Bespaartips reisverzekering

Ben je van plan om een reisverzekering af te sluiten? Lees dan eerst eens deze bespaartips door. Wie weet scheelt dat je iedere maand in de kosten voor je reisverzekering! Ook wanneer je al een reisverzekering hebt is het slim om onderstaande tips eens door te lezen en wellicht de dekking van je reisverzekering aan te passen.

Bereken welke verzekering beter bij je past

Door van te voren goed te bedenken of een doorlopende- of kortlopende reisverzekering beter bij je past zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt voor de verzekering. Wanneer je meer dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering voordeliger. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook stedentrips die je maakt. Bij een kortlopende reisverzekering betaal je namelijk een hoger bedrag per dag en ook betaal je iedere keer dat je de verzekering afsluit een bedrag een administratie- en afsluitkosten.

Polis uitprinten

Wanneer je een kortlopende reisverzekering afsluit is het vaak mogelijk om voor de optie van het zelf uitprinten van je polis te kiezen. In plaats van via de post ontvang je de polis dan per e-mail. Als tegenprestatie geeft de verzekeraar je een korting op je premie. De verzekeraar hoeft immers geen print- en verzendkosten te betalen. Daarnaast is het ook heel handig om op vakantie een kopie van je verzekeringspolis in je mailbox te hebben.

Bekijk je dekkingen opnieuw

Een doorlopende reisverzekering sluit je meestal slechts een keer af en daarna kijk je er niet meer naar. Toch kan je huidige situatie sterk verschillen met de situatie waarin je de verzekering afsloot. Wellicht ging je toen vaak op wintersport en heb je daar een dekking voor afgesloten? Of had je toen een dekking voor autovakanties afgesloten terwijl je nu helemaal geen auto meer hebt? Bekijk of je alle aanvullende dekkingen die je hebt afgesloten nu nog wel nodig hebt. Je betaalt er iedere maand voor!

Werelddekking

Er zijn een hoop studenten die zonder dat ze het bewust weten een reisverzekering met werelddekking hebben. De werelddekking is een aanvullende optie waar je ook extra voor betaalt. Ga je eigenlijk bijna nooit buiten Europa op vakantie? Zet je verzekering dan om naar een reisverzekering met Europadekking. Hiermee bespaar je iedere maand toch weer op je premie! Wanneer je uiteindelijk toch buiten Europa gaat reizen, kan je altijd nog een extra dekking afsluiten.

Verzeker medische kosten niet dubbel

Tijdens een vakantie of reis is het belangrijk om goed verzekerd te zijn voor eventueel medisch letsel dat je oploopt. Veel studenten sluiten daarom een aanvullende module voor medische kosten op hun reisverzekering af. Heel verstandig, maar in sommige gevallen zonde van je geld. Als je een aanvullende zorgverzekering hebt kan het namelijk goed zijn dat je via die verzekering al een extra dekking voor medische hulp in het buitenland hebt.

Controleer je andere verzekeringen

Heb je een ongevallen- of rechtsbijstandverzekering? Controleer dan of deze verzekeringen een buitenlanddekking hebben. Wanneer dit het geval is hoef je deze dekkingen niet op je reisverzekering af te sluiten. Zo betaal je nooit dubbel.

Reisverzekering afsluiten met partner

Heb je een vaste vriend of vriendin die ongeveer dezelfde soort reizen als jij maakt? Sluit dan samen een reisverzekering af. Door samen met je partner een reisverzekering af te sluiten krijg je vaak korting op je premie. De verzekeraar krijgt er immers twee nieuwe verzekeringsnemers bij en hoeft maar een polis op te stellen. Alleen wanneer een van jullie bijvoorbeeld graag bijzondere sporten beoefend of vaak naar het buitenland gaat en de ander niet, dan is het voordeliger om apart een reisverzekering af te sluiten.

Premie per aanbieder vergelijken

Er zijn vele aanbieders van reisverzekeringen en alle aanbieders verschillen in de premie die ze aanbieden. Wanneer je verzekeringen met elkaar vergelijkt en voor de aanbieder met de goedkoopste premie kiest, bespaar je eenvoudig op je reisverzekering. Daarnaast kan je verzekeringen vergelijken op studentenkorting. Een aantal aanbieders bieden namelijk ook nog eens studentenkorting. Kijk op onze Reisvergelijker voor reisverzekeringen met studentenkorting.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897