Wijzig je voorkeur

Peildatum voor premieberekening is 11-05-2024

Vergelijk alle studenten inboedelverzekeringen

Inboedelverzekering vergelijken

Als uitwonende student heb je natuurlijk een eigen inboedelverzekering nodig. Op deze pagina kan je uitgebreid alle studenten inboedelverzekeringen vergelijken. Waar moet je op letten bij het vergelijken? Allereerst is het belangrijk inzicht te hebben in de totale waarde van je inboedel. Met inboedel worden alle ‘loszittende’ spullen in je huis bedoeld. De totale waarde van al je spullen bij elkaar opgeteld ga je namelijk verzekeren tegen schade door bijvoorbeeld inbraak, brand, ontploffing of wateroverlast. Niet alleen de spullen direct in je huis, maar ook tuinmeubelen, tuingereedschap in de schuur of bijvoorbeeld opgehangen was op het balkon vallen onder de dekking van de inboedelverzekering.

Er zijn inboedelverzekeraars die een garantie tegen onderverzekering bieden: de waarde van je inboedel kan natuurlijk veranderen. Om te voorkomen dat na verloop van tijd niet de totale waarde van je inboedel verzekerd is, bieden verschillen inboedelverzekeraars deze garantie.

Waar hangt de premie van af?

De inboedelverzekering premie is afhankelijk van meerdere factoren. Om een eerlijke vergelijking te maken zijn wij uitgegaan van een student die in hartje Utrecht woont in een huis van 30m2. Bij sommige inboedelverzekeraars is het mogelijk alleen een studentenkamer te verzekeren, bij andere moet het hele huis verzekerd worden. (Veel duurder dus!) Vaak is het mogelijk om meerdere inboedelverzekeringen te hebben op 1 pand. Alle huisgenoten moeten altijd een eigen inboedelverzekering afsluiten.

Standaard dekking VS All-Risk

Daarnaast is het belangrijk te bepalen of je kiest voor standaard dekking of all-risk dekking. Met de standaard dekking zijn al je spullen verzekerd in geval van schade door inbraak en diefstal, water, brand en storm. Wil je dat je spullen verzekerd zijn tegen alle vormen van onverwachte schade, waaronder ook schade die je zelf per ongeluk toebrengt aan je spullen? Voor alle onverwachte schadegevallen en zogenaamde huishoudelijke ongelukjes kan je een all-risk inboedelverzekering afsluiten. Let bij het vergelijken van dekkingen op de maximale vergoedingen voor specifieke eigendommen, zoals smartphones, muziekinstrumenten of laptops. Deze vind je terug in de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering.

Eigen risico

Bij verschillende inboedelverzekeraars betaal je verplicht een (klein) bedrag aan eigen risico. Dit is een deel van de kosten van de schade die je zelf moet betalen. Verzekeraars hanteren dit eigen risico om een kleine drempel te creëren voor schadeclaims. Doorgaans ligt een verplicht eigen risico tussen de €50,- en €100,- per schadegeval. Daarnaast worden er voor specifieke vormen van schade vaak eigen risico’s gehanteerd, bijvoorbeeld bij stormschade. Dit eigen risico ligt doorgaans tussen de €150,- en €500,-.

Het eigen risico is niet verplicht bij alle inboedelverzekeraars, bij veel verzekeraars kan je zelf bepalen hoeveel eigen risico je wilt betalen. Dat betekent dat je er ook voor kan kiezen geen eigen risico te betalen. Hierdoor zal je maandelijkse premie wel hoger uitvallen. Het is mogelijk een eigen risico tussen de €0,- en €500,- te kiezen, afhankelijk van de inboedelverzekeraar.

Opzeggen & overstappen

Heb je al een inboedelverzekering? Maar wil je overstappen omdat je een andere inboedelverzekering met lagere premie en betere voorwaarden hebt gezien? Je kunt, indien je de inboedelverzekering al langer dan een jaar hebt, iedere dag opzeggen. Wel geldt vaak een opzegtermijn van 1 maand.

Heb je je huidige inboedelverzekering nog geen jaar? Dan kan je deze opzeggen op het moment dat de verzekering wordt verlengd. Zorg ervoor dat je in dat geval op tijd opzegt, ongeveer 1 tot 2 maanden voor de verlenging.

Studentenpakketten

Het kan behoorlijk wat uitzoekwerk zijn om verschillende studentenverzekeringen te vergelijken. Om deze reden hebben verschillende verzekeraars studentenpakketten gecreëerd. Deze pakketten bevatten alle belangrijke verzekeringen voor (uitwonende) studenten. Je krijgt dan vaak extra korting omdat je alle verzekeringen in één klap afsluit bij dezelfde verzekeraar. Minder regel- en uitzoekwerk voor jou, al je verzekeringen handig geregeld bij één verzekeraar en een lage premie.

Bekijk hier de verschillende studentenpakketten

Naar de studenten inboedelverzekering vergelijker