Print icon

Lemonade inboedelverzekering

Lemonade Inboedelverzekering

Lemonade Inc. of Lemonade Insurance Company is een van oorsprong Amerikaanse schadeverzekeraar, opgericht in 2015 en gevestigd in New York. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam. Lemonade is een online verzekeraar met een vernieuwend verzekeringsmodel. De inboedelverzekeraar reserveert ongeveer 25% van de premie voor de bedrijfsvoering. De rest wordt gebruikt voor het uitbetalen van schadeclaims. Als er aan het eind van de streep geld over blijft wordt dit gedoneerd aan een goed doel naar keuze. Je kan bij Lemonade terecht voor een aansprakelijkheids- of inboedelverzekering.

Naar Lemonade

Premie inboedelverzekering Lemonade

De hoogte van je premie is afhankelijk van onder meer je woning (woonadres, aantal vierkante meters, beveiliging van je woning) en de gewenste basis- en eventuele aanvullende dekkingen. Na een korte eenvoudige registratie kan je op de website van Lemonade eenvoudig je eigen premie berekenen op basis van je wensen.

Benieuwd naar alle opties en hoe hoog de premie ongeveer zal uitvallen? Bekijk dan onderstaande berekening, gebaseerd op een 20-jarige student die een appartement huurt in de binnenstad van Utrecht van 40 vierkante meter. De student kiest voor de laagst mogelijke basisdekking, namelijk €10.000,- en een eigen risico van €100,-.

Type verzekering Premie
Standaard dekking Vanaf €4,34  per maand
Compleet dekking Vanaf €7,59 per maand

Dekking inboedelverzekering Lemonade

De Lemonade inboedelverzekering presenteert zich als transparante verzekering met alle voorwaarden neergelegd in de zogenaamde polis 2.0. Een duidelijke, vereenvoudigde en overzichtelijke uitleg van je dekking in deze polis is het doel. De polis 2.0 is open source gemaakt: dat betekent dat de verzekeraar open staat voor feedback om verzekeringen nog eenvoudiger en behapbaarder te maken.

Basis inboedelverzekering Lemonade

Indien je kiest voor de basis inboedelverzekering van Lemonade worden onder de meer de volgende oorzaken van schade aan je spullen gedekt:

 • Brand of blikseminslag
 • Storm, neerslag of hagel
 • Beroving, diefstal of inbraak
 • Vandalisme
 • Rook- of explosieschade
 • Waterschade, bijvoorbeeld door een gesprongen dan wel geblokkeerde leiding of een lekkend apparaat

De dekking geldt voor spullen in je huis, op je balkon of terras, in je tuin, garage, schuur of bergruimte. Er gelden maximumvergoedingen voor de volgende categorieën:

Type inboedel Verzekerd bedrag
Inboedel Dit kan je zelf bepalen. Minimaal €10.000,- tot maximaal €200.000,-.
Waardevolle spullen Waardevolle spullen zijn individueel tot max. €5.000,- verzekerd. Indien je iets van waarde boven de €5.000,- hebt, dien je goedkeuring te krijgen van de inboedelverzekeraar en dit apart te verzekeren.
Sieraden Tot max. €50.000,-
Mobiele elektronica en (audio-, video-, foto-) apparatuur Tot max. €10.000,-

Allrisk inboedelverzekering + anti-diefstal Lemonade

Breng je onopzettelijk schade toe aan je eigen spullen? Dit is onder de basis inboedelverzekering niet verzekerd. In dat geval biedt de aanvullende allrisk dekking op de inboedelverzekering van Lemonade uitkomst. De allrisk dekking geldt niet voor mobiele elektronische apparaten.

Naast de allrisk dekking krijg je ook anti-diefstal dekking. Met deze dekking zijn je waardevolle spullen ook buitenshuis goed verzekerd.

Aanvullende dekkingen inboedelverzekering Lemonade

In aanvulling op de basis inboedelverzekering van Lemonade kan je de volgende aanvullende dekkingen afsluiten:

Type verzekering Verzekerd bedrag
Anti-diefstal Dekking voor je waardevolle spullen (tot €5.000,- per item) buiten de deur. Fietsen, mobiele telefoons en laptops inbegrepen!
Tijdelijke huisvesting Indien door schade aan je woning je huis tijdelijke onbewoonbaar wordt, regelt Lemonade met deze aanvullende dekking tijdelijke huisvesting in een hotel of air-bnb. Ook de kosten voor levensonderhoud worden vergoed. Je kiest zelf de dekking, minimaal €2.000,- tot maximaal €50.000,-.
Aansprakelijkheid Deze dekking verzekert je voor schade die je onopzettelijk hebt veroorzaakt aan iemand anders of diens eigendommen. Je kiest zelf de dekking: Tot €1.250.000,- of €2.500.000,-.

Schadeclaims AI Bot

Via de app van Lemonade kan je razendsnel schadeclaims indienen. Deze worden gelijk behandeld door de AI bot. Deze bot bekijkt snel via anti-fraude algoritmes of je claim goedgekeurd kan worden. Dit heeft ertoe geleid dat Lemonade het wereldrecord houdt van het snelst afhandelen van een claim: namelijk in 3 seconden! Indien er problemen zijn bij de goedkeuring, gaat de claim door naar het claims team.

Waardebepaling beschadigde spullen

In eerste instantie wordt bekeken of de beschadigde spullen gerepareerd kunnen worden. In dat geval worden de kosten voor reparatie vergoed. Indien vervanging met een nieuw product noodzakelijk is (zelfde model en type) wordt dit vergoed. Is het item niet meer exact hetzelfde op de markt beschikbaar? In dat geval krijg je een bedrag uitgekeerd om een vergelijkbaar product te kopen van dezelfde kwaliteit. Je krijgt niet een lager bedrag uitgekeerd omdat je product inmiddels is gebruikt.

Wat is niet verzekerd?

Wanneer krijg je geen vergoeding van schade aan je spullen? Bekijk hieronder enkele uitsluitingen:

 • Schade veroorzaakt door extreem weer, zoals overstromingen of aardbevingen
 • Geleidelijk onstane schade, slecht onderhoud, constructiefouten, slijtage en gebrekkige spullen
 • Tenzij je de allrisk dekking hebt afgesloten, is val en stootschade aan mobiele elektronica (smartphone, tablet of laptop) niet verzekerd
 • Schade veroorzaakt door (huis)dieren of insecten
 • Schade ontstaan tijdens tijdelijk verhuur van je woning, bijvoorbeeld via air-bnb, wordt niet vergoed
 • Uitgeleende spullen of spullen die je hoofdzakelijk gebruikt voor je bedrijf of beroep
 • Schade aan illegale spullen of vuurwapens
 • Schade of verlies van contant geld
 • Indien je schade hebt veroorzaakt met je auto of motor

Een gedetailleerd overzicht van alle uitsluitingen vind je in de polisvoorwaarden.

Eigen risico

Je kan bij Lemonade er zelf voor kiezen of je een eigen risico wilt. Het eigen risico is het bedrag wat je eerst zelf betaalt voordat de rest van het bedrag van je schadeclaim wordt uitgekeerd. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie die je zal betalen. Bekijk hieronder de opties, je kan kan kiezen voor een eigen risico van:

 • €0,-
 • €100,-
 • €250,-
 • €500,-
 • €1.000,-

Contactgegevens Lemonade

Is er nog een vraag onbeantwoord gebleven of je wil iets dubbel checken bij deze verzekeraar? Bekijk dan onderstaande contactinformatie om direct met Lemonade in gesprek te gaan:

Contactgegevens
E-mail Contactformulier via de website
Post Korte Leidsedwarsstraat 12, 1017 RC Amsterdam
Facebook Facebook.com/lemonade
Twitter Twitter.com/lemonade_inc
Istagram Instagram.com/lemonade_inc

Direct naar Lemonade