Apps in de zorg

Er zijn vele applicaties te downloaden voor je smartphone of tablet. Ook de zorgsector speelt hierop in door apps te ontwikkelen die je kunnen helpen met vele zorgkwesties. Zo zijn er apps te vinden met over EHBO, medicijnen en hebben sommige zorgverzekeraars een eigen app.

Apps over zorg

Er zijn vele applicaties die je kunnen helpen met zorgvragen of gewoon een handig geheugensteuntje zijn. studentenverzekeringen.nl heeft een aantal goede apps voor je op een rijtje gezet.

My Medicine Plus App

My Medicine Plus is een applicatie die jouw medische gegevens beheert. Je kunt een medisch dagboek bijhouden, een alert instellen voor medicijninname en makkelijk contact zoeken met zorgaanbieders in het buitenland. Deze app is alleen beschikbaar voor de iPhone.

Rode Kruis EHBO App

Het Nederlandse Rode Kruis heeft een app ontwikkeld om jou bij een ongeval snel advies te geven. De app geeft praktische informatie over wat te doen bij verschillende soorten letsel, geeft een route naar de dichtstbijzijnde zorgverlener en bevat een knop om meteen 112 te bereiken.

Zelfzorg App

Met de Zelfzorg App kun je via de naam van een medicijn zoeken naar de bijbehorende bijsluiter. Ook bevat de app een scanner waarmee je de verpakking van een geneesmiddel kunt scannen en direct de bijsluiter van het medicijn kan lezen. Zo kun je in de winkel al beter bepalen of het geneesmiddel geschikt voor jou is.

Medscape App

Dit is een medische database met gegevens over duizenden ziektebeschrijvingen en medicijnen. De informatie wordt aangevuld met duidelijke foto’s en video’s. Na installatie werkt de app zonder internetverbinding.

Apps van zorgverzekeraars

Ook steeds meer zorgverzekeraars maken gebruik van apps om hun informatievoorziening en service te verbeteren. Hieronder vind je een aantal interessante apps van zorgverzekeraars. Alle apps zijn beschikbaar voor Iphones en Androidtelefoons.

Mijn Zilveren Kruis App

De Zilveren Kruis App is een applicatie van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Met deze app kun je gemakkelijk notities maken van lichamelijke klachten, je huisartsbezoeken bijhouden en informatie over je voorgeschreven medicijnen verzamelen.

FBTO Declaratie App

Met deze applicatie van FBTO kun je binnen een paar minuten je declaraties regelen. Je hoeft alleen maar met je mobiel een foto te maken van je zorgrekeningen. De app koppel je via een wachtwoord aan je MijnFBTO-account.

Anderzorg App

Om de premie laag te houden werkt zorgverzekeraar Anderzorg  zoveel mogelijk online. De verzekeraar heeft ook een app ontwikkeld die aan je Anderzorg account is gekoppeld en waarmee je op je telefoon al je verzekeringszaken kan regelen.

Pasjes App

Met de Pasjes app van Achmea kun je jouw zorg- en bankpassen uploaden in de applicatie. Ook de streepjescodes van de passen blijven scanbaar. Je pasjes zijn te beveiligen met een pincode. Verder kun je de app gebruiken om contact op te nemen met de buitenlandse alarmcentrale Eurocross Assistance en zijn de alarmnummers van de populairste vakantielanden beschikbaar.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897