Print icon

Reaal reisverzekering

logo-reaal

Reaal is een totaalverzekeraar met ruim 100 jaar ervaring op de verzekeringsmarkt. Na verschillende fusies met onder meer SNS Bank, AXA en Zwitserleven is Reaal vandaag de dag uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse verzekeraars. In 2014 is Reaal afgesplitst van de SNS bank en gaat de verzekeraar onder een nieuw gezicht verder. De verzekeraar biedt sindsdien ook online verzekeringen aan. Je kan bij Reaal onder meer terecht voor verschillende woonverzekeringen, vervoersverzekeringen en reisverzekeringen. Op deze pagina lees je meer over de doorlopende reisverzekering van Reaal.

Direct naar Reaal

Voordelen Reaal

 • Uitgebreide basisdekking inclusief medische kosten, ongevallen en dekking bij bijvoorbeeld diefstal van geld;
 • Handige nieuwe app om online verzekeringen af te sluiten, noodnummers in te zien en direct je vragen te kunnen stellen via bijvoorbeeld whatsapp;
 • Beperkt eigen risico bij de doorlopende reisverzekering.

Nadelen Reaal

 • Geen mogelijkheid een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Reisverzekeringen Reaal

Bij Reaal kan je één soort reisverzekering afsluiten: een doorlopende reisverzekering. Deze reisverzekering biedt uitkomst voor studenten die regelmatig naar de weekendtas of reiskoffer grijpen: met een zomervakantie, een city tripje en een weekje wintersport ben je al snel langer dan 21 dagen op reis in een jaar. Dat is ook precies het omslagpunt waarop een doorlopende reisverzekering voordeliger wordt dan een kortlopende reisverzekering. Voor welke zaken biedt de doorlopende reisverzekering van Reaal dekking?

Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering bij Reaal kent twee varianten: Europa- en Werelddekking. Het enige verschil tussen beide reisverzekeringen is het geldigheidsgebied. De reisverzekering biedt onder meer dekking voor S.O.S. hulpverlening, medische kosten, bagage, rechtsbijstand, ongevallen en schade aan je vakantie-accommodatie.

Doorlopende reisverzekering Reaal
Basispakket Europadekking Werelddekking

S.O.S hulp en medische kosten

Vergoeding kostprijs, kosten in Nederland tot €1.000,- en tandheelkundige kosten tot €250,-

Vergoeding kostprijs, kosten in Nederland tot €1.000,- en tandheelkundige kosten tot €250,-

Rechtsbijstand

Onbeperkt voor deskundigen werkzaam bij DAS.

Overige externe kosten door DAS bij verhaals- en strafzaken tot max. €25.000 en voor overige conflicten €5.000,-

Onbeperkt voor deskundigen werkzaam bij DAS.

Overige externe kosten door DAS bij verhaals- en strafzaken tot max. €25.000 en voor overige conflicten €5.000,-

Schade accommodatie

Max. € 250,-

Max. € 250,-

Dekkingsgebied

Europa

Wereld

Bagage

Max. € 3.500,-

Max. € 3.500,-

Premie

Vanaf € 2,31 per maand

Vanaf € 4,17 per maand

Naast de basisdekking van de doorlopende reisverzekering bestaat de mogelijkheid deze basisdekking uit te breiden met verschillende aanvullende modules. Je hebt de keuze uit:

Autohulpverzekering

Pech langs de weg kan behoorlijk roet in het eten gooien tijdens je vakantie en behoorlijk wat extra kosten met zich meebrengen. Met de autohulpverzekering wordt er voor gezorgd dat je zo snel mogelijk weer verder kan genieten van je reis.

Dekking autohulpverzekering

 • Vergoeding kosten in geval van uitval van de bestuurder: voor het vervoer van het vervoersmiddel inclusief bagage naar Nederland.
 • Vergoeding kosten in geval van uitval van het vervoersmiddel: arbeidsloon tot max €125,- bij reparatie langs de weg en evt. verzending onderdelen of transport naar dichtstbijzijnde garage tot max. €1.000. Indien reparatie niet mogelijk is binnen 2 dagen, krijg je de kosten voor vervoer van het vervoersmiddel inclusief bagage naar Nederland vergoed.
 • Huurkosten vervangend voertuig tot max. €2.500,- en eventuele gemaakte extra reiskosten per openbaar vervoer.
 • Extra verblijf max. 10 dagen tot maximaal €50,- per verzekerde vergoed.

Maandelijkse premie: €1,46 extra per maand

Wintersportverzekering

Indien je op wintersport gaat, wordt je tijdens deze actieve vakantie extra blootgesteld aan risico’s als een botsing op de piste of een lelijke val. Ook draag je een hoop waardevolle spullen bij je. In aanvulling op de basisreisverzekering biedt de aanvullende wintersportverzekering dekking voor wintersport-specifieke schadegevallen.

Dekking wintersportverzekering:

 • Vergoeding schade aan bagage als gevolg van diefstal, verlies of beschadiging.
 • Vergoeding kosten skipas, ski-uitrusting of skilessen die je niet meer kan benutten als gevolg van een schadegebeurtenis

Premie €0,80 extra per maand

Annuleringsverzekering

Op het moment dat je je reis moet annuleren als gevolg van een onvoorzienbare en onverwachte gebeurtenis, biedt een annuleringsverzekering uitkomst. Ook als je tijdens je reis plots terug dient te keren naar Nederland, als gevolg van het overlijden van een dierbare bijvoorbeeld, krijg je een vergoeding voor de niet gebruikte reisdagen.

Dekking annuleringsverzekering

 • Bij een verzekerd bedrag van €1.500 krijg je bij annulering tot max. €1.500 vergoed tot max. €6.000 per jaar.
 • Bij een verzekerd bedrag van €2.500 krijg je bij annulering tot max. €2.500 vergoed tot max. €10.000 per jaar

Premie bij verzekerd bedrag €1.500: €3,44 extra per maand

Premie bij verzekerd bedrag €2.500: €4,34 extra per maand

Eigen risico

Bij Reaal is het niet mogelijk vrijwillig een hoger eigen risico af te sluiten. Bij Reaal geldt standaard een beperkt eigen risico voor bagage- en geneeskundige kosten van €50. Deze kosten komen, alvorens het overige gedeelte van de kosten wordt vergoed vanuit de verzekering, voor eigen rekening.

Extra diensten Reaal

Bij de reisverzekering van Reaal kan je gebruik maken van diverse extra diensten:

 • Via MijnReaal online het overzicht van je verzekeringen inzien, gegevens wijzigen en de status van de schademelding inzien;
 • Handige Reaal app met onder meer noodnummers en direct, snel contact met de verzekeraar;
 • Handig forum om je vragen te stellen en ervaringen en vragen van andere verzekerden terug te lezen.

Kortingen reisverzekeraar

Indien je bij Reaal meerdere verzekeringen afsluit, krijg je pakketkorting op de premie van deze verzekeringen. Deze premie is bij twee verschillende verzekering 2% op jaarbasis en kan, naarmate je meerdere verzekeringen afsluit, oplopen tot maximaal 12%.

Contactgegevens Reaal

Contactgegevens Reaal

E-mail

Contactformulier op website

Telefoon

072 – 519 40 00

Post

Postbus 274, 1800 BH Alkmaar

Website

Reaal.nl