Vergoeding APS-therapie

Actie Potentiaal Simulatie therapie gaat uit van het zelfherstellende vermogen van je lichaam en helpt bij het bestrijden van pijn en het bevorderen van herstel en energieniveau. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een apparaat dat via elektroden met kleine elektrische schokjes je lichaam prikkelt tot herstel en zorgt voor de bevordering van je energie. Met deze kleine schokjes, die je haast niet voelt, wordt een zenuwimpuls van je lichaam nagebootst. Je lichaam herkent dit als eigen en reageert met een aansterkende, zelf genezende reactie waarbij lichaamseigen stoffen vrij komen.

Wanneer biedt APS-therapie uitkomst en in hoeverre wordt deze behandelmethode vergoed vanuit je zorgverzekering? In dit artikel staan deze en andere vragen over APS-therapie centraal.

Alle zorgverzekeringen vergelijken

Vergelijk verschillende zorgverzekeringen en bekijk welke vergoedingen mogelijk zijn voor Actie Potentiaal Simulatie therapie.

Vergelijk zorgverzekeringen

Wanneer is APS-therapie effectief?

APS-therapie komt in beeld op het moment dat je kampt met bijvoorbeeld blessures en bij een veelheid aan andere klachten, waaronder chronische pijnen in gewrichten of spieren, allergie, reuma, burn-out, verlies van energie, jicht of dystrofie. Er zijn nog veel meer klachten die behandeld kunnen worden aan de hand van APS. Twijfel je? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde APS-therapeut bij jou in de buurt en leg je klacht voor!

Hoe ziet een APS behandeling eruit?

Een behandeling vindt al liggend plaats op een bijzondere behandeltafel of –stoel. Via plakkende elektroden wordt op de plaats waar je klachten voorkomen of daar in de buurt kleine stroomschokken toegediend die je bijna niet zal voelen. De behandeling is kort van duur en vrij comfortabel. In sommige gevallen worden de kleine schokken via water toegediend om bijvoorbeeld hele voeten of handen kunnen worden behandeld. Per therapeut kan de benaderingswijze verschillen, afhankelijk van wat het meest effectief blijkt voor de behandeling.

Kan iedereen APS-therapie ondergaan?

APS-therapie is niet voor iedereen geschikt. Vrouwen die zwanger zijn, kleine baby’s, epilepsie- of kankerpatiënten of mensen met een elektrisch implantaat kunnen deze behandeling niet ondergaan.

Dekking APS-therapie vanuit je zorgverzekering

Het tarief voor APS wordt door de therapeut zelf bepaald. Verschillende zorgverzekeraars bieden een gehele of gedeeltelijke vergoeding voor de behandelkosten. Er gelden een aantal voorwaarden:

  • De therapeut dient aangesloten te zijn bij het BVAT (Beroepsvereniging Voor APS-Therapie). Dit is een eis die alle zorgverzekeraars stellen.
  • In bepaalde gevallen dient de therapeut vermeld te staan in de zorggids van de betreffende verzekeraar.

Hoe hoog de vergoeding precies uitvalt, is afhankelijk van je aanvullende zorgverzekeringspakket.

Coulanceverklaring van je zorgverzekeraar

Hoewel je op basis van de polisvoorwaarden misschien niet voor een vergoeding in aanmerking komt, kunnen bepaalde zorgverzekeraars toch een vergoeding voor APS bieden. In aanvulling op de factuur heb je hiervoor een coulanceverklaring nodig om de kosten te kunnen declareren. Via deze verklaring wordt een uitzondering gemaakt voor jouw persoonlijke omstandigheden. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897