Print icon

Top 10 reisapps

Bijna iedere student heeft wel een smartphone op zak die dagelijks gebruikt wordt en ook tijdens de vakantie zijn de meesten onafscheidelijk van hun telefoon. Met deze 10 leuke en handige apps tover jij je telefoon om tot je beste reisgenoot!

1. 360 Panorama

We kennen allemaal het gevoel… je geniet ergens van een prachtig uitzicht en wilt dat delen met je familie en vrienden, maar de foto op je telefoon is lang niet zo adembenemend als het echt. Een panoramafoto biedt dan de uitkomst! Met de app 360 Panorama maak je prachtige foto`s die je 360° kunt draaien. Zo wordt iedereen instant jaloers!

Prijs Google Play € 0,76 en prijs Apple App Store € 0,89.

2. Google Goggles

Het is geen Google Glass, maar met Google Goggles heb je ook een leuke, interactieve app in handen. Je gebruikt als het ware je camera om een Google zoekopdracht uit te voeren. Zo kun bijvoorbeeld je telefooncamera op een Franse menukaart richten om de vertaling te zien en krijg je bij een foto van een bezienswaardigheid zo de Wikipedia-pagina op je scherm.

Gratis voor Android en Apple (Apple-gebruikers kunnen deze app vinden in de Google Search-app).

3. Wifi Finder

Om al je leuke apps te gebruiken zonder een enorm hoge rekening te krijgen heb je natuurlijk in het buitenland wel Wifi nodig. Met de app Wifi Finder kun je thuis een wereldwijde database met zo`n 150.000 gratis hotspots downloaden. Vervolgens geeft de app je op je reisbestemming tips over de dichtstbijzijnde gratis Wifi-spot. Houd er wel rekening mee dat de app het beste werkt in steden.

Gratis voor gebruikers van Android en Apple.

4. NavFree

De app NavFree heeft een database van ruim 30 kaarten van landen van over de hele wereld die je via Wifi op je telefoon kunt downloaden. Je kunt vervolgens de kaarten offline gebruiken en overal naartoe navigeren. Bij offline gebruik werkt de app via GPS. Gebruik de app tijdens het autorijden of wanneer je door de stad wandelt en raak nergens de weg kwijt!

Gratis voor gebruikers van Android en Apple.

5. Kayak

Kayak is een populaire en zeer handige boekingsapplicatie. Je kunt hem gebruiken voor allerlei soorten reisboekingen, zoals vliegtickets, accommodatie en huurauto`s. De goedkoopste opties worden automatisch voor je vergeleken. Daarnaast bevat de app veel praktische informatie over o.a. vliegvelden. Voor de avonturier is de GPS-functie erg leuk. Klik op het kompas en je krijgt een overzicht van voordelige vliegtickets vanaf jouw locatie naar nieuwe bestemmingen over de hele wereld. Je kunt direct boeken!

Gratis voor gebruikers van Android en Apple.

6. Tripit

Met deze handige app heb je altijd al je reisadministratie bij de hand. Je kunt al je boekingen en tickets (bijvoorbeeld vliegtickets en gehuurde scooters) via e-mail naar de app versturen. Tripit organiseert vervolgens alles en stelt een reisagenda voor je samen. Ook handig: je wordt op basis van je planning ook meteen op de hoogte gehouden van de weersverwachtingen op locatie en krijgt reisadvies.

Gratis voor gebruikers van Android en Apple.

7. Trip Journal

Namen je ouders nog een opschrijfboekje en een pen mee om hun belevenissen vast te leggen, tegenwoordig is er de erg populaire app Trip Journal. Je kunt hier je hele reis mee vastleggen! Maak onder andere notities, verzamel foto`s en gebruik interactieve kaarten. De app onthoudt daarnaast via GPS de afstand van je afgelegde route en geeft ook precies aan waar je die ene foto nou ook maar weer genomen had.

Prijs Google Play € 2,99 en prijs Apple App Store € 2,69.

8. All Subway

Ga je een stedentrip maken? Dan is de kans groot dat je regelmatig de metro moet nemen. Deze app heeft een database met kaarten van de metronetwerken van wel 165 verschillende steden. Je kunt deze kaarten offline gebruiken en zo eenvoudig je weg vinden!

Gratis via Google Play en via Apple App Store € 0,89.

9. ZekerOpReis

De praktische app Zeker Op Reis is er om je te ondersteunen met medische zaken. Zo kun je er een medisch dossier in bijhouden, kun je een schema samenstellen voor het innemen van (reis)medicijnen, vind je er informatie over vaccinaties en staan er per land de belangrijkste telefoonnummers vermeld. Je kunt de app offline gebruiken.

Gratis voor gebruikers van Android en Apple.

10. Pivo App

Last but not least… met Pivo App zorg je ervoor dat je een top tijd hebt tijdens je vakantie. Deze app gaat namelijk volledig over bier. Je kunt er de spelling en uitspraak vinden van het woord `bier` in maar liefst 59 talen. Alle vertalingen worden ondersteund met leuke filmpjes van lokale bewoners. Salut!

Gratis voor Apple gebruikers.