Print icon

Ongevallenverzekering vergelijken

Ben je van plan om een studenten ongevallenverzekering af te sluiten? Dan is het verstandig om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Op deze pagina vind je een aantal handige tips die je kunnen helpen bij het vergelijken van verschillende ongevallenverzekeringen.

Vergelijk goed de voorwaarden van de verzekeraars

De algemene voorwaarden van de verzekeraars kunnen van elkaar verschillen. Dit betekent dat het mogelijk is dat je bij de ene verzekeraar in een bepaalde situatie wel een bedrag krijgt uitgekeerd en bij de andere niet. Kies dus niet alleen een studenten ongevallenverzekering op basis van een lage premie, bestudeer en vergelijk goed de algemene voorwaarden van de verschillende aanbieders van een studenten ongevallenverzekering.

Let op dubbele verzekeringen

Voordat je een ongevallen verzekering afsluit is het aan te raden om na te gaan of je niet al op een andere manier verzekerd bent bij ongevallen.

Gezins ongevallenverzekering:
Het is mogelijk dat je ouders een gezins ongevallenverzekering hebben afgesloten en dat je binnen deze verzekering valt. Het is namelijk mogelijk om als je uitwonend en jonger dan 27 jaar bent, meeverzekerd te zijn bij je ouders in een gezins ongevallenverzekering.

Collectieve ongevallenverzekering van werkgever of stagesplaats:
Het is mogelijk dat je werkgever of de organisatie waar je stage loopt een collectieve ongevallenverzekering heeft afgesloten voor zijn werknemers. Vaak kunnen de werkgevers kiezen tussen een dekking tijdens werktijd of 24 uur per dag. Het is aan te raden dit na te vragen bij de afdeling personeelszaken van je werk of stage.

Collectieve ongevallenverzekering als lid van een vereniging:
Het is mogelijk dat de vereniging waarvan je lid bent, zoals een studentenvereniging, een collectieve ongevallenverzekering af heeft gesloten voor haar leden of haar bestuur. Ook hierbij geldt dat het een verzekering kan zijn voor alleen als je aanwezig bent bij de vereniging of 24 uur per dag.

Top 5 ongevallenverzekeringen

Om het vergelijken van ongevallenverzekeringen makkelijker te maken, hebben wij onderzoek gedaan naar ongevallenverzekeringen voor studenten. Op basis daarvan hebben wij een top 5 ongevallenverzekeringen gemaakt.

Ongevallenverzekering tijdens de vakantie:

Aanbieders van reisverzekeringen bieden vaak als aanvullende verzekering een ongevallenverzekering aan, maar in het geval dat je al over een ongevallenverzekering beschikt, ben je vaak al 24 uur per dag en in het buitenland gedekt.

Ongevallen bij risico sporten en gevaarlijke beroepen:

Het is heel goed mogelijk dat ongevallen tijdens risicovolle sporten als snowboarden niet binnen de dekking vallen van een ongevallenverzekering.
Daarnaast kan in de algemene voorwaarden staan beschreven dat ongevallen tijdens gevaarlijke beroepen, zoals werkzaamheden in de buurt van ontvlambare, bijtende of ontploffende stoffen niet gedekt zijn.

Ook is het mogelijk dat een ongeluk met de motor niet gedekt is met een ongevallenverzekering.
Als je een gevaarlijke of risicovolle sport beoefent of een gevaarlijke baan hebt, dan is het aan te raden om zorgvuldig de algemene voorwaarden van de verzekeraars te bestuderen om te bekijken of je wel gedekt bent bij een ongeval in bovengenoemde situaties.

Let op eventuele pakket kortingen

Een groot aantal verzekeraars biedt kortingen aan als je een pakket van meerdere verzekeringen afsluit bij dezelfde aanbieder. Daarbij is een voordeel dat je minder administratie hebt, omdat alle verzekeringen op één polis staan.

Bedenk van te voren voor welk bedrag je een verzekering wilt

Bij het afsluiten van een ongevallenverzekering dien je van te voren te beslissen wat de hoogte zal zijn van de uitkering in het geval dat je komt te overlijden of blijvende invaliditeit na een ongeval. Het is verstandig om voordat je de aanbieders van ongevallenverzekeringen met elkaar gaat vergelijken hier een keuze in te maken. Over het algemeen genomen kan je uit de onderstaande bedragen kiezen:

Bij blijvende invaliditeit:

  • € 5.000,-
  • € 10.000,-
  • € 20.000,-

Bij overlijden:

  • € 25.000,-
  • € 125.000,-
  • € 200.000,-