Wijzig je voorkeur

Alle reisverzekeringen vergelijken

Totstandkoming van de reisverzekering vergelijker

De premie voor een reisverzekering kan variëren per leeftijd, aantal dagen, doel, opties en aanvullingen. Wij zijn in de bovenstaande vergelijker er vanuit gegaan van dat de reisverzekering voor 1 persoon geldt, voor een student die in het jaar 2000 geboren is en dat deze woont in een grote stad. Op basis van deze gegevens is zijn de bovenstaande premies tot stand gekomen

Waarom een reisverzekering?

Wanneer je van plan bent om (voor langere tijd) op reis te gaan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Dit is niet wettelijk verplicht, maar wel iets om te overwegen. Een reisverzekering zal de kosten vergoeden in het geval van gestolen of verloren bagage, schade aan de vakantiewoning en van vervangend vervoer of ziekenvervoer. Een reisverzekering kan je in verschillende situaties dus een hoop geld schelen.

Reisverzekeringen vergelijken

Als je ervoor kiest om een reisverzekering af te sluiten is het belangrijk om er een aantal te vergelijken. Je wilt uiteraard dat de verzekering die je afsluit het best past bij jouw reis en dat deze volledig aansluit op jouw behoeften. Er zijn verschillende aanbieders van basispakketten en daarnaast zijn er verschillende (aanvullende) mogelijkheden. Waar moet je op letten bij het vergelijken van reisverzekeringen?

Het dekkingsgebied.

Naar welk land ga je op reis? Afhankelijk van de bestemming kun je voor een verzekering met Europadekking of met werelddekking kiezen.

Kortlopende of doorlopende verzekering.

Hoe lang ga je op reis? En ben je van plan meerdere reizen te maken dit jaar? Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de periode dat je op reis bent, de verzekering geldt dus alleen vanaf de eerste reisdag tot aan de laatste reisdag. Een doorlopende reisverzekering kun je afsluiten wanneer je vaker voor langere tijd op reis gaat en eventueel tussendoor korte tripjes maakt. Met deze verzekering ben je het hele jaar door verzekerd.

Overige dekkingen.

Naast basispakketten bieden verzekeraars vaak ook aanvullende mogelijkheden aan. Denk hierbij aan wintersportdekking, een annuleringsverzekering of een dekking wanneer je lang op reis gaat.

Eigen risico

Let erop dat er bij een reisverzekering soms ook sprake is van een eigen risico. Dit is het bedrag dat je in het geval van schade zelf moet betalen. Je kunt vaak zelf kiezen welk bedrag je als eigen risico zou willen afspreken en je kunt dit bedrag vaak ook terugbrengen naar €0,-. Hoe hoger het bedrag van je afgesproken eigen risico is, hoe meer korting je op je maandelijkse premie ontvangt. Bij een reisverzekering geldt een eigen risico vaak voor een aantal zaken binnen de basisdekking. Dit geldt onder andere voor medische kosten, schade die je hebt veroorzaakt aan je vakantie accommodatie en schade, diefstal of verlies van je bagage. De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar, maar is doorgaans tussen de €50,- en €100,-.

Wanneer moet ik mijn reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering moet je afsluiten voordat je vertrekt. Doorgaans kan dit nog tot 1 dag voor vertrek. Bij een annuleringsverzekering is dit anders. Vaak moet je de annuleringsverzekering afsluiten binnen 1 tot 2 weken nadat je de reis hebt geboekt. Let erop dat verschillende verzekeraars hier verschillend mee omgaan. Lees voordat je je reis boekt en voordat je een verzekering afsluit dus altijd goed de voorwaarden die de verzekeraar hanteert.

Vakantie in Nederland

Wanneer je besluit om op vakantie te gaan binnen Nederland zal een groot aantal zaken al binnen je normale verzekeringen gedekt zijn. Wanneer je in Nederland op vakantie gaat hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken om medische kosten, omdat deze al in je normale zorgverzekering zijn opgenomen. Toch kan het handig zijn om ook voor vakanties binnen Nederland een reisverzekering af te sluiten. Binnen een basisreisverzekering worden de kosten van gestolen, beschadigde of verloren bagage bijvoorbeeld gedekt. Een verzekering kan je in zo’n situatie veel geld schelen. Een andere dekking die ook binnen Nederland erg handig kan zijn is een annuleringsverzekering. Indien je onverwachts je vakantie moet annuleren worden de kosten (in het geval van een geldige reden) vergoed door de verzekeraar.