Print icon

Promovendum

Promovendum zorgverzekeringen stopt per 2023. Ben je verzekerd bij Promovendum? Dan kun je terecht bij VGZ

Promovendum zorgverzekering

Vanaf 2022 regel je al je verzekeringszaken van Promovendum direct met VGZ.

Bij Promovendum kun je een zorgverzekering en diverse schadeverzekeringen afsluiten. De zorgverzekering wordt in samenwerking met iptiQ, risicodrager en dochter van financiële instelling Swiss Re, aangeboden. De (studenten)zorgverzekering is voor iedereen toegankelijk, terwijl de schadeverzekeringen juist gericht zijn op hoogopgeleiden. Studenten krijgen bij Promovendum extra korting op de zorgverzekering. Hieronder vind je meer informatie over de zorgverzekering van Promovendum.

Alle zorgverzekeringen vergelijken?

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken

Voordelen Promovendum voor studenten

  • Extra korting op de premie voor studenten
  • Uitgebreide keuze uit verschillende zorgverleners
  • Extra kortingsregelingen voor brillen & lenzen, hulpmiddelen, sport en ontspanning en preventie

Nadelen Promovendum voor studenten

  • Niet mogelijk je declaratie in te dienen via een app
  • Geen restitutiepolis af te sluiten

Basispakket Promovendum

Op de basiszorgverzekering van Promovendum premiekorting krijgen door je eigen risico te verhogen. Door voor een hoog vrijwillig eigen risico te kiezen, kun je bovendien nog €20,- per maand extra premiekorting krijgen. De basiszorgverzekering biedt dekking voor basale zorgkosten, hierbij kun je denken aan huisartsbezoeken, ziekenhuiszorg, ziekenvervoer en bepaalde medicijnen. De inhoud van de basiszorgverzekering is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. Bij Promovendum sluit je een uitgebreide naturapolis af: dat betekent dat je voor een volledige vergoeding gebonden bent aan gecontracteerde zorgverleners. De keuze uit zorgverleners bij Promovendum is erg ruim, waardoor je veel keuzemogelijkheden hebt.

Aanvullende verzekeringen Promovendum

Misschien biedt de basiszorgverzekering geen dekking voor zorg die jij nodig hebt. In dat geval kun je voor verschillende bijzondere zorgvormen een aanvullende zorgverzekering afsluiten. De modules Fysio, Tandarts, Buitenland en Anticonceptie bieden onder meer dekking voor fysiotherapie, tandartskosten of dekking van spoedeisende medische hulp in het buitenland. De hoogte van de vergoeding kan bij de modules Fysio, Buitenland en Tandarts zelf worden bepaald, afhankelijk van je persoonlijke wensen.

Tandartsverzekering Promovendum

De vergoeding van tandheelkundige kosten, bijvoorbeeld voor de tandarts,  mondhygiënist, endodontoloog of parodontoloog kun je bij Promovendum aanvullend verzekeren via de tandartsverzekering Tandarts. Wat deze aanvullende module precies vergoedt kan je inzien op de website van Promovendum.

Extra diensten Promovendum

Op de website van Promovendum regel je eenvoudig online je studenten zorgverzekeringszaken, waaronder het indienen van declaraties of het wijzigen van bepaalde verzekeringsgegevens. Je kunt op verschillende telefoonnummers contact opnemen met Promovendum, afhankelijk van je vraag. Ook op social media is de zorgverzekeraar goed bereikbaar, onder meer via Twitter of Facebook.

Kortingen Promovendum

Studenten ontvangen collectiviteitskorting bij Promovendum. Op de website van Promovendum kan je de actuele studentenkorting berekenen.

Promovendum zorgpremie overzicht

Promovendum zorgpremie overzicht
Jaar Natura
2021 € 118,25
2020 € 115,50
2019 € 107,50
2018 € 107,50
2017 € 97,90
2016 € 92,90
2015 € 92,90
2014 € 81,90
2013 € 92,90

Contactgegevens Promovendum

Contactgegevens Promovendum
Telefoon 078 648 13 00
Facebook Facebook.com/promovendum
Twitter @promovendum

Duurzaamheid Promovendum

In hoeverre zijn de beleggingen van Promovendum als duurzaam aan te merken? Het VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) heeft de duurzaamheid van beleggingen van zorgverzekeraars onder de loep genomen. In het onderzoek ‘Responsible Investment by Insurance Companies in the Netherlands 2019’ heeft Promovendum een score van 0,3 op een schaal van 1 tot 5. Bij het onderzoek wordt gekeken naar beleid met betrekking tot de maatschappij, milieu en bestuur van de onderneming.

Inloggen Mijn Promovendum

Direct inloggen bij Mijn Promovendum

Alle zorgverzekeringen vergelijken?

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken