Reisverzekering vakantie Nederland

Een lang weekend naar Amsterdam met je vriendengroep, al liftend het land verkennen of gezellig ontspannen in het tropisch zwembad van Center Parcs met de hele familie… een vakantie is Nederland kan heel erg leuk zijn! Ga jij regelmatig lekker weg in eigen land? Ook dan kan een reisverzekering van pas komen. Lees hier meer over de dekkingen die de reisverzekering biedt voor een vakantie in Nederland.

Voordelen reisverzekering Nederland

Een van de belangrijkste dekkingen van de reisverzekering waar je binnen Nederland nog wel echt wat aan kunt hebben is de bagagedekking. Mocht je een koffer kwijtraken, bestolen worden of je telefoon in het tropische zwembad laten vallen, dan krijg je hier een vergoeding voor. Controleer ook hierbij eerst of je niet al andere verzekeringen hebt afgesloten die dit dekken, zoals een elektronicaverzekering en een inboedelverzekering met buitenhuisdekking.

Een andere dekking die nog goed van pas kan komen is de annuleringsdekking. Ook een vakantie binnen Nederland kun je onverwachts moeten annuleren vanwege bijvoorbeeld een sterfgeval of ziekte. Plotselinge annulering met een geldige reden wordt ook binnen Nederland via de annuleringsverzekering gewoon vergoed.

Een goedkope reisverzekering met volledige dekking kun je afsluiten op de pagina Top 5 Reisverzekeringen

Goede dekking reisuitrusting

Er is een aantal situaties waarin in reisverzekering binnen Nederland wel een grote meerwaarde heeft: Vaak gaat het dan om reizen waarbij jij een dure uitrusting bij je hebt die onder de bagagedekking van een reisverzekering valt, zoals:

  • Je gaat kamperen en wilt dat jouw tent + diefstal van spullen uit de tent terwijl jij er slaapt goed verzekerd zijn
  • Je gaat op een actieve vakantie zoals fietsen en surfen en wilt een extra dekking voor jouw dure uitrusting

Voorwaarden voor vakantie in Nederland

Een belangrijke voorwaarde waar je rekening mee moet houden is dat de reisverzekering alleen geldt op meerdaagse vakanties in Nederland. Dit houdt in dat er een overnachting elders plaats moet vinden en je dit moet kunnen aantonen door middel van bijvoorbeeld een reservering of betaling. Dagjes weg zijn dus meestal niet gedekt. Voor een eendaags festival in Nederland ben je dus niet verzekerd en voor een tweedaags festival waar je met je tentje blijft slapen wel.

Een andere voorwaarde is dat zakelijke reisjes meestal niet gedekt zijn. Wanneer je naar een meerdaags congres ergens in Nederland gaat is alleen het privégedeelte van de reis gedekt, bijvoorbeeld wanneer je zelf je hotelovernachting betaalt. Je kunt bij sommige reisverzekeraars wel een extra aanvullende module `zakelijke reizen` afsluiten op de reisverzekering om dit wel te dekken.

Doorlopende reisverzekering

Wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt, dan hoef je geen actie te ondernemen. Iedere keer wanneer jij op vakantie gaat ben je dan standaard verzekerd, dus ook al je reisjes binnen Nederland zijn gedekt. Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kun je bijna nooit kiezen voor een dekking speciaal voor Nederland. Je kiest voor een Europa- of werelddekking en daar hoort Nederland natuurlijk gewoon bij.

Tip: Weet je niet of je moet kiezen voor een kortlopende- of doorlopende reisverzekering? Over het algemeen kun je stellen dat voor iedereen die in totaal langer dan ongeveer 21 dagen per jaar op vakantie is of meerdere per jaar op een reis vertrekt een doorlopende reisverzekering voordeliger is.

Kortlopende reisverzekering

In het geval van een kortlopende reisverzekering geldt dat je deze ook gewoon kunt afsluiten voor een vakantie binnen Nederland. Bij een kortlopende reisverzekering kun je soms wel kiezen voor een dekking voor alleen Nederland. Anders kies je wederom voor Europa.

Handig om te weten is dat de meeste kortlopende reisverzekeringen die wél speciaal voor reizen binnen Nederland zijn ook vaak standaard geldig zijn in België, Duitsland of Luxemburg. Je moet dan soms wel rekening houden met een maximaal aantal dagen (vaak 24 uur) verblijf in deze landen. Een dagje shoppen in een van onze buurlanden is echter gewoon verzekerd. Controleer dit wel voor vertrek even in jouw polis.

Oververzekerd raken

Wanneer je binnen Nederland op vakantie gaat kan het zo zijn dat je voor een deel van de dekking van de reisverzekering al via een andere verzekering gedekt bent. Zo vallen plotselinge medische behandelingen gewoon onder jouw zorgverzekering en zijn ook jouw aansprakelijkheidsverzekering en autoverzekering natuurlijk gewoon geldig. Voor deze gevallen heb je dan ook niet altijd een reisverzekering nodig. Wel biedt de reisverzekering nog een dekking voor medische kosten die buiten de dekking van jouw basiszorgverzekering vallen, wanneer je een simpel pakket hebt kan dit van pas komen.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897