Print icon

Premie berekenen ongevallenverzekering

Op het moment dat je besluit een ongevallenverzekering af te sluiten voor jezelf (of je studerende kind) zal de verzekeraar eerst informatie over je persoonlijke situatie en de gewenste dekking willen ontvangen. Op basis van deze informatie kan de premie van de ongevallenverzekering worden berekend.

In dit artikel lees je meer over hoe de berekening van de premie van de ongevallenverzekering in zijn werk gaat.

Wat is de persoonlijke situatie waarin je verkeert?

De eerste stap bij het afsluiten van een ongevallenverzekering en het berekenen van de premie daarvan is het selecteren van je persoonlijke situatie en/of die van je gezin met (studerende) kinderen. Over het algemeen kan je selecteren dat je:

  • Alleenstaand bent
  • Alleenstaand bent en samenwoont met kinderen
  • Je een gezin vormt of samenwoont zonder kinderen
  • Je een gezin vormt en samenwoont met kinderen

De meeste studenten zullen alleenstaand zijn. Het kan echter ook zijn dat je bij de polis van je ouders wilt worden bijgeschreven. Via de polis van je ouders ben je dan meeverzekerd voor ongevallen. Ook als je niet meer thuis woont, kan je als uitwonend studerend kind tot een gemiddelde leeftijd van 28 jaar (deze kan verschillen per verzekeraar) op de polis van je ouders meeverzekerd blijven. Deze optie is met name interessant als je dezelfde dekking wenst als je ouders en uiteraard het gemak van één polis.

Welke dekking is gewenst voor je ongevallenverzekering?

Bij het berekenen van de premie van je ongevallenverzekering is de hoogte van de dekking van grote invloed. Het is daarom van belang dat je voor jezelf bepaalt welke dekking je wenst. Het grootste deel van de ongevallenverzekeraars biedt verschillende pakketten aan met een meer of minder uitgebreide dekking voor de financiële gevolgen van het blijvend invalide raken of zelfs overlijden door een ongeval. Bij bepaalde verzekeraars kunnen tot slot nog aanvullende dekkingen worden afgesloten.

Blijvende invaliditeit

De dekking voor blijvende invaliditeit loopt gemiddeld uiteen van €10.000 tot zelfs €160.000. Bij sommige verzekeraars zijn de opties verdeeld over 3 pakketten, bij andere verzekeraars soms zelfs over 10. Bepaal voor jezelf de gewenste dekking bij blijvende invaliditeit en het pakket wat daarbij past.

Overlijden

De dekking voor overlijden varieert van €2.500 tot gemiddeld €15.000. De gemiddelde uitvaartkosten kunnen rond de €6.500 liggen, afhankelijk van het soort uitvaart. Een bedrag tussen deze uitersten is daarom voldoende dekkend. Bepaal voor jezelf het gewenste bedrag dat tot uitkering komt bij overlijden.

De aanvullende ongevallenverzekeringen

Het is bij bepaalde ongevallenverzekeraars mogelijk je basisverzekering uit te breiden met dekkingen voor onder meer:

  • Risicovolle beroepen
  • Motorbestuurders die een motor van 50cc of meer besturen

Tot slot: premie ongevallenverzekering

De berekening van de premie komt tot stand na het selecteren van je persoonlijke situatie en de gewenste dekkingen. Ben je benieuwd wat je ongeveer kwijt bent voor een ongevallenverzekering? Vergelijk hier onze top 5 ongevallenverzekeringen en bereken, aan de hand van je persoonlijke wensen, direct je premie!