+ Keuzehulp
Wijzig je voorkeur

Alle zorgverzekeringen vergelijken

Studenten zorgverzekering vergelijken

Belangrijk om te weten is het onderscheid tussen de basiszorgverzekering en de aanvullende zorgverzekering.

  • Basiszorgverzekering: Alle basis zorgverzekeringen hebben 100% dezelfde dekking. Wat maakt het prijsverschil? Het aantal ziekenhuizen en zorgverleners waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft, de service (alleen via web of ook telefonisch bereikbaar) en het eigen risico (hoe meer eigen risico, hoe goedkoper de zorgverzekering).
  • Aanvullende zorgverzekering: Zorgverzekeraars kijken naar de zorg behoefte van studenten en stellen hiervoor een speciale studenten zorgverzekering samen. Vaak wordt er fysiotherapie, anticonceptie, medische hulp buitenland en een tandartsverzekering in meegenomen.

Verdien op je zorgverzekering

Wanneer je een zorgverzekering hebt die goedkoper is dan je zorgtoeslag, dan krijg je elke maand geld terug! De zorgtoeslag kan oplopen tot €123,- per maand! Bereken je zorgtoeslag, dan weet je direct hoeveel je terug krijgt.

Bereken hier je zorgtoeslag

Verplicht en vrijwillig eigen risico

In 2024 geldt voor iedereen een verplicht eigen risico van €385,-. Hier bovenop kun je een vrijwillig eigen risico kiezen (tot €500,- extra). Als je verwacht weinig zorgkosten te maken, kan je kiezen voor een hoog vrijwillig eigen risico. Hoe hoger dit eigen risico, hoe lager de premie die je moet betalen. Lees hier alle informatie over het eigen risico bij zorgverzekeringen.

Opzeggen van je oude verzekering

Ieder jaar kan je tot 1 januari van zorgverzekering opzeggen. Vervolgens heb je tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken. De nieuwe zorgverzekering zal altijd ingaan (ook met terugwerkende kracht) op 1 januari. De nieuwe zorgverzekeraar zal er voor zorgen dat de oude zorgverzekering wordt opgezegd. Dus je bent nooit dubbel verzekerd.

Een nieuwe verzekering afsluiten

Nadat je de zorgverzekeringen met elkaar hebt vergeleken, kan je de zorgverzekering van je keuze afsluiten. Het afsluiten van een nieuwe verzekering via de zorgvergelijker is heel eenvoudig. Door op de link van de zorgverzekeraar te klikken word je naar de site van deze verzekeraar gebracht. Wanneer je daarna het online formulier verstuurt, is je aanvraag compleet. Meer hoef je niet te doen! Je ontvangt via de post en/of email je nieuwe verzekeringspolis thuis.

Net 18 jaar geworden?

Wanneer je net 18 bent geworden hoef je geen rekening te houden met de overstap periode (november & december) en het opzeggen van een andere zorgverzekering. Je kunt op ieder moment via de zorgvergelijker een zorgverzekering naar keuze afsluiten. Veel zorgverzekeraars hebben een speciaal jongeren zorgverzekering aanvullend pakket. Deze is speciaal samengesteld voor jongeren, dus zeker interessant wanneer je voor het eerst een zorgverzekering afsluit. Je kan natuurlijk ook voor de goedkoopste zorgverzekering kiezen.

Hoe is deze zorgvergelijker tot stand gekomen?

studentenverzekeringen.nl is sinds 2005 de autoriteit op het gebied van zorgverzekeringen voor studenten. Deze organisatie is niet verbonden aan een zorgverzekeraar. Jaarlijks -direct als alle zorgpremies bekend zijn- worden door het team van studentenverzekeringen.nl alle zorgpremies in onze database gezet, zodat jij daarna zelf de beste keuze kan maken voor het afsluiten van een zorgverzekering.

In onze studenten zorgvergelijker willen we graag alle zorgverzekeringen en aanvullende pakketten kunnen vergelijken. Het kan echter voorkomen dat een zorgverzekeraar niet met ons wil samenwerken. Alle grote zorgverzekeraars staan sowieso in onze vergelijker en de meeste kleine verzekeraars ook. Wanneer je via studentenverzekeringen.nl een nieuwe zorgverzekering afsluit, ontvangen wij een eenmalige commissie van de verzekeraar.

Over studentenverzekeringen.nl

De oprichters van studentenverzekeringen.nl vonden de verzekeringsbranche niet overzichtelijk voor studenten. Daarnaast is het vergelijken van zorgverzekeringen lastig, hier wilden onze oprichters graag verandering in brengen. Op onze site maken we de verzekeringsbranche inzichtelijk en begrijpelijk. Je kunt niet alleen eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken, maar ook veel informatie vinden over bepaalde aandoeningen en vergoedingen. Daarnaast kun je inmiddels ook andere verzekeringen afsluiten op onze site.

Vergunning

studentenverzekeringen.nl is onderdeel van de collectieve vergunningsaanvraag onder AFM nummer 12042897 van financiële dienstverlener Awin BV.

Naar de studenten zorgverzekering vergelijker