Print icon

Vergoeding steunzolen

Orthopedische steunzolen of correctiezolen zijn losse zolen die je in je schoen kunt leggen om je voet te ondersteunen. Het woord “steunzolen” klinkt wat ouderwets, maar de steunzool is wel degelijk met zijn tijd meegegaan. De steunzool van tegenwoordig wordt gemaakt van lichte, flexibele en hoogwaardige materialen. Niet alleen oude mensen dragen steunzolen. Er zijn ook veel jonge mensen die baat hebben bij goede steunzolen. In dit artikel lees je meer over vergoedingen voor steunzolen.

Alle zorgverzekeringen vergelijken

Vergelijk verschillende zorgverzekeringen en bekijk welke aanvullende verzekeringen mogelijk zijn voor orthopedische steunzolen.

Vergelijk zorgverzekeringen

Waarom steunzolen?

Voeten zitten ingewikkeld in elkaar en worden dagelijks veel belast. Er kunnen dan ook een aantal dingen mis zijn met de stand van de voet waardoor klachten kunnen ontstaan. Steunzolen en correctiezolen kunnen dan uitkomst bieden. Steunzolen worden gebruikt ter ondersteuning van banden, kapsels en gewrichten in je voet. Indien nodig kan zo ook de stand van je voet worden gecorrigeerd en looppatronen worden verbeterd.

Wat kosten steunzolen?

Steunzolen worden speciaal op maat gemaakt. Dat betekent dat het gebruikte materiaal en bijvoorbeeld de vorm uniek zijn. De gemiddelde kosten van een paar steunzolen ligt tussen de €100,- en €200,-.

Vergoeding steunzolen vanuit je zorgverzekering

In hoeverre kom je in aanmerking voor een vergoeding voor steunzolen vanuit je basis- of aanvullende zorgverzekering?

Dekking steunzolen basiszorgverzekering

Steunzolen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je moet dus een aanvullende verzekering hebben om een vergoeding te ontvangen.

Dekking steunzolen basiszorgverzekering

Een vergoeding voor steunzolen zit niet bij alle aanvullende verzekeringen inbegrepen. Als je steunzolen nodig hebt, zoek dan eerst uit of jouw verzekering dit dekt. Dat kan zeker de moeite waard zijn, want orthopedische steunzolen moeten meestal op maat worden gemaakt. Waar moet je verder op letten?

  • Geldt er een maximale vergoeding voor steunzolen?
  • Wat is het vergoedingspercentage? Werkt de zorgverzekeraar met gecontracteerde zorgverleners of kan ik zelf bepalen waar ik steunzolen laat aanmeten?
  • Gelden er andere aanvullende voorwaarden?
  • Bekijk tot slot de hoogte van de premie van de aanvullende zorgverzekering.