Print icon

Inboedelverzekering vergelijken

Wil je een studenten inboedelverzekering afsluiten? Dan is het verstandig om niet de eerste de beste verzekering uit te kiezen of voor de allergoedkoopste inboedelverzekering te gaan. Door inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken vind je een inboedelverzekering met een aantrekkelijke premie die goed aansluit op je wensen. Op deze pagina vind je een aantal handige tips bij het vergelijken van studenten inboedelverzekeringen.

Waarde van je inboedel berekenen om onderverzekeren te voorkomen

Om onderverzekering te voorkomen is het verstandig om de waarde van je inboedel te berekenen. Er zijn een aantal mogelijkheden om de waarde van je inboedel te berekenen:

Inboedelwaardenmeter

Een inboeldelwaardemeter is een vragenlijst die je bij je iedere inboedelverzekeraar kan invullen. Op basis van deze vragenlijst en een puntensysteem wordt de waarde van je inboedel vastgesteld.

Inboedellijst

Je kan zelf een lijst opstellen met daarop een overzicht van je inboedel en de waarde hiervan.

Taxatie

Je kan je inboedel laten taxeren door een bevoegd taxateur. Er zijn twee soorten taxaties:

  • Partijentaxatie: hierbij is er een afspraak gemaakt tussen jou en de inboedelverzekeraar over de waarde van je inboedel.
  • Deskundigentaxatie: hierbij is de waarde van je inboedel door een deskundige vastgesteld.

Indexclausule

Om te voorkomen dat je op een te lage verzekerde som uitkomt, kan je een verzekering nemen met een indexclausule. Hierbij kan het bedrag waarvoor je verzekerd bent jaarlijks worden verhoogd met de welvaartsstijging.

Bereken jaarlijks de waarde van je inboedel

Tot slot is aan te raden om ieder jaar de waarde van je inboedel opnieuw te bekijken. Indien je in een bepaald jaar dure aankopen hebt gedaan, zoals een flatscreen of een nieuwe laptop, kan de waarde van je inboedel snel stijgen.

Top 5 beste studenten inboedelverzekeringen

Zelf alle inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken is een behoorlijke klus. Daarom hebben wij dit voor je gedaan. Wij hebben alle inboedelverzekeringen voor studenten met elkaar vergeleken en een top 5 samengesteld van de beste studenten inboedelverzekeringen.

Kijk op de pagina top 5 studenten inboedelverzekeringen.

Korting op premie inboedelverzekering

Er zijn verschillende manieren om een korting te krijgen op de premie van je inboedelverzekering.

  • Als je goede inbraakbeveiliging hebt dan is het mogelijk om een korting te krijgen op je inboedelverzekering.
  • Het is mogelijk om een korting te krijgen op je premie als je geen schade declareert (no-claim korting).
  • Als je verschillende verzekeringen in een pakket neemt, dan is het mogelijk om stapelkorting te krijgen.

Algemene voorwaarden bestuderen en vergelijken

De algemene voorwaarden van verzekeraars kunnen sterk verschillen. Het is daarom aan te raden om bij de keuze van een inboedelverzekering goed de algemene voorwaarden te bestuderen en deze van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Een soort studenten inboedelverzekering kiezen

Als je aanbieders van een inboedelverzekering met elkaar vergelijkt is het goed om eerst een keuze te maken welk soort inboedelverzekering je neemt. Er zijn drie soorten inboedelverzekeringen:

1. Uitgebreid

Met een uitgebreide dekking is je inboedel gedekt tegen zaken als diefstal, brand, waterschade, storm en blikseminslag.

2. Extra uitgebreid

Naast dekking van de uitgebreide dekking worden de volgende zaken vergoed: smelt- en schroeischade, schade door regen die via de begane grond of weg je woning instroomt of schade aan de inhoud van je koelkast of vriezer bij stroomuitval. Bovendien is ook diefstal van of vandalisme aan tuinspullen gedekt.

3. Meest uitgebreide (all-risk)

Met deze dekking is ongeveer alle schade die buiten jou schuld om is ontstaan gedekt: het gaat om schade veroorzaakt door elk van buiten komend onheil.

Het opzeggen van je oude inboedelverzekering

Voordat je een inboedelverzekering afsluit, dien je wel eerst je oude inboedelverzekering op te zeggen. Je kan na je eerste contractperiode van 1 jaar je contract op ieder moment opzeggen. Let wel op het opzegtermijn van één maand.