Print icon

Centraal Beheer Aansprakelijkheidsverzekering

Bijna iedereen heeft de spotjes van ‘even Apeldoorn bellen’ tijdens het reclameblok weleens voorbij zien komen. Centraal Beheer, een van de grote spelers op de Nederlandse verzekeringsmarkt, weet al sinds jaar en dag via deze humoristische spotjes de aandacht op zich te vestigen. Het in 1909 opgerichte kantoortje is in 1995 onderdeel gaan uitmaken van de Achmea Groep. Naast de Centraal Beheer aansprakelijkheidsverzekering kan je er ook terecht voor een veelheid aan andere soorten verzekeringen, zoals een auto- of inboedelverzekering.

Direct naar Centraal Beheer

Dekking Centraal Beheer aansprakelijkheidsverzekering

Op het moment dat je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit bij Centraal Beheer ben je verzekerd tegen schade die je als particulier per ongeluk toebrengt aan een ander of aan spullen van een ander. Ook schade die bijvoorbeeld je huisdier veroorzaakt of huispersoneel, zoals de schoonmaakster, komen voor vergoeding in aanmerking. De verzekering is bovendien geldig in het buitenland.

Dekking Premie per maand

Schadebedrag tot maximaal €1.500.000,-

€3,28

Schadebedrag tot maximaal €2.500.000,-

€3,53

Bovenstaande premie is gebaseerd op een Utrechtse student van 22 jaar. Je krijgt de schade dus tot maximaal €1.500.000,- vergoed, een bedrag wat in de meeste gevallen toereikend is. Mocht je willen bijverzekeren voor een hoger bedrag dan kan je kiezen voor een verzekerd bedrag van €2.500.000-. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je voor langere tijd naar het buitenland gaat aangezien daar vaker hogere schadeclaims voorkomen. Voor bepaalde vormen van schade gelden dekkingsbeperkingen. Het gaat om:

Schadevorm Verzekerd bedrag
Schade tijdens logeren of oppassen Tot max. €25.000,- per gebeurtenis
Schade tijdens sport en spel Tot max. €25.000,- per gebeurtenis
Schade bij de uitvoering van een vriendendienst Tot max. €25.000,- per gebeurtenis
Schade aan geleende spullen Tot max. €25.000,- per gebeurtenis

Dagwaarde

Op het moment dat zaken van een ander beschadigd raken, wordt door Centraal Beheer de dagwaarde vergoed. De dagwaarde vertegenwoordigd de waarde van die spullen op dat moment.

Wat is er precies verzekerd?

Je bent verzekerd voor de volgende vormen van schade:

  • Schade aan andermans spullen
  • Schade aan andere personen in de vorm van onopzettelijke verwonding dan wel overlijden
  • Schade veroorzaakt door een bouwwerk of gebouw, zoals je woning, stacaravan of schutting
  • Schade aan andermans vakantiewoning
  • Schade veroorzaakt tijdens je vakantiebaan of stage/vrijwilligerswerk
  • Schade veroorzaakt tijdens het uitvoeren van een vriendendienst (aangeboden hulp zonder tegenprestatie). Voor deze schade geldt echter een afwijkende maximumvergoeding van €25.000,-.

Bovendien komen bepaalde extra kosten voor vergoeding in aanmerking. Is Centraal Beheer bijvoorbeeld van mening dat een rechtszaak aanhangig dient te worden gemaakt, dan worden de extra kosten als gevolg hiervan vergoed.

Wat is niet verzekerd?

Schadegebeurtenissen met betrekking tot ernstige conflicten, terreur, nalatigheid, fraude of atoomrampen komen onder geen enkele omstandigheid voor vergoeding in aanmerking. Niet verzekerd is verder onder meer:

  • Opzettelijk toebrengen van schade, ook als deze onbedoeld is;
  • Schade als gevolg van het vertonen van seksueel gedrag alleen of in een groep;
  • Schade aan andermans geleende/gebruikte of verzorgde zaken.

Eigen risico

Bij de aansprakelijkheidsverzekering van Centraal Beheer geldt alleen een verplicht eigen risico van €200,- bij stormschade. Dit betekent dat je dit deel van de schade eerst zelf dient te betalen.

Extra diensten

Twijfel je of de schade onder de verzekering valt? Je kan de schade bij Centraal Beheer eenvoudig via de telefoon of online doorgeven. Centraal Beheer schiet je dan zo snel mogelijk te hulp. Bovendien is het mogelijk de schade mobiel via de Centraal Beheer app door te geven voor iPhone en android. De schadeomschrijving plus foto kan je dan direct uploaden.

Korting

Er zijn verschillende kortingsmogelijkheden. Indien je een zorgverzekering hebt bij Zilveren Kruis, ZieZo, De christelijke zorgverzekeraar of De Friesland krijg je extra korting op je aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast kan het zijn dat je via je werkgever of vereniging extra korting kan krijgen.

Contactgegevens Centraal Beheer aansprakelijkheidsverzekering

Indien je vragen hebt over de aansprakelijkheidsverzekering van Centraal Beheer, kan je op de volgende manieren contact opnemen:

Contactgegevens
Email & Chat Contact(formulier) online
Telefoon 055 579 8000
Post Postbus 9150 – 7300 HZ Apeldoorn
Whatsapp +31 6 13335444
Facebook Facebook.com/centraalbeheer
Twitter Twitter.com/centraal_beheer

Direct naar Centraal Beheer