Print icon

Pro Life

Pro Life zorgverzekering

Pro Life is een zorgverzekeraar met een christelijke inslag. Dit houdt in dat de zorg uitgaat van bijbelse normen en waarden en Pro Life ervoor zorgt dat er voor hun verzekerden christelijke zorg beschikbaar is. Op deze manier kun je als christen zorg ontvangen die aansluit bij je leefsituatie en met begrip voor je geloof. Daarnaast onderscheidde Pro Life zich lange tijd van andere verzekeraars door vormen van zorg die niet passen bij de Christelijke principes uit te sluiten. Vanaf 2023 bevatten de vergoedingen van Pro Life geen uitsluitingen meer. Alle zorg die standaard via een basisverzekering wordt aangeboden zit vanaf dan ook in de basisverzekering van Pro Life.

Direct naar Pro Life

Alle zorgverzekering pakketten van Pro Life

Selecteer eerst de basiszorgverzekering, daarna kunnen alle aanvullende pakketten en tandartsverzekeringen geselecteerd worden.


Zorgpremie overzicht van afgelopen jaren

Pro Life zorgpremie overzicht van afgelopen jaren
Jaar Restitutie Natura Budget
2023 € – € 137,95 € 131,95
2022 € – € 124,90 € 117,30
2021 € – € 128,45 € 120,95
2020 € – € 125,45 € 115,95
2019 € 133,75 € 126,95 € 114,95
2018 € 123,75 € 119,45 € 105,95
2017 € 121,75 € 117.45
2016 € 113,25 € 109,45
2015 € 106,25 € 102,45
2014 € 99,95
2013 € 108,25
2012 € 108,25
2011 € 105,85

Voordelen Pro Life

 • Speciale kortingen voor jongeren en studenten die kunnen oplopen tot 15%.
 • Twee basis zorgverzekeringen en uitgebreide aanvullende pakketten.

Nadelen Pro Life voor studenten

 • De verzekering past niet bij iedereen. De christelijke inslag moet passen bij je geloofsovertuiging.
 • Door de christelijke grondslag worden soms andere behandelingen vergoed.

Pakketten Pro Life

Principe Polis Budget

Met dit pakket van Pro Life betaal je de laagste premie, keerzijde is dat je de keuze uit de minste zorgaanbieders hebt. Wat er vergoed wordt verschilt niet van andere basis zorgverzekeringspakketten, dit is namelijk wettelijk bepaald. Je bent onder meer verzekerd voor de kosten van huisartsbezoek en ziekenhuisverblijf. Daarnaast wordt spoedeisende hulp vergoed bij elk ziekenhuis.

Principe Polis

Met het Principe Polis pakket kun je kiezen uit een groot aantal verschillende, gecontracteerde zorgaanbieders. Hierbij wordt de zorg 100% vergoed. Bij de overige zorgverleners krijg je een vergoeding van 75%.

Principe Polis Restitutie

Met dit pakket betaal je de hoogste premie en kun je niet alleen uit de gecontracteerde, maar uit alle zorgverleners kiezen. Je krijgt dan overal 100% vergoed of in uitzonderlijke gevallen het marktconforme tarief. Sinds 2020 is Pro Life gestopt met dit pakket.

Aanvullende pakketten Pro Life

Naast de basis zorgverzekeringspakketten, kun je bij Pro Life een aanvullende verzekering afsluiten. Bij Pro Life kun je uit vier verschillende aanvullende pakketten kiezen.

Smallpolis

Met deze polis krijg je 9 behandelingen fysiotherapie vergoed, anticonceptie, medische zorg in het buitenland en christelijke psychosociale hulpverlening met een maximum tot €250,- per jaar.

Mediumpolis

Met deze polis krijg je alle vergoedingen van de Smallpolis met een hoger maximumbedrag en meer behandelingen voor fysiotherapie. Daarnaast ontvang je ook een kraampakket en een vergoeding bij alternatieve geneeswijzen.

Largepolis

Deze polis vergoedt hetzelfde als de Mediumpolis, maar je ontvangt een hogere maximumvergoeding en meer fysiotherapiebehandelingen. Daarnaast is bij deze aanvullende verzekering ook orthodontie verzekerd tot een maximum van €2000,- op jaarbasis.

Extra Largepolis

Dit is het meest uitgebreide aanvullende pakket en deze polis biedt de hoogste vergoedingen. Fysiotherapie wordt bijvoorbeeld tot 36 behandelingen vergoed en ook christelijke psychosociale hulpverlening wordt met deze polis tot een hoger bedrag vergoed.

Naar Pro Life

Tandartsverzekering

Pro Life biedt de keus uit drie verschillende tandartsverzekeringen. Dit kan handig zijn omdat de kosten bij de tandarts en mondhygiënist eenvoudig kunnen oplopen. Door te kiezen voor een tandartsverzekering krijg je een vergoeding bij preventieve controles en een (gedeeltelijke) vergoeding bij behandelingen.

De tandartsverzekeringen bij Pro Life heten Tand Small, Tand Medium en Tand Large. Afhankelijk van de tandartsverzekering die je kiest, ontvang je een bepaalde maximale vergoeding. Wanneer je de Tand Large verzekering wil afsluiten, dien je van te voren door een medische selectie te gaan. Verzekeraars doen dit om te voorkomen dat mensen zich pas gaan verzekeren als ze al klachten hebben.

Studenten en Pro Life

De zorgverzekering van Pro Life biedt jongeren en studenten speciale kortingen aan. Ga je als student zelf je zorgverzekering betalen, dan krijg je 10% korting op je basiszorgverzekering en maar liefst 15% korting op aanvullende verzekeringen. Betalen je ouders de zorgpremie? Dan ontvang je alleen een korting als je ouders daar ook recht op hebben. Ben je een jongere maar geen student, dan kun je in aanmerking komen voor een korting van 8% op zowel de basiszorgverzekering als de aanvullende verzekeringen.

Extra diensten Pro Life

Je kunt zelf veel online regelen via Mijn Pro Life. Daarnaast is Pro Life ook een zorgbemiddelaar voor christelijke zorg. Ben je op zoek naar dergelijke zorg, maar (nog) niet verzekerd bij Pro Life, dan kun je toch contact opnemen met deze zorgverzekeraar. Uit het oogpunt van naastenliefde kun je op de site van Pro Life terecht voor allerlei adviezen over christelijke zorg. Of het nu gaat over op natuurlijke wijze zwanger worden of informatie over christelijke keurmerken, op de site van Pro Life staan allerlei nuttige tips op dit gebied.

Kortingen bij Pro Life

Wanneer jij een zorgverzekering afsluit bij Pro Life, heb je recht op verschillende services en kortingen.

Basiszorgverzekering
Heb je alleen een basiszorgverzekering bij Pro Life, dan heb je onder andere recht op de volgende gratis extra services:

 • Hulp bij medisch-ethische vragen
 • Online christelijke zelfhulp via e-mind
 • Persoonlijke online omgeving
 • Zorg in het buitenland, zoals toegang tot de vakantiedokter

Aanvullende verzekering
Heb je ook een aanvullende zorgverzekering afgesloten bij Pro Life, dan krijg je onder andere korting bij de volgende producten en diensten in de zorg:

 • Brillen en lenzen
 • Ooglaseren en lensimplantatie
 • Diabetes hulpmiddelen
 • Kraampakket (vanaf de aanvullende mediumpolis)

Contactgegevens Pro life

Contactgegevens Prolife
Telefoon 033 422 81 88 (ma t/m vr van 8.30 – 17.30 uur)
Facebook https://www.facebook.com/prolifezorgverzekeringen
Twitter @prolife

Direct naar Pro Life

Duurzaamheid Pro Life

De duurzaamheid van Pro Life, hoe staat het daar eigenlijk mee? Het VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) heeft dit onderzocht. In het onderzoek ‘Responsible Investment by Insurance Companies in the Netherlands 2019’ scoort Pro Life een 3,5 op een schaal van 1 tot 5. Aandachtspunten in dit onderzoek waren het beleid met betrekking tot de mens, maatschappij en milieu.

Inloggen Mijn Pro Life

Direct inloggen bij Mijn Pro Life

Alle zorgverzekeringen vergelijken?

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken