Print icon

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden zorgverzekering

Bij Nationale Nederlanden kun je voor verschillende financiële dienstverleningen terecht. Of je nu wilt beleggen of een verzekering wil afsluiten, bij Nationale Nederlanden ben je aan het juiste adres. Sinds enkele jaren kun je ook een zorgverzekering bij hen afsluiten.

Direct naar Nationale Nederlanden

Alle zorgverzekering pakketten van Nationale Nederlanden

Selecteer eerst de basiszorgverzekering, daarna kunnen alle aanvullende pakketten en tandartsverzekeringen geselecteerd worden.


Zorgpremie overzicht van afgelopen jaren

Nationale Nederlanden zorgpremie overzicht van afgelopen jaren
Jaar Restitutie Combinatie Natura
2024 €- €147,00 €140,50
2023 €137,45 €- €-
2022 €132,15 €- €-
2021 €129,44 €- €-
2020 €119,08 €- €-
2019 €128,60 €- €-
2018 €119,58 €- €-
2017 €115,83 €- €-
2016 €98,90 €- €-
2015 €98,78 €- €-
2014 €94,51 €- €-
2013 €108,45 €- €-
2012 €111,50 €- €-
2011 €106,49 €- €-

Voordelen Nationale Nederlanden

  • Uitgebreide aanvullende pakketten.

Nadelen Nationale Nederlanden voor studenten

  • Het basis zorgverzekeringspakket van Nationale Nederlanden is een restitutiepakket en dus relatief duur.
  • De premie is voor elke leeftijd gelijk, je krijgt dus geen jongerenkorting.

Basispakket Nationale Nederlanden

Het basispakket van Nationale Nederlanden geeft dekking voor o.a. de consulten bij de huisarts, ziekenhuiszorg en medicijnen. Binnen het basispakket bestaat ook dekking voor ‘luxe verpleging’, deze dekking zorgt voor luxe voorzieningen tijdens je ziekenhuisverblijf, zoals een goede internetverbinding en TV en bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding voor je partner.

Het basispakket van Nationale Nederlanden is aan te vullen met verschillende extra modules.

Direct naar Nationale Nederlanden

Aanvullende pakketten

Nationale Nederlanden biedt verschillende aanvullende verzekeringen aan, deze kun je bovenop je basispakket afsluiten. Op deze manier kun je een pakket samenstellen voor de zorg die jij gebruikt. Het is goed om te weten dat Nationale Nederlanden geen medische selectie voert, voordat ze je toelaten tot de zorgverzekering.

Verschillende aanvullende pakketten

Nationale Nederlanden kent maar liefst vijf verschillende aanvullende verzekeringen. De namen hiervan zijn: Start, Extra, Compleet, Comfort en Combi. De namen geven eigenlijk al aan waar elk pakket voor staat en hoe duurder het pakket, hoe uitgebreider je bent verzekerd. Om een voorbeeld te geven, wanneer je maar een enkele keer per jaar naar de fysiotherapeut gaat, is het Extra aanvullende pakket misschien al voldoende, maar wanneer je de fysiotherapeut wekelijks ziet is het wellicht raadzaam om voor Compleet of Comfort te gaan.

Tandartsverzekering

Nationale Nederlanden biedt voor iedereen boven de 18 jaar vier verschillende tandartsverzekeringen aan. Daarnaast kan je bovendien kiezen voor het pakket Combi, een aanvullende verzekering die ook dekking biedt voor tandartskosten. Een aanvullende tandartsverzekering kan handig zijn, aangezien de kosten bij de tandarts en mondhygiënist flink de spuigaten uit kunnen lopen. Met een tandartsverzekering heb je onder meer recht op een vergoeding bij preventieve controle, eventuele gaatjes, bijbehorende verdovingen en bij het plaatsen van kronen en implantaten.

Het soort tandartsverzekering waar je voor kiest, bepaalt de hoogte van de maximale vergoeding waar je recht op heb. Sluit je een tandartsverzekering af met een hoge vergoeding, dan kan het zijn dat je een vragenlijst in moet vullen of een bezoek aan de tandarts moet brengen, voordat je voor deze tandartsverzekering aangenomen wordt. Verzekeraars doen dit om te voorkomen dat mensen zich pas gaan verzekeren, als ze al veel klachten hebben. Tot slot is het goed om te weten dat orthodontie niet onder de tandartsverzekering valt.

Studenten en Nationale Nederlanden

De zorgverzekering van Nationale Nederlanden biedt geen speciale korting aan voor jongeren of studenten, wel krijg je als verzekerde korting op diensten en artikelen die de gezondheid bevorderen. Denk hierbij aan sportabonnementen en bepaalde reisvaccins.

Kortingen bij Nationale Nederlanden

Wanneer jij een zorgverzekering afsluit bij Nationale Nederlanden, ontvang je verschillende leuke kortingen.

Sport- en gezondheidscentra

Zo krijg je met je zorgverzekering van Nationale Nederlanden bijvoorbeeld korting op een lidmaatschap bij bepaalde, aangesloten fitnesscentra in Nederland.

Overig

Daarnaast krijg je dankzij je zorgverzekering bij Nationale Nederlanden aantrekkelijke kortingen op een dagje sauna, reisvaccins en de aanschaf van lenzen of een bril. Voor een actueel overzicht van alle kortingen kun je op hun website kijken.

Contactgegevens

Contactgegevens Nationale Nederlanden
Contactgegevens
E-mail Contactformulier
Post Postbus 93604, 2509 AV Den Haag
Whatsapp +31 (0)6 12 97 20 45

Direct naar Nationale Nederlanden

Duurzaamheid Nationale Nederlanden

Zijn de beleggingen van zorgverzekeraar Nationale Nederlanden als ‘duurzaam’ en ‘verantwoord’ aan te merken? Het VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) heeft hier een boekje over open gedaan. In het onderzoek ‘Responsible Investment by Insurance Companies in the Netherlands 2023‘ heeft Nationale Nederlanden een score van 2,2 op een schaal van 1 tot 5. Belangrijke aandachtspunten zijn onder meer het beleid aangaande milieu, mens en bestuur van de onderneming.

Inloggen Mijn NN

Direct inloggen bij Mijn.NN

Alle zorgverzekeringen vergelijken?

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken