Print icon

Bespaartips ongevallenverzekering

Wanneer je een ongevallenverzekering wilt afsluiten is het verstandig om eerst even deze bespaartips door te lezen. Het is namelijk mogelijk om door bepaalde keuzes die je maakt flink te besparen op de premie van je studenten ongevallenverzekering.

Jaarlijks je verzekeringen bekijken

Verzekeraars mogen ieder jaar opnieuw bepalen wat hun ongevallenverzekering dekt en welke premie ze voor de verzekering vragen. Het kan dus zijn dat de verzekering die je vorig jaar na een uitgebreid onderzoek hebt afgesloten ineens niet meer de goedkoopste is. Door ieder jaar even online de premies van andere verzekeraars te bekijken kom je er snel achter of jouw verzekering nog steeds een voordelige keuze is. Wanneer dit niet het geval is kan je eenvoudig overstappen.

Schrap overbodige dekkingen

Een studenten ongevallenverzekering bestaat uit verschillende onderdelen waarmee je zelf het ideale pakket kan samenstellen. Dit is erg handig, maar kan er ook voor zorgen dat wanneer je niet oplet je betaalt voor overbodige dekkingen.

Je betaalt vaak namelijk extra premie voor bijvoorbeeld:

  • motorrijden onder de 23 jaar
  • het uitoefenen van bepaalde sporten
  • een hoge dekking voor arbeidsongeschiktheid

Door kritisch naar de samenstelling van je pakket te kijken zorg je ervoor dat je niet voor situaties verzekerd bent waar je waarschijnlijk toch nooit in terecht komt.

Zoek de goedkoopste ongevallenverzekering

Er zijn vele verschillende verzekeraars die een ongevallenverzekering aanbieden.

Bekijk voordat je er definitief eentje kiest of je de goedkoopste optie hebt. Let bijvoorbeeld op de volgende punten:

  • Biedt de ongevallenverzekeraar een studentenkorting?
  • Kan je via een studentencollectief een goedkopere ongevallenverzekering afsluiten?
  • Kan de verzekeraar van een andere verzekering die je hebt afgesloten je een pakketkorting bieden?

Door deze opties na te lopen weet je zeker dat je geen ongevallenverzekering afsluit die een stuk duurder is dan de ongevallenverzekering van een andere aanbieder. Om de keuze makkelijker te maken, hebben wij een Top 5 van ongevallenverzekeringen voor studenten samengesteld.

Controleer andere verzekeringen

Wil je een studenten ongevallenverzekering afsluiten omdat je bijvoorbeeld in het buitenland gaat studeren of een reis gaat maken? Controleer dan eerst je reisverzekering. Sommige doorlopende of Globetrotter verzekering hebben een speciale ongevallendekking. Het afsluiten van een losse ongevallenverzekering is dan overbodig.

Uit te keren bedrag verlagen

De studenten ongevallenverzekering is een sommenverzekering. Dit betekent dat je bij het afsluiten al bepaalt hoe hoog het bedrag is dat je bij een ongeval uitgekeerd krijgt. Over dit bedrag betaal je ook de premie. Sluit dus niet zomaar het hoogste verzekerde bedrag af, maar bereken van te voren goed welk bedrag voor jou voldoende is. Dit kan je een flinke korting op je maandelijkse premie opleveren.

Meeverzekerd op ongevallenverzekering ouders

Sommige ongevallenverzekeringen bieden een gezinsdekking. Dit betekent dat wanneer je ouders deze ongevallenverzekering hebben afgesloten jij hier wellicht nog op meeverzekerd bent.

Om als student meeverzekerd te zijn op de polis van je ouders dien je vaak te voldoen aan de volgende eisen:

  • Je woont thuis of op jezelf
  • Je bent jonger dan 28 jaar
  • Je studeert voltijd

Vraag dus eerst je ouders eens naar hun ongevallenverzekering. Misschien hoef je nog helemaal geen eigen studenten ongevallenverzekering af te sluiten