ABN Amro Aansprakelijkheidsverzekering

ABN Amro is een fusie van de Algemene Bank Nederland en de AMRO bank, samenvoeging van Amsterdamsche en Rotterdamsche bank. De bank richt zich onder meer op bankieren, leasing, vermogensbeheer en last but not least, verzekeringen. Zo kan je bij de ABN Amro diverse verzekeringen afsluiten, van reisverzekeringen tot woonverzekeringen. In dit artikel wordt één van de woonverzekeringen, de ABN Amro aansprakelijkheidsverzekering, uitgelicht. Wat houdt deze verzekering precies in?

Direct naar ABN Amro

Aansprakelijkheidsverzekering ABN Amro: dekking

Via de aansprakelijkheidsverzekering van ABN Amro ben je goed verzekerd voor verschillende soorten ongelukken. Het gaat om schade die je per ongeluk aan een ander of diens spullen aanricht. Zeker tijdens je actieve studentenleven ben je veel onderweg, bij anderen op bezoek en zal je regelmatig sporten. Tijdens al deze situaties liggen ongelukken op de loer en kun je bijvoorbeeld bij een andere student thuis per ongeluk een drankje over de laptop heen stoten. Niet alleen schade die je zelf aanricht, ook als je bijvoorbeeld een hond of ander huisdier hebt dat per ongeluk schade toebrengt, komt deze schade voor vergoeding in aanmerking. Hoewel een aansprakelijkheidsverzekering dus geen verplichte verzekering is, biedt het dekking voor onverwacht hoge kosten van een ongeluk.

Heeft zich schade voorgedaan? Dan dien je zo snel mogelijk contact op te nemen met ABN Amro om de schade te melden. De verzekeraar zal vervolgens, eventueel met hulp van een expert die de schade vaststelt, de hoogte van de schade bepalen. Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering bij ABN Amro kan je uit de volgende vergoedingen kiezen:

Dekking Premie per maand

Schadebedrag tot maximaal €1.250.000,-

Vanaf €3,61

Schadebedrag tot maximaal €2.500.000,-

Vanaf €4,51

De premie is tot stand gekomen op basis van een alleenstaande student zonder kinderen. Daarnaast brengt ABN Amro eenmalige administratiekosten per premieafboeking in rekening. Hieronder vind je een overzicht van dekkingsbeperkingen:

Schadevorm Verzekerd bedrag
Schade aan je huurwoning of vakantiewoning Tot max. €75.000,- per gebeurtenis bij brand, uitstromend water of ontploffing
Schade aan spullen van een ander die je onder je hebt Tot max. €25.000,- per gebeurtenis
Gehuurde of geleende medische apparatuur Tot max. €10.000,- per gebeurtenis

Wat is er precies verzekerd?

De aansprakelijkheidsverzekering van ABN Amro biedt dekking voor aansprakelijkheid van jou als particulier. Daarnaast wordt ook schade gedekt voor:

 • Logees die bij jou verblijven en zelf niet verzekerd zijn;
 • Je huisdier die per ongeluk schade toebrengt;
 • Personeel werkzaam in je huis, bijvoorbeeld een schoonmaker;
 • Vriendendiensten, waaronder hulp bij verhuizing;
 • Sport- en spelsituaties;
 • Schade indien je als verzekerde elders logeert of op een ander past.

De aansprakelijkheidsverzekering van ABN Amro is bovendien wereldwijd geldig.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn bepaalde omstandigheden of vormen van schade die niet voor vergoeding in aanmerking komen vanuit de aansprakelijkheidsverzekering van ABN Amro. Het gaat om:

 • Schade met opzet veroorzaakt;
 • Eigen schade, bijvoorbeeld aan een zaak van de verzekerde of een ander op hetzelfde adres;
 • Schade aangericht met een motorvoertuig of –vaartuig;
 • Schade aangericht voor het gebruik van vuurwapens;
 • Schade in je hoedanigheid als verhuurder, werkgever of werknemer aangericht.

Eigen risico

Bij je keuze voor een aansprakelijkheidsverzekering bij ABN Amro wordt je niet geconfronteerd met een verplicht eigen risico. Dat betekent dat geen enkel deel van het schadebedrag voor eigen rekening komt. Wel kan je voor een vrijwillig eigen risico kiezen van €100,-. Door zelf een risico te dragen krijg je extra korting op de premie van je aansprakelijkheidsverzekering.

Extra diensten

ABN Amro is bereikbaar voor je vragen op onder meer social media, Whatsapp, telefoon en de live chat button op de website. Op deze manier kun je eenvoudig al je vragen stellen en eventueel wijzigingen aanbrengen in je aansprakelijkheidsverzekering.

Korting

Indien je besluit meer dan twee schadeverzekeringen bij ABN Amro af te sluiten, kom je in aanmerking voor pakketkorting. Bij een drietal verzekeringen krijg je 3% korting. De korting kan oplopen tot 5% bij vijf of meer verzekeringen van ABN Amro.

Contactgegevens ABN Amro aansprakelijkheidsverzekering

Meer informatie nodig? Of heb je een specifieke vraag voor ABN Amro? In dat geval kan je via onderstaande contactgegevens direct contact opnemen:

Contactgegevens
E-mail Contactformulier via de website
Post Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam
Whatsapp +31 20 – 343 3121
Telefoon 0900 0024
Facebook Facebook.com/abnamro
Twitter Twitter.com/abnamro
Istagram Instagram.com/abnamronl

Direct naar ABN Amro

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897