Huisarts zoeken

Ga je op kamers in een andere stad? Dan is het handig om een nieuwe huisarts te zoeken waar je met je klachten naartoe kan. Hoe kies je eigenlijk een huisarts die bij je past? Waarschijnlijk weet je niet eens meer hoe je ooit je huidige hebt gekozen. Of hebben je ouders destijds de keuze voor je gemaakt. Hoe dan ook; een huisarts in de buurt is geen overbodige luxe dus je kunt het maar beter goed regelen. Bij een acute klacht is het belangrijk dat de huisartsenpraktijk niet honderd kilometer verderop zit.

Stappenplan: Nieuwe huisarts

Stappenplan huisarts

Maak een lijst met eisen

Wat zoek je precies in een huisarts? Iemand waar je naartoe kan met kleine problemen of bespreek je bijvoorbeeld ook psychische klachten? Vertrouwen is misschien wel het allerbelangrijkst. Daarom begin je met het kiezen voor een huisarts waar je een goed gevoel bij hebt. Wil je bijvoorbeeld een mannelijke of vrouwelijke huisarts? Liever een praktijk of zelfstandige huisarts? Vind je het belangrijk dat er inloopspreekuren zijn? Het kan van alles zijn maar zorg dat je dit op een rijtje zet.

Vind informatie over je huisarts

Als je een lijst hebt gemaakt met al je wensen is dat natuurlijk leuk maar hoe weet je of de huisarts van jouw keuze wel goed genoeg is? Er zijn genoeg sites die jou kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.

Ga langs en maak kennis

Een andere efficiënte manier is langsgaan. Je ziet gelijk of je het een prettige ruimte vindt en bovendien of er een zekere klik is tussen jou en je toekomstige huisarts.

Vraag het anderen

Door mensen in je omgeving te vragen naar hun ervaringen met hun eigen huisarts kan je al snel een goed beeld vormen en maak je wellicht sneller een keuze.

Wordt huisartsen zorg vergoed door je zorgverzekering?

Vanuit je basisverzekering is er volledige dekking voor huisartskosten bij alle zorgverzekeraars. Dit moet wel een officieel geregistreerde BIG huisarts zijn.

Eigen risico

Een bezoek aan de huisarts gaat niet van je eigen risico af. De eerste hulp bij het ziekenhuis bijvoorbeeld wel. Zonde als je voor een minder ernstige klacht, dat ook even kan wachten, een deel van het consult bij spoedeisende hulp zelf moet betalen.

Studentenhuisarts

Als student is veranderen van huisarts misschien wel het laatste waar je aan denkt. Er zijn genoeg mogelijkheden om in je spaarzame vrije tijd niet teveel bezig te hoeven zijn met het bezoeken van je huisarts.

Wat is een studentenhuisarts?

Een gênante klacht? Dan ben je soms geneigd het bezoek aan de huisarts zo lang mogelijk uit te stellen. Een studentenhuisarts wil dit voorkomen en maakt naar de huisarts gaan laagdrempeliger. Korte lijnen en snel contact, vooral online. Zoals een online agenda, online herhaalrecept en e-mailconsult. Dit zie je bij de gewone huisarts minder. Bij een studentenhuisarts is de bereikbaarheid minder beperkt.

Wat is het verschil tussen een normale huisarts en een studentenhuisarts?

Een studentenhuisarts weet als geen ander met welke klachten studenten te maken krijgen en kan daarom beter inschatten wat het probleem is. Typische klachten zoals niet lekker in je vel zitten en soa´s zijn bekend terrein. De diagnose is snel gesteld. Zo ben je snel van je klachten af en dat is wel zo fijn.

Waar vind je een studentenhuisarts?

Er zijn verschillende studentenhuisartsenpraktijken. Woon je in de grote stad? Dan is de kans groot dat er een bij je om de hoek zit. Zie de tabel hieronder voor een overzicht met studentenhuisartsenpraktijken in de buurt. Ingeschreven? De huisarts uit je oude woonplaats stuurt jouw medische dossier naar je nieuwe huisarts op.

Stad Adres

Amsterdam

Oude Turfmarkt 151

Utrecht

Leuvenplein 10

Rotterdam

Fascinatio Boulevard 1122

Leiden

Bronkhorststraat 43-45

Groningen

Zernikeplein 17

Nijmegen

Heyendaalseweg 288

Uit huis gaan

Ga je voor het eerst op kamers wonen en voor de eerste keer zelf een zorgverzekering afsluiten? In dat geval kan je meer informatie vinden op onze pagina op kamers gaan.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897