Aanvullende reisverzekering

Met een normale reisverzekering ben je verzekerd voor zaken zoals medische kosten, schade aan je accommodatie en verlies of diefstal van je bagage. Er zijn echter ook aanvullende pakketten beschikbaar die je bovenop het basispakket kan afsluiten. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je bepaalde activiteiten gaat afsluiten tijdens je vakantie. Hier vind je meer informatie over de zaken die je nog aanvullend kunt verzekeren.

Wat kan ik allemaal aanvullen aan mijn reisverzekering?

Als je eenmaal hebt besloten wat je gaat ondernemen tijdens je vakantie, dan kan je gaan kijken of een basis reisverzekering alles dekt of dat je een aanvullende reisverzekering dient af te sluiten.

Je kan je voor de volgende zaken aanvullend laten verzekeren:

  • Reizen buiten Europa
  • Annuleringen
  • Autohulp tijdens jouw reis
  • Langere periodes in het buitenland
  • Aanvullende medische kosten
  • Ongevallen
  • Rechtsbijstand
  • Wintersport

Werelddekking

Over het algemeen sluit je een reisverzekering af voor binnen Europa. Deze verzekering is vaak iets goedkoper dan een werelddekking. Wil je echter van je vakantie genieten buiten Europa, neem dan een aanvullende werelddekking. Met de werelddekking ben je, tegen een kleine meerprijs, wereldwijd verzekerd.

Annuleringsverzekering

Als je een vakantie hebt geboekt of je bent al op je vakantieverblijf en er gebeurt onverwachts iets waardoor je niet meer op vakantie kunt gaan of vroegtijdig moet terugkeren, dan kan je met een annuleringsverzekering de reiskosten of een deel hiervan terugkrijgen. Je kan niet bij alle onverwachte omstandigheden de reiskosten terugvragen met een annuleringsverzekering, maar meestal wel bij familieomstandigheden of ziekte.

Meer informatie over de annuleringsverzekering.

Autohulpdekking

Als je besluit om met je eigen auto, caravan of kamper op vakantie te gaan, is het verstandig een aanvullende autohulp verzekering af te sluiten. Hiermee ben je dan verzekerd voor eventuele hulp in het geval van pech of een ongeval. Ook zaken als diefstal en brand zijn hiermee gedekt.

Lees meer op onze pagina autohulpdekking.

Medische kosten

Het kan gebeuren dat je tijdens je reis medische hulp nodig hebt. Met de reisverzekering die je af hebt gesloten voordat je op vakantie gaat ben je echter alleen verzekerd tegen het Nederlandse zorgtarief. De medische kosten in het buitenland vallen vaak hoger uit en kunnen dus al snel hoog oplopen. Daarvoor sluit je een aanvullende ziektekostenverzekering af, deze verzekering dekt ook de hoger uitvallende zorgkosten in het buitenland.

Ongevallendekking

Je denkt er niet graag over na, maar het kan gebeuren dat je na een ongeluk blijvend invalide wordt. Als dit gebeurt is het fijn dat je de financiële middelen hebt om zo normaal mogelijk verder te leven. Hierbij kan je denken aan een aangepaste auto of een aanpassing aan je huis. Ook wordt er via deze aanvullende verzekering een bedrag uitgekeerd mocht je komen te overlijden.

Lees meer op onze pagina ongevallendekking.

Rechtsbijstanddekking

Een Nederlandse rechtsbijstandverzekering is meestal niet geldig in het buitenland. Hiervoor moet je een aanvullende reisbijstanddekking afsluiten op je reisverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt of wanneer je in een conflict terecht komt.

Meer informatie over de rechtsbijstandverzekering in het buitenland

Wintersportdekking

Met deze aanvullende verzekering ben je verzekerd tegen diefstal en schade aan materiaal en uitrusting en tegen de extra risico’s die een wintersportvakantie met zich mee kan brengen. Veel verzekeraars combineren de aanvullende wintersportdekking met een onderwaterdekking. Je bent dan dus voor beide sporten verzekerd.

Lees hier meer over de verzekering voor wintersport.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897