Print icon

ZEKUR inboedelverzekering

Zekur Inboedelverzekering

ZEKUR is onderdeel van de grote verzekeringsmaatschappij Univé. Het is opgericht als apart sublabel dat zich speciaal richt op jongeren. Alle verzekeringspakketten die ZEKUR aanbiedt zijn dus afgestemd op de behoeftes en wensen van studenten. Ook bij de inboedelverzekering is dit het geval. Je verzekert een passend bedrag en krijgt korting als je op kamers woont en geen eigen woning hebt. Lees hier meer over de ZEKUR inboedelverzekering.

Premie inboedelverzekering van ZEKUR

Je premie is bij ZEKUR afhankelijk van jouw woonsituatie, leeftijd en de dekkingen die je kiest. Voor je woonsituatie moet je aangeven of je bijvoorbeeld alleen woont of een uitwonend student bent tot en met 27 jaar. Als student op kamers krijg je dus een scherp geprijsde premie! Qua dekkingen zijn er twee pakketten waar je uit kiezen, hieronder vallen meerdere verzekeringen:

Optie 1: Gewoon ZEKUR
Dit is de ZEKUR woonverzekering. Je sluit hierbij altijd zowel een aansprakelijkheids- als inboedelverzekering af. De dekking van dit pakket is dus:

Type verzekering Dekking
Aansprakelijkheid Maximaal €500.000,-
Inboedel Maximaal €100.000,-
Premie €4,95 per maand

Optie 2: Extra ZEKUR
ZEKUR biedt een zeer volledig pakket waarmee je alle belangrijke verzekeringen tegelijkertijd afsluit. Je bent dan goed verzekerd en betaalt heel overzichtelijk slechts één premie per maand. In dit pakket zit ook een inboedelverzekering, de dekking is:

Type verzekering Dekking
Aansprakelijkheid Maximaal €1.000.000,-
Inboedel Maximaal €100.000,-
Reis Maximaal €2300,- bij schade aan bagage, 180 reisdagen
Multimedia buitenhuis Maximaal €1500,- per gebeurtenis en €2000,- per jaar
Ongevallen Maximaal €7.500,- bij overlijden en €30.000,- bij invaliditeit
Rechtsbijstand Maximaal €7.500,-
Premie €17,45 per maand

Dekking inboedelverzekering van ZEKUR

De ZEKUR inboedelverzekering dekt alle spullen die je in jouw studentenkamer of woning hebt staan. Wanneer er door gebeurtenissen als inbraak, brand of bliksem schade ontstaat krijg je een vergoeding voor de onkosten. Ook wanneer je tijdelijk ergens anders moet overnachten door de gebeurtenissen krijg je hiervoor een bedrag uitgekeerd.

Voor bepaalde productgroepen is er een maximum dat je uitgekeerd krijgt. Bij ZEKUR is dit afhankelijk van jouw woonsituatie. Voor uitwonende studenten (t/m 27 jaar) gelden de volgende vergoedingsbedragen. De belangrijkste vergoedingen zijn:

Type inboedel Student uitwonend
Inboedel Maximaal €100.000,-
Computer- en audiovisuele apparatuur Maximaal €2500,-
Geld Maximaal €500,-

Uitkering nieuwwaarde

In principe gaat de inboedelverzekering uit van een vergoeding van de nieuwwaarde van beschadigde producten. Dit recht vervalt echter wanneer het product op het moment van schade nog maar 40 procent of minder van de nieuwwaarde waard was. Dan wordt de dagwaarde uitgekeerd. Daarnaast zijn er bepaalde producten die altijd enkel verzekerd zijn voor de dagwaarde, zoals (brom)fietsen en zonweringen. Ook wordt er eerst gekeken of het product hersteld kan worden, in dat geval krijg je de herstelkosten uitgekeerd.

Eigen risico

Wanneer je de inboedelverzekering afsluit komt er standaard een eigen risico van €125,- per gebeurtenis bij. Dit bedrag betaal je dus altijd zelf voordat je een uitkering van de verzekeraar krijgt. Wanneer het om diefstal gaat dan is het eigen risico iets hoger, het is dan €250,- per gebeurtenis. Het is mogelijk om het eigen risico tegen betaling van iets meer premie per maand af te kopen.

Niet verzekerd

Niet alle oorzaken van schade zijn gedekt op de inboedelverzekering. Uitzonderingen die ZEKUR maakt en waarin je geen vergoeding krijgt zijn bijvoorbeeld:

  • Opzettelijke schade
  • Molest of atoomkernreactie
  • Aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en overstroming
  • Terrorisme

Aanvullende opties

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering kies je zoals eerder besproken al uit de opties Gewoon ZEKUR en Extra ZEKUR waarmee je bepaalt hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn. Tijdens het afsluiten van een van deze pakketten zal je ten opzichte van de inboedelverzekering nog twee aanvullende opties kunnen kiezen:

  • Woonhuis opstalverzekering: hiermee verzeker je voor €15,95 extra schade aan je huis tot €300.000,- (op te hogen tot max. €500.000,-). Dit is alleen af te sluiten wanneer het om jouw koophuis gaat
  • Allrisk inboedelverzekering: de meest uitgebreide dekking voor schade aan je inboedel, waarbij ook schade die je per ongeluk zelf aan je inboedel toebrengt verzekerd is. De allrisk dekking kost €2,- extra per maand.
  • Eigen risico: je kunt het eigen risico helemaal afkopen voor €4 extra aan premie per maand

Contactgegevens ZEKUR

Om al je vragen over deze verzekering beantwoord te zien kun je contact opnemen met ZEKUR op de volgende manieren:

Contactgegevens
Email Contactformulier op de website
Telefoon 088 0106 999
Post Postbus 15, 9400 AA Assen
Facebook Facebook.com/zekur.nl