Print icon

Studentenkortingen

Als student ben je in een fase van je leven waarbij je vaak geen baan hebt, niet veel geld hebt en veel tijd spendeert aan je studie. Ben je van plan een stedentrip te gaan maken? Door veel organisaties en overheden wordt rekening gehouden met de positie van studenten. Zo krijgen studenten vaak korting op feesten, bij musea en andere bezienswaardigheden en op de reis zelf. Welke kortingen kan je als student eigenlijk allemaal krijgen?

Korting op mijn reis

Als student kan je verschillende kortingen krijgen op je geplande reis of stedentripje. Onderscheid kan worden gemaakt tussen vroegboekkorting, lastminute kortingen en speciale studentenkortingen.

Vroegboekkorting

Bij sommige reisorganisaties krijg je extra korting als je je vakantie op tijd boekt. Voordelen hiervan zijn dat je veel keuze hebt uit reisbestemmingen en hoge kortingen krijgt omdat reisorganisaties er belang bij hebben hun reizen zo snel mogelijk vol te boeken. Lees meer over vroegboekkorting.

Lastminutekorting

Een lastminutekorting is een korting op een reis die je op het allerlaatste moment boekt. Reisorganisaties willen namelijk graag nog de overgebleven ongeboekte reizen verkopen. Het voordeel is natuurlijk de lage prijs die je voor je reis bepaalt. Lees meer over last minute korting.

Speciale studentenkorting op mijn reis

Sommige reisorganisaties hebben special voor studenten bepaalde kortingen in het leven geroepen. Dit kan bijvoorbeeld een korting van 5% op de gehele reissom zijn. Ook zijn er reisorganisaties speciaal voor studenten die je studententickets verkopen waarmee je honderden euro’s kan besparen.

Kortingen tijdens mijn reis

Ook tijdens je reis kom je als student in aanmerking voor kortingen op veel verschillende plaatsen. Zo krijg je vaak kortingen bij musea, discotheken, bezienswaardigheden, transport of andere zaken op vertoon van je studentenpas. Maar deze wordt niet in alle gevallen erkend.

ISIC kaart

De ISIC kaart is een internationale studentenpas die wereldwijd wordt erkend. Met deze pas krijg je wereldwijd korting op onder meer zaken als transport, verblijf, musea en bezienswaardigheden. Met de kaart heb je toegang tot tienduizenden diensten en studentenvoordelen en meer dan 4,5 miljoen studenten uit 120 landen maken er al gebruik van. De kaart kan voor 15 euro worden aangevraagd door universiteits- en hogeschoolstudenten.

Minor in het buitenland

Veel studenten kiezen ervoor een minor of een semester in het buitenland te studeren. Vaak krijgen internationale studenten op vertoon van hun studentenpas speciale kortingen bij discotheken of bepaalde restaurants. Er zijn ook internationale (erasmus)studentenverenigingen actief die bijvoorbeeld goedkope reisjes organiseren, leuke feesten en andere leuke activiteiten.

Kortingen op je reisverzekering

Bij sommige verzekeraars kan je een reisverzekering afsluiten met speciale studentenkorting. Deze korting kan soms wel oplopen tot 25%. Andere verzekeraars bieden collectiviteitskorting, zoals OHRA voor TU Delft studenten. Dat betekent dat je als lid van een bepaalde organisatie of vereniging, bijvoorbeeld TU Delft student, korting krijgt op je reisverzekering. Studenten krijgen bovendien 15% extra korting bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering bij OHRA.

Kijk hier voor de top 5 van reisverzekeringen met studentenkorting

Korting bij de voorbereiding van je reis

Als student kan je ook bij de voorbereiding van je reis leuke kortingen tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan korting op de aanschaf van een nieuwe reiskoffer of korting op het kopen of huren van je wintersportuitrusting. Op sommige websites worden specifiek reiskoffers met extra korting voor studenten aangeboden.