Print icon

PNOzorg

PNOzorg gaat per 2023 verder onder de naam ONVZ

PNOzorg zorgverzekering

Een verzekeraar die al een tijdje in het vak meedraait is PNOzorg: bij deze verzekeraar kan je inmiddels al zo’n 60 jaar terecht voor een zorgverzekering. De verzekeraar profileert zich nog steeds als specialist in zorgverzekeringen voor mensen werkzaam in de creatieve industrie en mediabranche, hoewel de verzekering inmiddels al door een veel breder publiek wordt afgesloten. PNOzorg werkt samen met zorgverzekeraar ONVZ, deze verzekeraar is risicodrager voor de zorgverzekeringen van PNOzorg.

Alle zorgverzekeringen vergelijken?

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken

Voordelen PNOzorg voor studenten

  • Vrije zorgkeuze: kies je eigen zorgverlener zonder enige beperkingen;
  • Ruime keuze uit verschillende aanvullende pakketten met uitgebreide dekking;
  • Handige PNO Zorg declaratieapp met snelle uitbetaling van je declaraties;
  • Persoonlijk advies en ondersteuning via de PNO Zorgconsulent.

Nadelen PNOzorg voor studenten

  • Niet de goedkoopste, je betaalt een wat hogere premie.

Basispakket PNOzorg [table-cell id=7 cell=B1 /]

Bij PNOzorg kan je één soort basisverzekering afsluiten: een restitutiepolis. Dat betekent dat je zonder enige beperkingen zelf je zorgverleners kan kiezen. De inhoud en dekking van de basisverzekering wordt door de Nederlandse overheid bepaald. In het basispakket krijg je basiszorg vergoed zoals huisartsenzorg, ziekenhuisverblijf- en vervoer of medicatievergoeding. Je kan ervoor kiezen het eigen risico van je basisverzekering te verhogen tot maximaal €885,-. Je betaalt hierdoor een lagere premie maar draagt wel een hoger risico mocht er een hoge zorgrekening op je deurmat vallen.

Basispakket PNOzorg [table-cell id=7 cell=B1 /]
Zorgverzekering Verplicht eigen risico: €[table-cell id=7 cell=B8 /] Max. aanvullend eigen risico: €[table-cell id=7 cell=B9 /]
Premie PNOzorg Basis [table-cell id=10 cell=H35 /] [table-cell id=10 cell=I35 /]

Aanvullende pakketten PNOzorg

In aanvulling op het basispakket van PNOzorg heb je de keuze uit maar liefst vijf aanvullende pakketten. Het Start pakket biedt al een behoorlijk ruime basisdekking, met een vergoeding voor 9 fysiotherapiebehandelingen, aanvullende medische dekking in het buitenland en vaccinaties. Afhankelijk van je zorgbehoefte, kan je ook kiezen voor één van de ruimere pakketten. In het meest uitgebreide pakket, Compleet, krijg je hoge vergoedingen voor onder meer anticonceptie, alternatieve geneeswijzen, brillen & lenzen en fysiotherapie.

Aanvullende tandartsverzekering

De basisverzekering biedt alleen voor bepaalde bijzondere tandheelkundige ingrepen een vergoeding. Indien je op zoek bent naar een vergoeding voor veelvoorkomende tandartskosten ben je aangewezen op één van de vijf aanvullende tandartsverzekeringen van PNOzorg: Tandplus Preventief, Tandplus A, Tandplus B, Tandplus C of Tandplus D. In hoeverre deze pakketten jouw tandartskosten precies vergoeden vind je uitgebreid terug op de website van PNO Zorg.

Extra diensten PNOzorg

Bij PNOzorg kan je een persoonlijk zorgconsult toegewezen krijgen. Deze persoonlijk zorgconsult is op de hoogte van jouw persoonlijke situatie, biedt begeleiding in het zorgtraject dat je te wachten staat en helpt je bij het verhelderen van prangende vragen. Daarnaast biedt PNOzorg een aantal extra online diensten, bijvoorbeeld via MijnPNO en de handige declaratie-app. Met een druk op de knop dien je (via het uploaden van een foto van de zorgnota) je declaratie in. De declaratie wordt vervolgens snel afgehandeld.

Kortingen PNOzorg

PNOzorg biedt al zijn klanten, of deze nu lid zijn van een bepaalde collectiviteit of niet, collectiviteitskorting op de aanvullende zorgverzekering. Op de basisverzekering kan je, indien lid van een collectiviteit, maximaal 5% collectiviteitskorting ontvangen. Op de aanvullende verzekeringen krijg je ook zonder collectiviteit 7% korting.

PNOzorg zorgpremie overzicht

Zorgverzekeraar PNOZorg zorgpremie overzicht
Jaar Restitutie
2022 € 134,50
2021 € 134,50
2020 € 133,00
2019 € 129,98
2018 € 112,24
2017 € 109,94
2016 € 101,15
2015 € 96,60
2014 € 91,54
2013 € 100,74
2012 € 109,50
2011 € 107,00

Contactgegevens PNOzorg

Contactgegevens PNOzorg
E-mail Contactformulier website
Post Postbus 458, 3990 GG Houten
Facebook Facebook.com/PNOzorg.nl/
Twitter @pnozorg

Duurzaamheid PNOzorg

Hoe staat het met de duurzaamheid van zorgverzekeraar PNOzorg? Het VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) heeft hier een interessante benchmark studie over gepubliceerd. In het onderzoek ‘Responsible Investment by Insurance Companies in the Netherlands 2019’ scoort PNOzorg een 2,0 op een schaal van 1 tot 5. Het onderzoek betrekt onder meer beleid met betrekking tot milieu, mens en bestuur van de onderneming.

Alle zorgverzekeringen vergelijken?

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken