.
 • Extra uitgebreide inboedelverzekering. Deze vorm is een extra uitgebreide inboedelverzekering, want je bent ook o.a. verzekerd tegen schade aan de inhoud van de koelkast of vriezer bij stroomuitval en schroei en smeltschade.
 • Meest uitgebreide inboedelverzekering. Bij deze vorm ben je verzekerd tegen alle van buiten komende onheilen.

Tips bij het afsluiten van studenten inboedelverzekeringen

 • Bewaar de bonnen van de aankopen die je hebt gedaan, want hier kunnen de verzekeringsmaatschappijen naar vragen als je na een inbraak de spullen die gestolen zijn wilt declareren. Daarnaast kan het handig zijn om als bewijs foto’s te maken van je inboedel (en mail ze naar jezelf).
 • Als je een kamer huurt, vraag dan aan je huisbaas of hij/zij een inboedelverzekering heeft. Het komt vaak voor dat huisbazen een collectieve inboedelverzekering hebben afgesloten.
 • In veel polisvoorwaarden staat dat er sprake moet zijn van braakschade, zodat men kan zien dat er werkelijk is ingebroken.
 • Vaak wordt een inboedelverzekering voor studenten aangeboden in een pakket met andere verzekeringen. Het komt vaak voor dat je korting krijgt als je een pakket van verzekeringen afsluit.
 • Houd bij het inschatten van de waarde van je inboedel rekening met eventuele aankopen die je in de (nabije) toekomst van plan bent om te doen, zodat je niet onderverzekerd raakt.
 • Lees meer over het besparen op je premie op de pagina bespaartips inboedelverzekering studenten

Veelgestelde vragen over de inboedelverzekering

Bekijk hieronder een handig overzicht van veelgestelde vragen door studenten over de inboedelverzekering.

Waar kan ik studenten Inboedelverzekeringen vergelijken?
Via onze top 5 studenten inboedelverzekeringen kan je op overzichtelijke wijze verschillende inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. Om de inboedelverzekering op jouw situatie als student af te stemmen, kan je bij de selectiecriteria kiezen voor standaard- of allrisk dekking. Daarnaast kan je aangeven of je een inboedelverzekering wilt afsluiten waarbij eigen risico wordt gehanteerd. Het resultaat is de meest passende en voordeligste studenten inboedelverzekering!
Welke schade dekt een inboedelverzekering?
Een inboedelverzekering is een woonverzekering en de dekking is afhankelijk van de gekozen inboedelverzekeraar en het soort inboedelverzekering. Basis inboedelverzekeringen vergoeden doorgaans schade aan al je ‘loszittende’ spullen in en om je huis. De schade moet zijn ontstaan door inbraak, brand, wateroverlast en lekkage (onder bepaalde omstandigheden), blikseminslag, ontploffing, storm of schroei- of smeltschade aan spullen. Ook schade aan je telefoon (tenzij deze gevallen is) en huisdieren vallen bij veel verzekeraars onder de dekking.
Is het afsluiten van een inboedelverzekering verplicht?
Als student ben je in Nederland niet verplicht een inboedelverzekering af te sluiten. Dit kan je dus volledig zelf bepalen. Zonder inboedelverzekering zijn je spullen in huis niet verzekerd tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld inbraak, brand of waterschade. Zeker in oudere, minder goed beveiligde studentenwoningen is het afsluiten van een inboedelverzekering wel verstandig. Voor €2,- a €3,- in de maand ben je al verzekerd!
Wat is de beste inboedelverzekering voor een student?
Het antwoord op deze vraag is erg persoonlijk. De beste inboedelverzekering voor een student is niet per se de goedkoopste. Het is een inboedelverzekering die goed aansluit op je persoonlijke voorkeuren en de totale waarde van al je bezittingen. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen of je een standaard of allrisk dekking wilt afsluiten en een eigen risico bij de inboedelverzekering gewenst is. Vergelijk onze top 5 studenten inboedelverzekeringen om de beste eruit te vissen!
Hoeveel eigen risico betaal je bij de inboedelverzekering?
Het eigen risico bij de inboedelverzekering is het bedrag van de schade die je eerst zelf moet betalen. De hoogte van het eigen risico varieert per inboedelverzekeraar. Hoewel het eigen risico bij bepaalde verzekeraars verplicht is kan je vaak zelf de hoogte bepalen van het eigen risico. Het verplichte eigen risico ligt doorgaans tussen de €50-€100. Indien het eigen risico niet verplicht is kan je doorgaans kiezen voor een bedrag tussen de €0,- en €1000,-. Tot slot hanteren veel verzekeraars nog een apart eigen risico voor bepaalde schadevormen, zoals stormschade.

Expertise

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten. Wij werken met een vast team van specialisten die nauw betrokken zijn bij het samenstellen van informatie voor deze website.

Bronnen

Deze pagina is tot stand gekomen door gebruik te maken van o.a. onderstaande bronnen:

 • www.verzekeraars.nl
 • www.woonverzekeringen.nl
 • www.wijzeringeldzaken.nl

Informatie gecontroleerd door expert

linda van ReenenDe informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is de specialist op het gebied van studenten verzekeringen en meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekeringen.nl.

We zijn gecertificeerd door keurmerk:

Logo Erkend Vergelijker

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897