Print icon

CZdirect

CZdirect zorgverzekering

Bij CZdirect, onderdeel van de CZ Groep, kan je eenvoudig een voordelige, online zorgverzekering afsluiten. Mede dankzij het ontbreken van een winstoogmerk en het online gemak kan de zorgverzekering van CZdirect tegen een lage premie worden aangeboden. Dit maakt het de ideale zorgverzekering voor jongeren en studenten!

Naar de website van CZdirect

Alle zorgverzekering pakketten van CZdirect

Selecteer eerst de basiszorgverzekering, daarna kunnen alle aanvullende pakketten en tandartsverzekeringen geselecteerd worden.


CZDirect zorgpremie overzicht van afgelopen jaren

Zorgverzekeraar CZDirect zorgpremie overzicht
Jaar Natura
2023 €128,30
2022 €120,75
2021 €116,95
2020 €109,95

Voordelen CZdirect

  • Voordelige, lage premie
  • Online gemak: alle verzekeringszaken handig online te regelen
  • Betrouwbare service en zorg via zorgverzekeraar CZ

Nadelen CZdirect

  • Je kan alleen kiezen uit een naturapolis: dat betekent dat je voor een volledige vergoeding van zorg alleen bij gecontracteerde zorgverleners terecht kan
  • Minder vergoedingen in de aanvullende zorgverzekeringen in vergelijking tot CZ

Basispakket CZdirect

Je kan bij CZdirect één basiszorgverzekering afsluiten: de naturapolis van CZdirect. Via de naturapolis kan je terecht bij ruim 45.000 zorgverleners door heel Nederland. De zorg bij deze zorgverleners krijg je volledig vergoed. Via afspraken en contracten met deze zorgverleners kan de zorg tegen een aantrekkelijke prijs worden aangeboden. Dit zie je terug in de premie van de basisverzekering. Wil je toch bij een zorgverlener zonder contract een behandeling ondergaan? In dat geval wordt 65% van de rekening vergoed.

De zorgverzekering van CZdirect is volledig online: je regelt al je verzekeringszaken dus via internet. Het gaat om het aanbrengen van wijzigingen aan je zorgverzekering, declaraties, het wijzigen, bekijken of betalen van je eigen risico, het vinden van zorgverleners of checken welke zorg je vergoed krijgt.

Aanvullende pakketten CZdirect

CZdirect biedt uitgebreide keuze uit 5 verschillende aanvullende zorgverzekeringen. Afhankelijk van je zorgwensen, kan je de zorg uit het basispakket uitbreiden met diverse aanvullende vergoedingen als spoedeisende medische zorg in het buitenland, anticonceptie of fysiotherapie.

Aanvullend 1

Het pakket aanvullend 1 biedt een extra vergoeding voor spoedeisende medische zorg wereldwijd. De zorg wordt, boven het Nederlandse tarief voor de betreffende behandeling, volledig vergoed. Daarnaast krijg je vergoeding voor medisch vervoer, spoedeisende tandheelkundige zorg, tandongevallen en diverse beweegprogramma’s.

Aanvullend 2

Het pakket Aanvullend 2 borduurt voort op Aanvullend 1. In aanvulling op de vergoedingen uit Aanvullend 1 wordt bij dit pakket de anticonceptiepil vanaf 21 jaar volledig vergoed.

Aanvullend 3

Ook dit pakket vormt een uitbreiding op Aanvullend 2. In dit pakket ontvang je ook een vergoeding voor fysiotherapie.

Aanvullend 4

Dit pakket geeft een nog ruimere vergoeding van de bestaande vergoedingen uit Aanvullend 3. Je krijgt extra behandelingen voor fysiotherapie vergoed.

Aanvullend 5

Het meest uitgebreide aanvullende pakket is Aanvullend 5 van CZdirect. Met alle, uitgebreide vergoedingen uit voorgaande pakketten biedt Aanvullend 5 bovendien een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen.

Tandartsverzekering

Naast de losse, aanvullende pakketten kan je bij CZdirect losse tandartsverzekeringen afsluiten. De dekking van tandartskosten wordt niet vergoed vanuit het basispakket of één van de aanvullende pakketten. Afhankelijk van de verwachte tandartszorg voor het komende jaar, kan je kiezen uit 3 verschillende tandartsverzekeringen.

Tand 1 75%

Bij deze tandartsverzekering krijg je 75% van de rekening vergoed tot maximaal €250,- per jaar.

Tand 1 100%

Bij deze variant krijg je de volledige rekening vergoed (100%) tot maximaal €250,- per jaar.

Tand 2 75%

Bij tand 2 krijg je 75% van de tandartsrekening vergoed, echter tot een hoger maximaal bedrag per jaar. Je krijgt de kosten tot maximaal €500,- per jaar vergoed.

Extra diensten CZdirect

Via de website van CZdirect kan je gemakkelijk online je zaken regelen. Geef een declaratie door, zoek een zorgverlener, wijzig je zorgverzekering of eigen risico en maak gebruik van de handige zorgapps. Zo kan je zorgadvies krijg via App de verpleegkundige of de gezondheid van je huid checken via SkinVision.

Kortingen bij CZdirect

Er zijn geen bijzondere kortingen van toepassing op de zorgverzekering van CZdirect.

Duurzaamheid CZdirect

Op het gebied van duurzaamheid scoort CZdirect een 2,2 op de schaal van 5. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Responsible Investment by Insurance Companies in the Netherlands’, uitgevoerd door het VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling). Het beleid wat betreft beleggingen wordt onder de loep genomen en gekeken wordt naar effecten op het milieu, de maatschappij en de mens.

Inloggen CZdirect

Je kan direct bij Mijn CZ inloggen om al je verzekeringszaken voor CZdirect te regelen.

Contactgegevens CZdirect

Contactgegevens CZdirect
Contactgegevens
E-mail Contactformulier
Whatsapp 06-13651950
Twitter @cz_nl
Facebook Facebook.com/ZorgverzekeraarCZ
Telefoonnummer 088 555 77 77 (ma t/m vr van 8.00 – 19.00 uur).

Naar de website van CZdirect