Print icon

Aanvullende dekkingen

Een ongevallenverzekering kan worden afgesloten om de onverwachte financiële, vaak ingrijpende gevolgen van ongeval te verzekeren. Op het moment dat je blijvend invalide raakt of zelfs komt te overlijden als gevolg van een ongeval, wordt door de ongevallenverzekering een bedrag uitgekeerd. Dit bedrag is afhankelijk van de gekozen basisdekking. Naast de verschillende basisdekkingen is het mogelijk, bij bepaalde ongevallenverzekeraars, een aantal aanvullende dekkingen af te sluiten.

In dit artikel staan de aanvullende dekkingen bij een ongevallenverzekering centraal. Ook vind je kort meer informatie over de ongevallendekking als aanvullende dekking bij de reis- of autoverzekering.

Welke aanvullende dekkingen kan je afsluiten?

Niet alle ongevallenverzekeraars bieden de mogelijkheid aanvullende dekkingen bij de ongevallenverzekering af te sluiten. De basisdekking van de ongevallenverzekering verschilt ook per verzekeraar, waardoor het kan zijn dat bepaalde aanvullende dekkingen bij de ene verzekeraar in de basisdekking voorkomen en bij anderen niet.

Indien je op zoek bent naar een bijzondere vorm van dekking, bijvoorbeeld als motorrijder of als persoon werkzaam in een risicovol beroep, is het lonend de verschillende ongevallenverzekeringen te vergelijken en eventuele aanvullende dekkingen af te sluiten. Neem hier gelijk een kijkje bij onze top 5 ongevallenverzekeringen.

Motorbestuurder

Als motorbestuurder ben je zeer kwetsbaar in het verkeer en is de kans op een ongeval groter en zijn gevolgen vaak ingrijpender. Indien je bestuurder bent van een motor met 50cc cilinderinhoud is de kans groot dat ongevallen met je motor niet standaard onder de basisdekking van je ongevallenverzekering vallen. Om deze reden bieden bepaalde verzekeraars de aanvullende dekking voor het besturen van een motor aan.

Risicovolle beroepen

Ook bij risicovolle beroepen, zoals de naam al aangeeft, loop je meer risico op een ongeval. Om deze reden hebben veel ongevallenverzekeraars bepaalde risicovolle beroepen uitgesloten van de basisdekking van de ongevallenverzekering. Bij sommige ongevallenverzekeraars kan je de aanvullende dekking risicovolle beroepen afsluiten voor onder meer de volgende beroepen:

  • Hoogwerkers
  • Brandweerlieden of politie
  • Slachter, uitbener of sloper
  • Duiker
  • Werknemers actief op booreilanden of werkzaam in luchtvaartuigen
  • Boomrooiers of houtbewerkers

Bepaalde risicovolle beroepen kunnen niet bij alle verzekeraars worden verzekerd: bijvoorbeeld militairen of beroepssporters.

Tot slot: ongevallen als aanvullende dekking

Niet te verwarren met de aanvullende dekkingen op je ongevallenverzekering, is de ongevallendekking als aanvullende verzekering bij andere verzekeringen. Indien je bijvoorbeeld op reis gaat, kan je bij de reisverzekeringen aanvullende ongevallendekking afsluiten. Ook bij je autoverzekering is het mogelijk te kiezen voor de aanvullende dekking ongevallen-inzittenden. In dit artikel staan deze vormen van aanvullende dekkingen niet centraal.

Lees hier meer informatie over de verschillende basisongevallenverzekeringen bij ongevallenverzekeraars om te bepalen of je een aanvullende dekking nodig hebt.