Print icon

Studenten reisverzekering

Ben je student en ben je van plan om lange of korte tijd op reis te gaan? Dan is het verstandig om een reisverzekering en/of een annuleringsverzekering af te sluiten. Op deze pagina vind je handige tips bij het afsluiten van een studenten reisverzekering en een studenten annuleringsverzekering.

Het vinden van een reisverzekering met een dekking die bij je past voor een studentenprijs kost tijd. Daarom hebben wij een onafhankelijke vergelijking gemaakt van alle studenten reisverzekeringen en een top 5 samengesteld.

Top 5 Studenten reisverzekeringen

Sluit binnen 5 minuten een studenten reisverzekering af!

Waarom een reisverzekering?

Je zult je misschien afvragen of je echt een reisverzekering nodig hebt. Je bent met je basiszorgverzekering natuurlijk al gedekt voor spoedeisende medische hulp in het buitenland. Een reisverzekering vergoedt echter meer schadeposten. Zo is bijvoorbeeld je bagage verzekerd en kan je hulp krijgen van een alarmcentrale. Daarnaast zijn er reisverzekeringen voor specifieke vakanties, zoals autovakanties en wintersportvakanties.

Lange periode in het buitenland?

Wanneer je voor langere tijd naar het buitenland gaat (om bijv. te backpacken, te studeren of stage te lopen) is een goede reisverzekering erg belangrijk. De standaard reisverzekeringen bieden meestal niet genoeg dekking voor een reis van enkele maanden. In deze gevallen kan je een globetrotter reisverzekering afsluiten. De globetrotter reisverzekering is de meest complete verzekering voor langere periodes achter elkaar in het buitenland.

Direct naar Globetrotter Reisverzekering

Basispakket studenten reisverzekering

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen die vooral verschillen in looptijd. Zo heb je onder andere een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering sluit je alleen af voor een bepaalde reis die je maakt.

De basisdekking van beide reisverzekeringen is meestal gelijk. Je krijgt bijvoorbeeld een vergoeding wanneer:

 • Je bagage verliest of gestolen wordt
 • Je vakantiewoning beschadigd raakt
 • Je vervangend vervoer of ziekenvervoer nodig hebt

Meer informatie over de basisdekking van de reisverzekering.

Aanvullende studenten reisverzekeringen

Het basispakket van de reisverzekering biedt je bijvoorbeeld een vergoeding voor diefstal van je spullen en hulp door een alarmcentrale. Voor bepaalde vakanties kan het echter verstandig zijn om een van de aanvullende opties af te sluiten. Zo kan je een extra bijverzekering afsluiten voor autohulp, wintersport of wereldreizen. Hiermee pas je de reisverzekering precies aan jouw wensen aan.

Kijk hier voor meer informatie over de aanvullende pakketten reisverzekering.

Tips bij afsluiten van een studenten reisverzekering

 • Het is belangrijk dat je de algemene voorwaarden van de verschillende aanbieders van reisverzekeringen of annuleringsverzekeringen goed leest en met elkaar vergelijkt. In sommige polisvoorwaarden staan strenge condities waaraan moet worden voldaan voordat de verzekeraars uitkeren.
 • Denk eerst goed na van welke zaken je het belangrijk vindt dat ze verzekerd zijn tijdens jouw reis. Het is ook vaak mogelijk om naast een basisdekking bepaalde zaken extra te verzekeren.
 • Bewaar goed de aankoopbonnen van spullen die je meeneemt op reis. De reisverzekeraars kunnen hiernaar vragen als je de spullen na diefstal of verlies wilt declareren.
 • Als je slachtoffer bent geweest van diefstal tijdens je reis, doe dan aangifte bij de plaatselijke politie. Verzekeringsmaatschappijen kunnen vragen naar een bewijs van aangifte bij het declareren van de spullen die zijn gesloten.

Overstappen studenten reisverzekering

Wanneer je een doorlopende of globetrotter reisverzekering hebt kan je overstappen naar een andere verzekeraar. Dit is een verstandige keuze wanneer een andere aanbieder een goedkopere premie of een betere dekking biedt. Het opzeggen van een reisverzekering is aan een paar regels verbonden. Zo kan je tijdens het eerste jaar van de verzekering nooit overstappen en geldt er in de andere gevallen een opzegtermijn.

Lees hier hoe het overstappen van reisverzekering precies werkt.

Overzicht studenten reisverzekeringen

We hebben een selectie gemaakt van reisverzekeringen die aantrekkelijk zijn voor studenten. Per reisverzekeraar hebben we op een rij gezet wat er onder de basisdekking valt, welke aanvullende modules je kan afsluiten en hoe hoog de premie is.

Kijk op deze pagina voor een overzicht van alle reisverzekeringen voor studenten.

FAQ Studenten Reisverzekering

Hieronder vind je een overzicht van meest gestelde vragen over reisverzekeringen.

Wat is een reisverzekering?
Een reisverzekering sluit je af om je te verzekeren tegen schade die je oploopt tijdens je reis. Deze verzekering dekt materiële schade, met betrekking tot jouw eigendommen, maar ook persoonlijke schade, zoals ziekte en ongeval, wordt verzekerd.
Is een reisverzekering verplicht?
Een reisverzekering afsluiten is niet verplicht. Het is wel verstandig om voor een reisverzekering te kiezen. Wanneer je op reis bent en er zich een noodsituatie voordoet dekt een reisverzekering de kosten van hulpverlening.
Waar vind en vergelijk ik de beste reisverzekeringen?
Wanneer je ervoor kiest een reisverzekering af te sluiten is het handig om inzicht te hebben in de verschillende mogelijkheden voor verzekeringen. Doormiddel van onze handige reisverzekering vergelijker kun jij eenvoudig kijken welke verzekering het best aansluit op jouw behoeften.
Wat kost een reisverzekering?
Het afsluiten van een reisverzekering hoeft niet duur te zijn. Je kunt al een verzekering afsluiten vanaf €1,10 per maand. De eenmalige kosten en het eigen risico verschillen per verzekeraar. Bekijk en vergelijk welke reisverzekering je het meeste aanspreekt via onze reisverzekering vergelijker.

Expertise

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten. Wij werken met een vast team van specialisten die nauw betrokken zijn bij het samenstellen van informatie voor deze website.

Bronnen

Deze pagina is tot stand gekomen door gebruik te maken van o.a. onderstaande bronnen:

 • www.anvr.nl
 • www.sgr.nl
 • www.verzekeraars.nl
 • www.wijzeringeldzaken.nl
 • www.nibud.nl

Informatie gecontroleerd door expert

linda van ReenenDe informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is de specialist op het gebied van studenten verzekeringen en meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekeringen.nl.

Keurmerk

We zijn gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker