Print icon

Verzekeruzelf inboedelverzekering

Verzekeruzelf Inboedelverzekering

Verzekeruzelf, opgericht in 2002, is één van de eerste online verzekeraars. Deze volledig zelfstandige verzekeraar staat voor een snelle en eenvoudige service. Je kan er terecht voor verschillende soorten verzekeringen, waaronder een aansprakelijkheids-, reis- of inboedelverzekering. Op deze pagina vind je meer informatie over de inboedelverzekering van Verzekeruzelf.

Naar Verzekeruzelf

Premie inboedelverzekering Verzekeruzelf

De premie van de Verzekeruzelf inboedelverzekering wordt op de website van deze verzekeraar bepaald aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens. Afhankelijk van onder meer je leeftijd, woonplaats, gezinssamenstelling, inkomen en de gewenste dekking wordt je premie berekend. Hieronder vind je de ‘vanaf’ premie voor een alleenstaande student van 20 jaar oud, woonachtig in een appartement (1 slaapkamer) in Utrecht met een laag inkomen.

Type verzekering Premie
Basisdekking Vanaf €6,66  per maand
Allrisk-dekking Vanaf €8,59 per maand

Dekking inboedelverzekering Verzekeruzelf

Bij de inboedelverzekering van Verzekeruzelf zijn al je losse spullen in huis meeverzekerd. Het gaat om bijvoorbeeld je meubels, gordijnen, alle elektronische apparaten, sieraden, kleding en eventueel muziekinstrumenten. Je hebt de keuze uit een basis of allrisk inboedelverzekering.

Basisdekking inboedelverzekering Verzekeruzelf

De basisinboedelverzekering verzekert je inboedel tot maximaal €125.000,- per gebeurtenis. Voor een aantal eigendommen gelden maximum vergoedingsbedragen. In onderstaande tabel vind je een overzicht.

Type verzekering Verzekerd bedrag
Sieraden Tot €2.500,-
Computer- en audiovisuele apparaten en foto- en filmapparatuur Tot €10.000,-
Kunst, verzamelingen, antiek of muziekinstrumenten Tot €15.000,-
Geld Tot €600,-
Andermans bezittingen in jouw huis Tot €2.500,-
Gehuurde spullen Tot €12.500,-
Inboedel tijdelijk (max. 6 maanden) in een ander huis of opslag Tot €15.000,-
Huisdieren Tot €2.500,-

Allrisk-dekking inboedelverzekering Verzekeruzelf

Indien je kiest voor de allrisk inboedelverzekering van Verzekeruzelf, is alle schade, diefstal of vernietiging veroorzaakt door een onvoorziene en plotselinge gebeurtenis van buitenaf verzekerd. Ook schade aan je inboedel door vallen of stoten valt onder de dekking.

Hebben je ouders een allrisk inboedelverzekering bij Verzekeruzelf? Alle studerende kinderen tot 28 jaar die op kamers wonen zijn dan gratis meeverzekerd op de inboedelverzekering met een maximale vergoeding tot €2.500,- per gebeurtenis. Schade als gevolg van diefstal wordt overigens alleen vergoed als er inbraaksporen zijn. Sieraden, contant geld en muziekinstrumenten vallen bij diefstal niet onder dekking.

Aanvullende dekkingen inboedelverzekering Verzekeruzelf

Ben je op zoek naar verschillende aanvullende dekkingen voor je inboedelverzekering? In onderstaand overzicht vind je de verschillende opties.

Type verzekering Verzekerd bedrag
Glas Verzekerd voor een gebroken ruit in je huis
Buitenhuisrisico Je draagbare spullen ook buiten je woning verzekerd tot max. €5.000,- per gebeurtenis
Zakelijke inboedel Alle spullen die je voor je eigen onderneming gebruikt of spullen van je werkgever in je huis verzekerd tot max. €5.000,- per gebeurtenis
Aansprakelijkheid Schade die je per ongeluk aan iemand of diens spullen toebrengt verzekerd tot max. €2.500.000,-
Rechtsbijstand Verzekerd voor juridische hulp en bijstand bij je huurwoning, (online) aankopen en conflicten met instanties als de gemeente

Uitkering nieuwwaarde Verzekeruzelf

De hoogte van de uitkering van de geleden schade is allereerst afhankelijk van de mogelijkheid tot reparatie. Is reparatie mogelijk? Dan worden de herstelkosten vergoed. Indien herstel niet mogelijk is en de inboedel nog 40% van de nieuwwaarde heeft, krijg je de volledige nieuwwaarde vergoed. Hier wordt wel de restwaarde van de beschadigde inboedel vanaf getrokken. Bij minder dan 40% van de nieuwwaarde krijg je een vergoeding op basis van de dagwaarde. Van bepaalde zaken krijg je altijd de dagwaarde vergoed, waaronder zonwering, antennes, bromfietsen of zitgrasmaaiers.

Wat is niet verzekerd?

Bepaalde schadegevallen worden standaard niet vergoed door Verzekeruzelf, hieronder lees je de belangrijkste uitsluitingen voor de inboedelverzekeringen.

 • Opzettelijk toegebrachte schade of roekeloosheid
 • Schade door gebruik van alcohol of drugs
 • Je hebt je premie niet betaald
 • Gewoon gebruik van je spullen met als resultaat slijtage, veroudering, verkleuring of lichte beschadiging
 • Verduistering of verlies van je inboedel
 • Schade als gevolg van schimmels, ongedierte of plantengroei
 • Slecht onderhoud van je inboedel
 • Schade door atoomkernreacties, molest, overstromingen of aardbeving
 • Schade aangericht door huisdieren
 • (Tijdelijk) verhuur van je woning en hieruit voortvloeiende schade
 • Doorbranden elektrische apparaten

Eigen risico

De inboedelverzekeringen van Verzekeruzelf hebben een standaard eigen risico van €150,- per gebeurtenis. Dit deel van de schade komt dus eerst voor eigen rekening. Je kan het eigen risico vrijwillig ophogen, je betaalt dan minder premie.

 • €150,-
 • €250,-
 • €500,-

Contactgegevens Verzekeruzelf

Als online verzekeraar heeft Verzekeruzelf voornamelijk online contactmogelijkheden. Aan de hand van onderstaande gegevens kan je specifieke vragen aan Verzekeruzelf stellen.

Contactgegevens
Chat Verzekeruzelf.nl/chat
Email klantenservice@verzekeruzelf.nl
Whatsapp +31 680041444
Facebook Facebook.com/verzekeruzelf

Direct naar Verzekeruzelf