Print icon

Kosten ongevallenverzekering

Hoewel bij het afsluiten van een ongevallenverzekering voor jezelf of, indien je ouder bent van één of meer studerende kinderen, voor het gezin de dekking natuurlijk voorop staat, wil je de kosten voor een ongevallenverzekering natuurlijk zo beperkt mogelijk houden. Hoe bereken je de kosten voor een ongevallenverzekering en waar dien je daarbij op te letten? En is het tot slot mogelijk korting te krijgen op je ongevallenverzekering?

Op deze pagina vind je meer informatie over de kosten van een ongevallenverzekering, hoe de premie tot stand komt en wordt berekend en de kortingsmogelijkheden.

Premieberekening ongevallenverzekering

Het berekenen van de premie van een ongevallenverzekering kan op de website van de ongevallenverzekeraar die je op het oog hebt. Om de premie te kunnen berekenen heeft de ongevallenverzekeraar bepaalde informatie van je nodig.

Je persoonlijke situatie

Ten eerste is het belangrijk te weten voor wie en in welke situatie de ongevallenverzekering wordt afgesloten. In de meeste gevallen zal je een alleenstaande student zijn die voor zichzelf een ongevallenverzekering afsluit. Ook kan het zijn dat je via je ouders verzekerd bent voor ongevallen: in dat geval sta je op de polis van je ouders bijgeschreven. Je hoeft hier niet per se thuis voor te wonen: tot je 28e kan je als uitwonende student op de polis van je ouders meeverzekerd blijven.

De gewenste dekking

Ten tweede is het van belang de gewenste dekking voor je ongevallenverzekering te selecteren. Een ongevallenverzekering biedt dekking voor de gevolgen van een ongeval die leiden tot blijvende invaliditeit of in het ergste geval, overlijden. Doorgaans bieden ongevallenverzekeraars pakketten aan die een meer of minder uitgebreide dekking bieden. De dekking wordt uitgedrukt in een (maximum) bedrag dat tot uitkering komt op het moment dat je blijvend invalide raakt of komt te overlijden als gevolg van een ongeval. Tot slot bieden bepaalde ongevallenverzekeraars aanvullende dekkingen.

Lees hier meer informatie over de premieberekening ongevallenverzekering

Korting ongevallenverzekering

Op de premie van je ongevallenverzekering kan je, afhankelijk van de kortingsmogelijkheden die de verzekeraar biedt, verschillende kortingen krijgen.

  • Korting via je vereniging of werkgever: afspraken van de verzekeraar met je werkgever of vereniging kunnen een korting opleveren
  • Combinatie-, pakket of stapelkorting: heb je meerdere verzekeringen lopen bij dezelfde verzekeraar? Dan bestaat de kans dat je stapelkorting kan krijgen door een combinatie van verzekeringen af te sluiten
  • Leeftijdskorting: bepaalde ongevallenverzekeraars bieden op basis van leeftijd extra korting op de ongevallenverzekering. Een voorbeeld van zo’n korting is de jongerenkorting voor jongeren tot 31 jaar
  • Andere vormen van korting: een andere vorm van korting is bijvoorbeeld single-korting (omdat je single bent)

Lees hier meer informatie over de korting op je ongevallenverzekering