Studenten ongevallenverzekering

In je dagelijkse leven ben je met allerlei zaken bezig die risico’s met zich mee brengen. Meestal gaat het goed, maar er bestaat altijd een kans dat je als gevolg van een ongeluk ernstig letsel oploopt. Hierdoor kan je gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt raken of een lang revalidatieproces door moeten. Dit kan tot financiële problemen leiden. De ongevallenverzekering kan je helpen met het financiële leed. Hier lees je alles over de ongevallenverzekering.

Top 5 ongevallenverzekeringen

Er zijn vele aanbieders van ongevallenverzekeringen die allemaal andere voorwaarden en premies aanbieden. Vind je het lastig om een goede keuze te maken? Wij hebben alle verzekeraars met elkaar vergeleken.

Ga direct naar de vergelijker en sluit binnen 5 minuten een studenten ongevallenverzekering af:

Top 5 Studenten Ongevallenverzekeringen

Ongevallenverzekering in studentenpakket

Een ongevallenverzekering kan je los afsluiten of in pakketvorm. Het voordeel van deze studentenpakketten is dat je in één keer al je belangrijke verzekeringen hebt geregeld. In veel gevallen kan je, door deze verzekeringen in pakketvorm af te sluiten, extra besparen op de totale premie en heb je voor al je verzekeringen één aanspreekpunt.

Vergelijk studentenpakketten

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering is een sommenverzekering die uitkeert na een ongeval waarbij jij medisch letsel hebt opgelopen. Sommenverzekering betekent dat er een vooraf afgesproken bedrag wordt uitgekeerd, ongeacht de hoogte van de daadwerkelijke schade. Je krijgt een uitkering wanneer:

  • Je voor een lange periode in het ziekenhuis moet verblijven
  • Je blijvend invalide bent geraakt
  • Je komt te overlijden

Ook kleiner medisch letsel dat niet direct door een ongeval wordt veroorzaakt kan onder de ongevallenverzekering vallen, zoals een zonnesteek, bloedvergiftiging of spierscheuring. De ongevallenverzekering heeft over het algemeen vier verschillende soorten dekkingen. Wat er precies vergoed wordt is hiervan afhankelijk.
Lees meer over de basisdekking van de ongevallenverzekering

Ongevallenverzekeringen vergelijken

Het is verstandig om voordat je een ongevallenverzekering afsluit een aantal verzekeraars te vergelijken. Vooral wanneer je de verzekering afsluit omdat je bijvoorbeeld een bijzondere sport uitoefent of motor rijdt, is het belangrijk dat de dekking hiervoor binnen de polisvoorwaarden vallen. Controleer verder altijd voor het afsluiten of je niet al verzekerd bent via een collectieve ongevallenverzekering van bijvoorbeeld je werk, sportvereniging of onderwijsinstelling.

Meer informatie over het vergelijken van een ongevallenverzekering

Blijvende invaliditeit

Verzekeraars spreken over blijvende invaliditeit wanneer je door een ongeval zodanig gewond raakt dat je hier de rest van je leven last van blijft houden. De mate van invaliditeit wordt vervolgens vastgelegd door middel van een percentage. Verzekeraars hebben in de polisvoorwaarden een tabel (de Gliedertaxe tabel) waarin deze percentages zijn weergegeven. De percentages zijn verbonden aan nationale regels en voorwaarden. De mate van je invaliditeit is van invloed op de hoogte van de uitkering die je krijgt.

Lees meer informatie over blijvend invalide raken na een ongeval

Uitkeringen overheid

Als je door een ongeval blijvend invalide raakt kan je naast de ongevallenverzekering ook uitkeringen via de overheid krijgen. Deze uitkeringen zijn echter niet hoog en zullen vaak niet voldoende zijn. De mogelijke uitkeringen zijn:

WAJONG: Je moet voor deze uitkering meer dan 25 procent arbeidsongeschikt zijn. De hoogte hangt af van het minimumloon voor je leeftijd en in hoeverre je arbeidsongeschikt bent.

WIA: Deze uitkering is ervoor wanneer je als werknemer door een ongeluk arbeidsongeschikt raakt. Je moet hiervoor minimaal 35 procent arbeidsongeschikt zijn.

FAQ Ongevallenverzekeringen

Hieronder vind je een overzicht van meest gestelde vragen over ongevallenverzekeringen.

Wat dekt een ongevallenverzekering?
Over het algemeen dekt een ongevallenverzekering bij overlijden als gevolg van een ongeval, blijvende invaliditeit en de medische kosten bij ongelukken. Bij overlijden en blijvende invaliditeit is dit een eenmalig bedrag. Daarnaast is er een uitkering in periodes van tijdelijke arbeidsongeschiktheid en een uitkering per dag dat je in het ziekenhuis bent opgenomen.
Hoe hoog is de dekking van een ongevallenverzekering?
Dat is afhankelijk van de overeenkomst tussen jou en de verzekeraar. Bij het afsluiten van een ongevallenverzekering spreek je het bedrag af dat je uitgekeerd wilt hebben. Hoe hoger dit bedrag is, hoe hoger de premie die je voor de verzekering betaalt. Bij blijvende invaliditeit is het bedrag dat uitgekeerd wordt een vast percentage van het afgesproken bedrag.
Waar vind en vergelijk ik de beste ongevallenverzekeringen?
Wanneer je ervoor kiest een ongevallenverzekering af te sluiten is het handig om inzicht te hebben in de verschillende mogelijkheden. Doormiddel van onze handige top 5 ongevallenverzekeringen kun jij eenvoudig bepalen welke verzekering het best aansluit op jouw behoeften.
Wat is een ongevallenverzekering?
Een ongevallenverzekering verzekert je voor de gevolgen van ongelukken. Denk hierbij aan overlijden, (langdurige) ziekenhuisopname en blijvende invaliditeit. In deze situaties keert een ongevallenverzekering jou of je nabestaanden een bepaald bedrag uit.
Is een ongevallenverzekering verplicht?
Nee, een ongevallenverzekering is niet verplicht. Het is wel verstandig om er een af te sluiten. Een ongeluk kan immers vervelende financiële gevolgen hebben. Denk hierbij aan de directe (ziekenhuis)kosten na een ongeval of een periode waarin je arbeidsongeschikt bent. Een ongevallenverzekering neemt de financiële zorgen na een ongeval weg.
Wat kost een ongevallenverzekering?
De kosten van een ongevallenverzekering zijn afhankelijk van de verzekeraar en het pakket dat je kiest. Gelukkig hoeft een ongevallenverzekering niet duur te zijn. Je sluit al een verzekering af voor €1,68 per maand. Bekijk eenvoudig welke verzekering het best aansluit op jouw behoeften met behulp van onze top 5 ongevallenverzekeringen.

Expertise

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten. Wij werken met een vast team van specialisten die nauw betrokken zijn bij het samenstellen van informatie voor deze website.

Bronnen

Deze pagina is tot stand gekomen door gebruik te maken van o.a. onderstaande bronnen:

  • www.rijksoverheid.nl
  • www.verzekeraars.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl

Informatie gecontroleerd door expert

linda van ReenenDe informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is de specialist op het gebied van studenten verzekeringen en meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekeringen.nl.

Keurmerk

We zijn gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker