Premie autoverzekering

Op deze pagina vind je een overzicht van zaken die invloed hebben op de hoogte van de premie die je moet betalen voor je studenten autoverzekering.

Ga direct naar de

Top 5 Studenten Autoverzekeringen

en sluit binnen 5 minuten een studenten autoverzekering af!

Je leeftijd

Over het algemeen gebeuren er meer auto ongelukken met jongeren en minder ervaren bestuurders, daarom is het mogelijk dat jongeren een hogere premie moeten betalen.

Het aantal schadevrije jaren

Verzekeraars belonen hun klanten met een korting als ze lange tijd schadevrij rijden. Dit doen ze om hun klanten te stimuleren om voorzichtig te rijden en om minder schadeclaims in te laten dienen.

Om de korting te bepalen hebben de verzekeraars een bonus-malussysteem geïntroduceerd. Dit is een soort ladder waarbij je ieder jaar, als je geen schade hebt gemaakt, een trede kan stijgen. Als je een trede stijgt, dan krijg je een korting op je premie. De korting kan uiteindelijk stijgen tot 80%.

Aan de andere kant kan je ook weer dalen op de ladder als je een ongeluk hebt gemaakt en je deze schade claimt bij de verzekeraar. Je kan bij veel verzekeraars maar liefst 4 tot 6 treden dalen na een ongeluk en een schadeclaim. Om deze reden kiezen mensen er nog wel eens voor om de schade zelf te betalen en niet te claimen. Dit zodat ze niet dalen in het bonus-malusladder systeem.

Lees meer hierover op onze pagina schadevrije jaren

Dagwaarde van je auto

De dagwaarde van je auto heeft invloed op de premie die je moet betalen. De dagwaarde van je auto is het bedrag dat je zou moeten betalen om een vervangende auto te kopen. De dagwaarde van de auto wordt berekend door middel van afschrijvingen op de nieuwwaarde van de auto.
Duurdere auto’s zijn vaak aantrekkelijker voor autodieven en hebben hogere kosten om te repareren. Om deze reden is de premie hoger bij duurdere auto’s.

Je woonplaats

Een verzekeraar gaat er vanuit dat er in een grote stad meer ongelukken gebeuren en dat er een groter risico bestaat dat je auto wordt gestolen. Om deze reden is de premie die je moet betalen hoger als je in een grote stad woont, dan als je in een dorp op het platteland woont.

Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt

De verzekeringspremie die je moet betalen wordt ook beïnvloed door het aantal kilometers dat je per jaar rijdt.

Het soort autoverzekering dat je kiest

Er bestaan drie soorten studenten autoverzekeringen met een andere dekking. De soort verzekering die je kiest heeft invloed op de verzekeringspremie die je moet betalen.

WA autoverzekering

Dit is de meest basisverzekering, waarbij de schade bij een andere weggebruiker gedekt is als je een ongeluk maakt met je auto. Deze verzekering wordt geadviseerd als je auto ouder dan 8 jaar is. Lees meer hierover op onze pagina WA-autoverzekering.

Beperkte Casco

Bij deze verzekering wordt er (naast de WA dekking) in bepaalde situaties, zoals diefstal of schade door bepaalde weersomstandigheden, de schade aan je eigen auto vergoed. Deze verzekering wordt geadviseerd als je een auto hebt die ouder is dan 3 jaar en jonger dan 8 jaar. Lees meer hierover op onze pagina beperkte casco autoverzekering.

Volledige Casco (All Risk):

Bij deze verzekering worden (naast de WA dekking) de meeste kosten vergoed als je zelf schade hebt gemaakt met je auto. Deze verzekering wordt geadviseerd als je auto jonger is dan 3 jaar. Lees meer hierover op onze pagina volledige casco autoverzekering.

Het eigen risico dat je kiest

Je kan vaak zelf de hoogte van het eigen risico bepalen. Het eigen risico is het bedrag dat je uit je eigen zak moet betalen als je een schade claimt bij een verzekeraar. Neem je een hoog eigen risico, dan betaal je een lagere premie.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897