Print icon

Studenten Goed Verzekerd

Studenten Goed Verzekerd zorgverzekering

Studenten Goed Verzekerd is een initiatief van studentenorganisaties LSVb (Landelijke Studentenvakbond) en ISO (Interstedelijk Studenten Overleg). In samenwerking met zorgverzekeraar Zilveren Kruis kunnen ook studenten die full time studeren aan een Nederlandse universiteit of hogeschool via dit zorgcollectief profiteren van collectiviteitskorting. Hoe steekt de zorgverzekering van Studenten Goed Verzekerd precies in elkaar en hoe hoog is de korting die je krijgt?

Direct naar Studenten Goed Verzekerd

Alle zorgverzekering pakketten van Student Goed Verzekerd

Selecteer eerst de basiszorgverzekering, daarna kunnen alle aanvullende pakketten en tandartsverzekeringen geselecteerd worden.


Studenten Goed Verzekerd zorgpremie overzicht van afgelopen jaren

Studenten Goed Verzekerd zorgpremie overzicht
Jaar Naturapolis Restitutiepolis Budgetpolis
2023 € 124,88 € 143,95 € 117,28
2022 € 122,03 € 139,95 € 114,90
2021 € 122,03 € 139,95 € 114,90
2020 € 110,15
2019 € 103,46
2018 € 95,36
2017 € 94,46
2016 € 87,26

Voordelen

  • Gratis Studenten Extra pakket bij de aanvullende verzekering
  • Samenwerking met grote zorgverzekeraar: Zilveren Kruis

Nadelen

  • Twee aanspreekpunten, Studenten Goed Verzekerd en Zilveren Kruis

Basispakket Studenten Goed Verzekerd

Via het zorgcollectief van Studenten Goed Verzekerd krijg je 5% korting op de basiszorgverzekering. Je hebt de keuze uit 3 varianten, afhankelijk van de gewenste keuzevrijheid uit zorgverleners. Bij Basis Budget wordt je enigszins beperkt in de keuze uit zorgverleners, door verschillende afspraken met zorgverleners kan deze variant echter wel tegen een scherpe premie worden aangeboden. Via Basis Zeker heb je meer keuzevrijheid, echter heb je nog steeds te maken met zorgverleners waar contracten mee zijn afgesloten. Tot slot zit je via Basis Exclusief, een restitutiepolis, niet vast aan gecontracteerde zorgverleners.

Naar Studenten Goed Verzekerd

Aanvullende zorgverzekering

In aanvulling op je basiszorgverzekering kan je verschillende aanvullende pakketten kiezen. De basiszorgverzekering biedt namelijk alleen dekking voor basiszorg. Wil je graag een verzekering ter aanvulling voor onverwachte, ingrijpende gebeurtenissen met hoge kosten zoals spoedeisende hulp in het buitenland, tandartskosten bij een ongeval of noodzakelijk vervoer naar Nederland als gevolg van een ongeval? Bekijk dan de Basis Plus Module.

Naast de Basis Plus Module kan je misschien behoefte hebben aan andere, meer uitgebreide vergoedingen. Wellicht wil je graag anticonceptie, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen vergoed krijgen vanuit een aanvullend pakket. De opties die je hebt bij Studenten Goed Verzekerd zijn net als bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis ingedeeld in sterren. Bij 1 ster heb je een basisaanvulling op je zorgverzekering met onder meer vergoedingen voor fysiotherapie en spoedeisende zorg in het buitenland. Bij 4 sterren heb je een zeer uitgebreide dekking en vergoedingen voor onder meer alternatieve geneeswijzen en brillen en lenzen.

Tandartsverzekering

Indien je op zoek bent naar een vergoeding voor tandheelkundige kosten kan je één van de 4 verschillende aanvullende tandartsverzekeringen afsluiten of de Basis verzekering met een vergoeding voor 2 controles en het vullen van een eventueel gaatje. Afhankelijk van de te verwachten mondzorgkosten in het komende jaar en de staat van je gebit kies je voor een meer of minder uitgebreide tandartsverzekering.

Extra diensten

Bij Studenten Goed Verzekerd maak je gebruik van het uitgebreide serviceniveau van Zilveren Kruis. Dat betekent dat je online via het online platform van Zilveren Kruis je verzekeringszaken kan regelen, waaronder declareren en het doorgeven van wijzigingen. Vragen? Met Studenten Goed Verzekerd kan je op social media contact opnemen, onder meer via Facebook, Instagram of Twitter.

Kortingen

Bij Studenten Goed Verzekerd profiteer je van extra korting op de aanvullende- en tandartsverzekeringen en krijg je bij het afsluiten van een aanvullende verzekering gratis het pakket Studenten Extra.

Contactgegevens Studenten Goed Verzekerd

Direct contact met Studenten Goed Verzekerd? Voor al je verzekeringsvragen wordt je op de website doorverwezen naar zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

Contactgegevens Studenten Goed Verzekerd
Facebook Facebook.com/StudentenGoedVerzekerd
Twitter @studentenpakket

Direct naar Studenten Goed Verzekerd

Duurzaamheid Studenten Goed Verzekerd

Hoe duurzaam wordt er belegd door Studenten Goed Verzekerd? Het VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) heeft dit in 2019 in een benchmark studie gepubliceerd. In het onderzoek ‘Responsible Investment by Insurance Companies in the Netherlands 2019’ scoort Studenten Goed Verzekerd een 3,5 op een schaal van 1 tot 5. Factoren die bij het onderzoek werden betrokken waren onder meer het beleid met betrekking tot milieu en gevolgen voor de maatschappij.

Inloggen Studenten Goed Verzekerd

Direct inloggen bij Mijn Zilveren Kruis

Alle zorgverzekeringen vergelijken?

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken