Stage

Ga je stage lopen in het buitenland? Er zijn in dat geval veel belangrijke aandachtspunten bij een goede voorbereiding. Zo is het goed om na te gaan of je voldoende hebt aan je Nederlandse zorgverzekering als je stage gaat lopen in het buitenland. Je Nederlandse zorgverzekering is in principe geldig over de grens, maar dekt in het buitenland slechts spoedeisende hulp tegen maximaal het Nederlandse tarief. Daarnaast is je Nederlandse zorgverzekering niet meer geldig als je langer dan een jaar naar het buitenland gaat. Dat is ook het geval wanneer je een stagevergoeding krijgt of un het buitenland gaat werken. Dan dien je meestal ter plaatse een zorgverzekering af te sluiten of een lang op reis verzekering, ook wel globetrotterverzekering genoemd.

Is je huidige Nederlandse zorgverzekering geldig tijdens je stage?

Wil je weten of jouw huidige Nederlandse zorgverzekering geldig is tijdens je stage in het buitenland? Gebruik dan de tool hieronder om te zien of je een buitenlands zorgverzekering nodig hebt tijdens je stage in het buitenland. Beantwoord onderstaande vragen door op ja of nee te klikken.

Waarom aanvullend verzekeren?

Ga je naar een land waar de zorgkosten beduidend hoger liggen dan in Nederland? Dan is het verstandig om een aanvullende zorg- of reisverzekering met medische dekking boven het Nederlandse tarief af te sluiten. Ga je voor langer dan een jaar naar het buitenland of krijg je een stagevergoeding? In dat geval is je basiszorgverzekering niet geldig en moet je ter plaatse een zorgverzekering afsluiten. Een andere optie is een uitgebreide globetrotterverzekering. Een verzekering die speciaal op deze situatie ziet is Allianz Global Assistance. Je kan bij deze globetrotterverzekering kiezen voor dekking van aanvullende medische kosten (boven het NL tarief) of dekking van medische kosten in zijn geheel.

Waar moet je nog meer aan denken?

Ga je stage lopen binnen de Europese Unie? Dan is het handig om een Europese Zorgverzekeringskaart (EHIC) aan te vragen bij je verzekeraar. Deze kaart garandeert spoedeisende hulp in het buitenland en zorgt ervoor dat de rekening direct naar je Nederlandse zorgverzekeraar gaat. Bij een aantal verzekeraars is de achterzijde van je zorgpas je EHIC, in dit geval hoef je dus geen aanvraag te doen en heb je de kaart dus al.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897