Print icon

Overstappen ongevallenverzekering

Als je ontevreden bent over jouw huidige ongevallenverzekering, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen naar een andere ongevallenverzekering. In de meeste gevallen kan dit enkel één keer per jaar. Op deze pagina geven we meer informatie over hoe en wanneer je over kunt stappen van ongevallenverzekering.

Waarom overstappen?

Er zijn verschillende redenen waarom je over zou willen stappen op een andere ongevallenverzekering. Wellicht ben je ontevreden over je verzekeraar. Of je vindt de te betalen premie te hoog. Misschien kan je moeilijk in contact komen met je verzekeraar, of beantwoordt hij je e-mail te traag. Dit zijn allemaal redenen waarom je wellicht overweegt om een andere ongevallenverzekering af te sluiten.

Wanneer overstappen?

Na 1 jaar mag je in Nederland altijd je ongevallenverzekering opzeggen. Echter vaak zit er een opzegtermijn van 1 of 2 maanden aan verbonden. De lengte van deze opzegtermijn verschilt per verzekeringsmaatschappij. Aan het einde van het jaar ontvang je van jouw huidige verzekeraar de nieuwe polis met hierin de nieuwe overeenkomsten en voorwaarden. Je kunt dan kijken of je wilt overstappen op een andere ongevallenverzekering of dat je, je huidige ongevallenverzekering wilt behouden. Vaak biedt de verzekeringsmaatschappij enkel de mogelijkheid om schriftelijk op te zeggen. Nadat je, jouw huidige ongevallenverzekering beëindigd hebt, kun je, een nieuwe ongevallenverzekering afsluiten.

Hulp bij het opzeggen

Tegenwoordig zijn er veel verzekeraars die je hulp kunnen bieden bij het opzeggen van je huidige ongevallenverzekering. Wanneer jij ervoor kiest om bij hun een ongevallenverzekering af te sluiten dan bieden zij, in ruil daarvoor, de mogelijkheid om jouw huidige verzekering op te zeggen. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben op hun website ook een standaard opzegbrief staan die je naar jouw huidige verzekeraar toe kan sturen. Opzeggen wordt hierdoor steeds makkelijker.

Wat dient er in de opzegbrief te staan?

Het is belangrijk dat je in de opzegbrief een aantal dingen duidelijk vermeldt. Het is onder andere belangrijk dat je boven aan de brief de naam van de verzekeringsmaatschappij en het bijbehorende adres vermeldt. De brief kun je het onderwerp ‘opzegging ongevallenverzekering’ geven. Verzoek vervolgens je verzekeraar om jouw verzekering te beëindigen per de eerstkomende vervaldatum. Daarnaast is het belangrijk dat je in de brief duidelijk jouw gegevens, zoals naam; adres en polisnummer vermeldt. Eventueel kun je een reden van opzegging toevoegen, dit is echter niet verplicht. Ten slotte kun je vragen om een bevestiging van de opzegging.

Nieuwe ongevallenverzekering afsluiten

Wanneer je alles bij jouw oude verzekeraar opgezegd hebt, kun je een nieuwe ongevallenverzekering afsluiten bij een verzekeraar naar wens. Wij hebben verschillende aanbieders van ongevallenverzekeringen voor studenten vergeleken en op basis hiervan een top 5 ongevallenverzekeringen opgesteld.