Wijzig je voorkeur

Peildatum voor premieberekening is 14-06-2024

Vergelijk alle aansprakelijkheidsverzekeringen 2024

Aansprakelijkheidsverzekering student vergelijken

Op deze pagina kan je aansprakelijkheidsverzekeringen voor studenten vergelijken. Op basis van je voorkeuren wordt een top 5 aansprakelijkheidsverzekeringen samengesteld. Kies je gewenste dekking, eigen risico en selecteer of je interesse hebt in een studenten verzekeringspakket. Een aansprakelijkheidsverzekering voor een student kan je namelijk ook afsluiten in een studenten verzekeringspakket. Hierin tref je, naast de aansprakelijkheidsverzekering, verschillende belangrijke studenten verzekeringen aan, zoals een inboedelverzekering en/of een buitenshuisverzekering. Is de top 5 niet uitgebreid genoeg? Klik dan op de button onder de vergelijkingen om meer resultaten weer te geven.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering student

Veel aansprakelijkheidsverzekeringen voor studenten hebben een vergelijkbare dekking. De basisdekking van een groot deel van de aansprakelijkheidsverzekeringen ligt rond de €1.500.000,-. Deze dekking kan naar wens bij bepaalde verzekeraars worden uitgebreid naar €2.500.000,-. Bij de dekking is het belangrijk te checken of je verzekerd bent voor alle situaties waar je de verzekering voor afsluit. Ook al zijn de dekkingen van veel aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijkbaar, de voorwaarden kunnen onderling enorm verschillen. Voorbeelden zijn gebruik van een drone, sport & spel situaties of tijdens betaalde werkzaamheden. Zo kies je een aansprakelijkheidsverzekering die precies bij jouw situatie aansluit.

Eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

Het eigen risico is bij sommige aansprakelijkheidsverzekeringen verplicht. Dat betekent dat bij schade eerst een klein bedrag voor eigen rekening komt. Oftewel: dit deel van de schade komt voor ‘eigen risico’. Meestal ligt het eigen risico rond de €100,-. Het eigen risico is overigens niet bij alle aansprakelijkheidsverzekeraars verplicht. Dit kan je in onze vergelijker aangeven, waardoor de verzekeraars die een eigen risico hanteren uit de resultaten worden weggelaten. Als je wel voor een eigen risico kiest, zal de premie in veel gevallen lager uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering in studentenpakket

Vind je het vervelend om alle belangrijke studentenverzekeringen stuk voor stuk los van elkaar te moeten vergelijken en afsluiten? In dat geval is een studenten voordeelpakket misschien iets voor jou! Je kan eenvoudig een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en buitenshuisverzekering afsluiten in één pakket. Dit pakket kan je eventueel nog uitbreiden met andere verzekeringen die van pas kunnen komen, zoals een rechtsbijstandverzekering of ongevallenverzekering. Hiermee bespaar je zowel tijd en geld, omdat verzekeraars de verschillende verzekeringen gebundeld in het studentenpakket goedkoper kunnen aanbieden.