Print icon

Vergelijken & afsluiten

Het is belangrijk om niet zomaar een ongevallenverzekering af te sluiten bij de eerste verzekeraar die je tegenkomt. Het kan dan gebeuren dat je niet de juiste dekking hebt of dat je te veel betaalt voor je studenten ongevallenverzekering. Zorg er daarom voor dat je eerst kijkt welke opties er zijn. Op deze pagina vind je meer informatie over het afsluiten van de juiste ongevallenverzekering.

Waarom een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering sluit je af als financiële steun voor wanneer je een ongeval krijgt waardoor je letsel oploopt. Wanneer je (tijdelijk) arbeidsongeschikt of invalide raakt kan dit een hoop kosten met zich meebrengen. Verzekeraars kunnen verschillen in de dekking die ze bieden bij een ongevallenverzekering. Wel is het altijd zo dat je de verzekering afsluit op een vooraf afgesproken bedrag dat bij letsel wordt uitgekeerd.

Vergelijken ongevallenverzekeringen

Er zijn verschillende aanbieders van ongevallenverzekeringen die allemaal hun eigen premies en polisvoorwaarden aanbieden. Het is daarom voor het maken van de juiste keuze belangrijk om deze te vergelijken. Wellicht heb jij een studenten ongevallenverzekering nodig omdat je gevaarlijk werk of bijzondere sporten doet? Zorg er dan voor dat jouw verzekeraar dit volledig dekt. Besluit voor het vergelijken welk bedrag je wilt laten verzekeren. Anders maak je misschien niet de goede keuze.

Lees meer over het vergelijken van ongevallenverzekeringen

Opzeggen ongevallenverzekering

Wanneer jij je ongevallenverzekering op wilt zeggen kan je dit doen door contact op te nemen met je verzekeraar. Je kan telefonisch contact opnemen of een brief of e-mail versturen. Wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Vaak wil de verzekeraar waar je de nieuwe studenten ongevallenverzekering afsluit de oude verzekering wel voor je opzeggen. Dit wordt dan als extra service geboden aan jou als nieuwe klant.

Overstappen ongevallenverzekering

Er zijn meerdere redenen mogelijk waarom je zou willen overstappen naar een andere aanbieder van studenten ongevallenverzekeringen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de premie die je betaalt of om de klantenservice die geboden wordt. Het opzeggen naar een andere ongevallenverzekering is mogelijk een jaar nadat je jouw verzekering hebt afgesloten. Je contract mag nooit stilzwijgend verlengd worden en je kan de verzekering dan iedere maand opzeggen.

Meer informatie over het overstappen naar een andere ongevallenverzekering

Top 5 ongevallenverzekeringen

Weet je niet waar je een goede ongevallenverzekering moet vinden? Het is lastig om alle verzekeraars met elkaar te vergelijken, helemaal wanneer je goed op alle volgende punten wilt letten:

  • De klantenservice van de verzekeraar
  • De polisvoorwaarden van de ongevallenverzekering
  • De premie
  • Ervaringen van andere consumenten

Wij hebben om je te helpen alle ongevallenverzekeringen vergeleken op deze punten. Op basis hiervan hebben wij een Top 5 ongevallenverzekeringen samengesteld. Dit maakt het kiezen een stuk eenvoudiger.

Ga nu naar de Top 5 ongevallenverzekeringen