Studenten Alles-in-1 Pakketten

Op het moment dat je op kamers gaat wonen, wordt je naar alle waarschijnlijkheid zelf verantwoordelijk voor het regelen van je verzekeringen. En dit kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Je besteedt deze tijd en het geld natuurlijk liever aan andere zaken. Daarom hebben een aantal verzekeraars speciaal voor studenten alle belangrijke verzekeringen voor de uitwonende student in studentenpakketten gebundeld. Deze pakketten bieden studenten bovendien vaak nog extra korting ook!

Studentenpakketten

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een vrij standaard uitspraak, maar daarom niet minder waar. Met onderstaande 3-in-1 pakketten kun je jouw spullen waardevolle spullen, zoals je smartphone, laptop, tablet, sieraden of muziekinstrument, tegen allerlei ongelukjes verzekeren.

centraalbeheer-logo
  • Inboedelverzekering
  • All-Risk dekking
  • Aansprakelijkheid

vanaf €8,72 p/m

Direct afsluiten
Meer informatie

fbto-logo
  • Inboedelverzekering
  • All-Risk dekking
  • Aansprakelijkheid

vanaf €9,29 p/m

Direct afsluiten
Meer informatie

De premies van de pakketten zijn berekend op basis van de gegevens van een 20-jarige student op kamers in Utrecht. Hierbij is gekozen voor een inboedelverzekering met allrisk dekking en een aansprakelijkheidsverzekering met een dekking van €1.500.000,-.

Studentenpakketten versus losse verzekeringen afsluiten

Wat maakt een studentenpakket nou zo aantrekkelijk ten opzichte van het los afsluiten van al je verzekeringen?

  • Het los afsluiten van je verzekeringen en het onderling vergelijken is een tijdrovende klus;
  • Door de verzekering in pakketvorm aan te bieden kan de verzekeraar vaak extra korting geven en heb jij voor al je verzekeringen één aanspreekpunt;
  • Een studentenpakket biedt je alle belangrijke verzekeringen in één pakket. Bovendien kan je naast deze basisverzekeringen het pakket vaak ook nog uitbreiden met andere verzekeringen naar wens. Oftewel: geen overdaad aan aanvullende verzekeringen als je daar geen behoefte aan hebt.

Welke verzekeringen zitten er in het studentenpakket?

Afhankelijk van de verzekeraar en het studentenpakket die deze verzekeraar heeft samengesteld, tref je normaliter de volgende samenstelling verzekeringen aan in de studentenpakketten:

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering maakt bij alle verzekeraars onderdeel uit van de vaste kern van de studentenpakketten. Met deze verzekering krijg je dekking voor schade die je per ongeluk aan een ander of andermans spullen toebrengt.

Inboedelverzekering

Als uitwonende student is een inboedelverzekering eigenlijk onmisbaar. Met deze verzekering krijg je een vergoeding voor schade aan of verlies van je huisraad (spullen die in je huis staan) door bijvoorbeeld inbraak of brand.

Welke verzekeringen kan je nog meer toevoegen?

Afhankelijk van de verzekeraar en het studentenpakket kan je in bepaalde gevallen ook de volgende verzekeringen (aanvullend) afsluiten:

Rechtsbijstandverzekering

Het is natuurlijk al vervelend genoeg dat je in een conflictsituatie terecht komt, bijvoorbeeld bij een verkeersovertreding, ruzie met je buren, bij een recente aankoop, met je huisbaas, de Vereniging van Eigenaren of de gemeente. Hoe dan ook, juridische hulp en bijstand is dan meer dan welkom! Juridisch advies en bijstand kan je gelukkig bij veel verzekeraars in aanvulling op de woonverzekering afsluiten.

Kostbaarhedenverzekering buitenshuis

Ga je regelmatig de hort op met waardevolle spullen in je rugzak of onder de arm? Denk hierbij aan je laptop, tablet of smartphone. Deze zaken zijn buiten de deur niet meer verzekerd via een inboedelverzekering. Met de kostbaarheden dekking buitenshuis ben je gedekt tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld diefstal of beschadiging.

Centraal Beheer woonverzekering voor studenten

Bij verzekeraar Centraal Beheer kan je een uitgebreide woonverzekering afsluiten. Dat betekent dat je de inboedelverzekering kan uitbreiden met verschillende andere dekkingen/verzekeringen tot een pakketvorm. Je kunt de inboedelverzekering uitbreiden met een allrisk variant van deze verzekering, een aansprakelijkheids-, rechtsbijstand- en kostbaarheden buitenshuisverzekering.

Centraal Beheer woonverzekering voor studenten
Verzekering Dekking

Inboedelverzekering

Tot max. €200.000,- verzekerd. Diefstalgevoelige inboedel tot €35.000 meeverzekerd. De dekking voor diefstalgevoelige inboedel kan worden uitgebreid tot maximaal €250.000,-

Allrisk dekking

Schade toegebracht aan je eigen inboedel tot max. €200.000,-

Aansprakelijkheid

Schade toegebracht aan een ander of andermans spullen, optioneel €1.500.000 of €2.500.000 dekking

Kostbaarheden buitenshuis

Schade aan je waardevolle spullen buiten huis tot maximaal het gekozen verzekerde bedrag (vanaf €3.000 tot maximaal €100.000,-)

Rechtsbijstand

Juridisch advies en bijstand in conflictsituaties

Totale premie pakket

Vanaf €8,72

Naar website Centraal Beheer

FBTO woonverzekering voor studenten

FBTO woonverzekering voor studenten
Verzekering Dekking

Inboedelverzekering

Tot max. €200.000,- verzekerd. Diefstalgevoelige inboedel tot €35.000 meeverzekerd. De dekking voor diefstalgevoelige inboedel kan worden uitgebreid tot maximaal €250.000,-

Allrisk dekking

Schade toegebracht aan je eigen inboedel tot max. €200.000,-

Aansprakelijkheid

Schade toegebracht aan een ander of andermans spullen, optioneel €1.500.000 of €2.500.000 dekking

Kostbaarheden buitenshuis

Schade aan je waardevolle spullen buiten huis tot maximaal het gekozen verzekerde bedrag (vanaf €3.000 tot maximaal €25.000,-)

Rechtsbijstand

Juridisch advies en bijstand in conflictsituaties

Totale premie pakket

Vanaf €9,29

Naar website FBTO

De berekeningen van de premie in bovenstaande tabellen zijn gebaseerd op een 20-jarige student die het studentenpakket afsluit voor een kamer in het centrum van Utrecht. Het betreft de allrisk inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. De premie kan per student verschillen omdat het afhankelijk is van onder andere de gekozen dekkingen, woonplaats en het soort woning.

FAQ studentenpakketten

Vragen over de verschillende verzekeringen binnen studentenpakketten? Bekijk hier de FAQ over studenten verzekering pakketten.

Welke verzekeringen hebben studenten allemaal nodig?
Er zijn verschillende belangrijke verzekeringen voor (uitwonende) studenten. Natuurlijk de zorgverzekering (verplicht vanaf 18 jaar), een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en ongevallenverzekering. Deze verzekeringen bieden dekking voor schade aan je inboedel (spullen in huis), schade aan anderen of diens eigendommen (aansprakelijkheid) en ongevallen. Tot slot kan je voor je waardevolle draagbare spullen, zoals je laptop, tablet of smartphone een buitenshuisverzekering afsluiten.
Is het voordeliger een studenten verzekering pakket af te sluiten?
Het afsluiten van een studentenpakket bij een verzekeraar levert je vaak extra korting en minder regelwerk op. Je regelt alle verzekeringszaken bij dezelfde verzekeraar en door meerdere verzekeringen tegelijk af te sluiten krijg je vaak extra korting (stapelkorting). Daarnaast is het makkelijk en overzichtelijker al je verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Bekijk hier verschillende studenten pakketten.
Kan ik zelf mijn verzekeringen kiezen in een studentenpakket?
Tot op zekere hoogte kan je zelf je studenten verzekering pakket samenstellen. Dit is afhankelijk van je verzekeraar, doorgaans bevat het pakket standaard een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Het pakket kan vervolgens worden uitgebreid met een ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering en/of een kostbaarheden buitenshuisverzekering. Het afsluiten van meerdere verzekeringen leidt doorgaans tot extra korting, ook wel stapelkorting genoemd.
Waar kan ik inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken?
Door inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen zorgvuldig te vergelijken sluit de dekking goed aan op je persoonlijke situatie en vind je de meest voordelige premie. Je kan inboedelverzekeringen vergelijken via onze handige top 5 inboedelverzekeringen. Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken doe je het beste via onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeringen.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897