Strandvakantie

Voor veel studenten waarschijnlijk heel herkenbaar: je zit met je hoofd in de studieboeken en wil op dat moment niets liever dan op strandvakantie. Op het moment dat het wegdromen plaats maakt voor een concreet plan zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten voordat je onbezorgd richting strand kan.

Ga meteen naar de informatie over reisverzekeringen tijdens strandvakantie.

Voorbereiding

Allereerst is het belangrijk te bepalen wanneer je gaat, waar je naartoe gaat, voor hoelang en met welk budget.

Wanneer?

Let bij het uitkiezen van je bestemming op de beste periode om optimaal van je strandvakantie te kunnen genieten. Op de Canarische Eilanden, een populaire bestemming van strandvakanties, start de beste periode vanaf de maand september. Ga je in de zomermaanden juni of juli, dan is het vaak erg winderig. Door veel toeristen wordt deze harde wind als vervelend ervaren.

Waar en hoelang?

Er zijn tal van bestemmingen waar je uit kan kiezen om te kunnen genieten van een strandvakantie. Afhankelijk van je wensen en je budget kan je het dichter of verder bij huis zoeken en langer of korter blijven. Zo kan je naar Spanje of Frankrijk maar er ook voor kiezen naar de Dominicaanse Republiek af te reizen.

Budget

Het budget bepaalt in grote mate je strandvakantie. Waar je heen kan, hoelang en ook wanneer. Zeker in het hoogseizoen zijn de verblijf- en reiskosten extra hoog. Met goedkopere vliegmaatschappijen is het tegenwoordig al snel mogelijk naar een wat verder oord te vliegen tegen een scherpe prijs. Vergelijk ook goed de verblijfkosten van hotels in de buurt, die kunnen soms behoorlijk verschillen. Probeer deze zaken zo vroeg mogelijk te boeken, in de zomermaanden zitten de mooiste en voordeligste hotels en vluchten vaak al snel vol.

Reisverzekering strandvakantie

Indien je op reis gaat, wil je natuurlijk onbezorgd kunnen genieten van je welverdiende strandvakantie. Het is daarom belangrijk je goed te verzekeren tegen mogelijke tegenslagen. Je raakt bijvoorbeeld je bagage kwijt, je wordt beroofd of krijgt een ongeval. Met een goede doorlopende of kortlopende reisverzekering ben je voor dit soort zaken goed verzekerd.

Wanneer kies ik voor een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is interessant wanneer je niet langer dan 21 dagen op vakantie gaat. Ga je vaker per jaar op vakantie en overstijgt het aantal dagen 21, dan kan een doorlopende reisverzekering interessant voor je zijn.

Indien je vaker per jaar op vakantie gaat en vaak een kortlopende reisverzekering afsluit, kan het ook interessant zijn een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo voorkom je dat je iedere keer weer administratie- en poliskosten moet betalen voor het afsluiten van de verzekering. Wij hebben een top 5 reisverzekeringen samengesteld met een lage premie en een goede dekking.

Welke zaken worden er gedekt met een reisverzekering?

Het verschil in dekking tussen de kortlopende en doorlopende reisverzekering is per verzekeraar weer anders. In de meeste gevallen zijn de volgende zaken bij beide typen verzekeringen wel standaard gedekt:

  • Geneeskundige kosten: in aanvulling op je zorgverzekering.
  • Bagagedekking: in geval van verlies of diefstal van je bagage.
  • Buitengewone kosten: in geval van nood.

Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten?

De basisdekking van je reisverzekering dekt een bepaald aantal zaken tot een bepaalde hoogte. Misschien wil je een bijzondere sport gaan doen, zoals duiken of kitesurfen of extra automobilistenhulp omdat je met de auto gaat. Je kan er dan voor kiezen bovenop de basisdekking deze aanvullend dekkingen mee te verzekeren. Je kan er onder meer voor kiezen de volgende zaken extra mee te verzekeren:

  • Bijzondere vormen van sport: duiken, kitesurfen etc.
  • Automobilistenhulp: terughalen van je auto naar Nederland, extra noodzakelijke verblijfskosten.
  • Bagagedekking: extra bagagedekking voor kostbare bagage.
  • Ongevallendekking: in geval je invalide raakt of overlijdt.
  • Europa- of werelddekking: Afhankelijk van je bestemming is het misschien nodig aanvullende werelddekking af te sluiten.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897