Print icon

Tips & veelgestelde vragen

Een klein ongeval kan grote schade veroorzaken, zowel financieel als lichamelijk. De ongevallenverzekering verzekert je voor de kosten waar je na een ongeluk tegenaan loopt, maar het is natuurlijk altijd beter om een ongeluk te voorkomen. Bekijk daarom eens onze tips om een ongeval te voorkomen. Verder kan je op deze pagina tips om te besparen op je ongevallenverzekering lezen en vind je antwoorden op de veelgestelde vragen over de ongevallenverzekering.

Ongeval voorkomen

De meeste ongevallen gebeuren binnenshuis en in het verkeer en meestal doordat je er bijvoorbeeld even niet helemal bij bent met je aandacht. Het is daarom verstandig om ook tijdens de meest dagelijkse activiteiten goed te letten op wat je doet. Stuur bijvoorbeeld geen smsjes terwijl je aan het fietsen bent en houd je pannen in de gaten wanneer je aan het koken bent. Door aandacht te geven aan kleine dingen kan je misschien voorkomen dat je ooit een ongevallenverzekering nodig hebt!

Lees meer tips om een ongeval te voorkomen

Bespaartips

Een ongevallenverzekering afsluiten is natuurlijk niet verplicht. Veel studenten twijfelen daarom of ze een studenten ongevallenverzekering moeten afsluiten. Het is toch weer een extra premie die iedere maand betaald moet worden. Er zijn echter manieren om te besparen op je maandelijkse premie voor de ongevallenverzekering. Zo ben je niet te veel geld kwijt en toch goed verzekerd. Wist je bijvoorbeeld dat je soms via je onderwijsinstelling, sportvereniging of studievereniging een collectieve ongevallenverzekering kunt afsluiten en zo kan profiteren van korting?

Ga naar de bespaartips

Begrippenlijst

Bij het afsluiten van de studenten ongevallenverzekering zijn er een aantal begrippen die vaak voorkomen in de polissen en die belangrijk zijn om de voorwaarden goed te begrijpen. Denk hierbij aan begrippen zoals WAJONG en natura uitvaartverzekering. Kom je er met deze of andere begrippen niet helemaal uit? Bekijk onze lijst met begrippen eens. In deze lijst leggen we moeilijke begrippen rondom de ongevallenverzekering uit. Wie weet wordt alles zo ineens een stuk duidelijker.

Ga nu naar de begrippenlijst

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je na het lezen van de informatie nog vragen hebt over de studenten ongevallenverzekering. Wellicht vraag jij je af of je ook op vakantie verzekerd bent met je Nederlandse ongevallenverzekering? Of wil je weten hoeveel je uitgekeerd krijgt na een ongeval? Antwoorden op deze en andere vragen vind je op onze pagina veelgestelde vragen. Dit kan je helpen om een besluit te nemen over de ongevallenverzekering en om de juiste studenten ongevallenverzekering af te sluiten.

Bekijk nu de lijst met veelgestelde vragen

Tips bij het afsluiten studenten ongevallenverzekering

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste ongevallenverzekering kiest? Volg de volgende tips:

  • Heb je een specifieke reden waarom je de ongevallenverzekering afsluit? Controleer dan of de verzekering dit wel dekt. Zo is bijvoorbeeld motor rijden onder de 23 jaar niet altijd standaard verzekerd.
  • Is de verzekering de goedkoopste in zijn soort? Vergelijk soortgelijke verzekeraars om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt.
  • Sluit je de verzekering af voor een bepaalde sport die je doet of hobby die je hebt? Vraag dan eens bij je vereniging na ze een collectieve ongevallenverzekering hebben. Dit kan je een hoop premiekosten schelen.