Autoverzekering OHRA

OHRA, actief onder de vleugels van grote verzekeraar Nationale Nederlanden, is een verzekeringsmaatschappij van Nederlandse oorsprong opgericht in 1925. Bij OHRA kan je terecht voor een veelheid aan verzekeringen, waaronder zorg-, woon- of reisverzekeringen. In dit artikel staat de autoverzekering centraal.

Vergelijk alle autoverzekeringen

Autoverzekering OHRA: dekking

Indien je een eigen autootje hebt of van plan bent er een aan te schaffen, ben je verplicht een autoverzekering  af te sluiten. Dit bepaalt de in 1963 tot stand gekomen Wam (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen) ter bescherming van mogelijke verkeersslachtoffers. Met een autoverzekering ben je verzekerd voor de schade die je in het verkeer aan anderen toebrengt. Bij OHRA kan je kiezen uit een drietal basisdekkingen: WA, WA plus en All Risk.

Verzekeringsvariant

Dekking

Premie per maand

WA

Schade aan personen tot €6.000.000,- en materiële schade tot €2.500.000,-.

€71,73

WA Plus

Schade aan personen tot €6.000.000,- en materiële schade tot €2.500.000,-, schade als gevolg van brand, storm, natuur, diefstal en ruitschade.

€88,08

All Risk

Schade aan personen tot €6.000.000,- en materiële schade tot €2.500.000,-, schade als gevolg van brand, storm, natuur, diefstal en ruitschade. Ook vergoeding van schade in geval van aanrijding.

€97,67

De premie is sterk afhankelijk van diverse factoren, zoals (de leeftijd van) je auto en het aantal schadevrije jaren. In het bovengenoemde voorbeeld gaan we uit van de onderstaande situatie:

 • Woonachtig: Den Haag
 • Geboortejaar: 1992
 • Aantal schadevrije jaren: 0
 • Merk: Renault Twingo
 • Bouwjaar: 2005
 • Brandstof: Benzine
 • Versnelling: Handgeschakeld
 • Kilometers per jaar: 10000 km en 12000 km

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekkingen biedt OHRA verschillende aanvullende dekkingen om de basisverzekering naar wens uit te breiden. Wat betreft de extra dekking Aanvullend Pakket is het alleen mogelijk de basisdekkingen WA Plus en All Risk uit te breiden. Ook deze premie is afhankelijk van bovengenoemde factoren.

Verzekeringsvariant

Dekking

Premie per maand

Dekking Schade Inzittenden

Vergoeding werkelijke schade van bestuurder en passagiers tot maximaal €1.000.000,-.

€4,54,-

Rechtsbijstand

Professionele juridische hulp bij het verhalen van de geleden schade

€3,38,-

Wat is niet verzekerd?

In onder meer de volgende gevallen wordt de schade niet uitgekeerd:

 • Je bent niet in het bezit van een geldig rijbewijs.
 • Indien je per ongeluk de autosleutels hebt achtergelaten in de auto en de auto wordt gestolen.
 • Je auto niet tijdig APK-gekeurd is, de pechhulp wordt in een dergelijk geval niet verleend.

Eigen risico

Of je bij OHRA te maken krijgt met het eigen risico, is afhankelijk van het gekozen basispakket. Indien je kiest voor de WA basisverzekering geldt geen eigen risico. Kies je voor WA plus of All Risk, dan kan je kiezen uit een eigen risico van:

 • €0,-
 • €150,-
 • €300,-
 • €450,-

Hoe hoger het gekozen eigen risico, hoe lager de premie uitvalt. Naast de basisdekking WA betaal je evenmin eigen risico voor de extra dekkingen Ongevallen Inzittenden, Rechtsbijstand Motorrijtuig, Schade Inzittenden en Pechhulp Nederland.

Extra diensten

In het geval dat je te maken krijgt met een schadegebeurtenis in het verkeer, is het wel zo fijn direct de schade te kunnen melden. Hier biedt de OHRA App voor je smartphone uitkomst. Je kan via deze app direct de schademelding versturen, inclusief foto’s van het voorval. Daarnaast biedt de app extra informatie voor hulp onderweg, bijvoorbeeld het dichtstbijzijnde glasherstelbedrijf in geval van ruitschade. Ook biedt het belangrijke contactinformatie en alarmnummers.

No claim korting

Autoverzekeringen kennen een zogenaamde no claim korting. Hoe meer schadevrije jaren je hebt gereden, hoe meer korting je krijgt op je premie. Indien je bij OHRA 0 schadevrije jaren hebt gereden, krijg je 60% no claim korting. Voor elk jaar dat je schade claimt, wordt 10% van de korting afgeroomd. Deze schadevrije jaren kan je vervolgens weer opnieuw opbouwen. Na een jaar schadevrij rijden krijg je al 65% korting en na 2 jaar 70%. Na verloop van deze 2 jaar bouwt de korting zich minder snel op.

Contactgegevens

Direct contact opnemen met OHRA? Dat kan via onderstaande contactinformatie:

Telefoon: (026) 400 4040
Postadres: Postbus 40000 – 6803 GA Arnhem

Niet alleen via bovenstaande contactinformatie, maar ook via social media kan je met je vragen terecht bij OHRA. De verzekeraar is onder meer actief op Facebook en Twitter.

Vergelijk alle autoverzekeringen

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897