Volledig casco – All risk

Naast de verplichte standaard WA-verzekering zijn er extra opties om je auto te verzekeren tegen schade. De meest complete autoverzekering is de verzekering met volledig casco dekking. Dit wordt ook wel de all risk verzekering genoemd. Op deze pagina vind je meer informatie over deze verzekering.

Wanneer afsluiten

De volledig casco autoverzekering wordt alleen aangeraden voor auto`s die niet ouder zijn dan vijf jaar. Daarna is de dagwaarde van de auto zodanig gedaald dat de verzekering je niet genoeg oplevert. Ook voor auto`s die op lening zijn gekocht maar nog niet zijn afbetaald kan de volledig casco een verstandige keuze zijn. Wanneer je auto dan total loss wordt verklaard blijf je niet met een lening zitten.

Dekking volledig casco autoverzekering

De volledig casco dekking is de meest uitgebreide verzekering die je op je auto kan afsluiten. De verzekering wordt daarom ook wel de all risk verzekering genoemd. WA-verzekeringen dekken standaard schade die je aan anderen aanricht.

De volledig casco verzekert verder schade ontstaan door:

 • Omslaan en slippartij
 • Botsingen (ook eenzijdig)
 • Brand, bliksem en kortsluiting
 • Diefstal of beschadiging
 • Natuurgeweld
 • Alle overige schade van buitenaf

Het grootste voordeel van de volledig casco verzekering is dat deze ook schade aan de auto vergoedt wanneer je dit zelf hebt veroorzaakt.

Niet gedekt

Ondanks dat de verzekering een brede all risk dekking heeft, zijn er een aantal situaties waarin je niet gedekt bent voor schade. Hierbij gaat het om acties die je zelf onderneemt en waardoor je rijvaardigheid afneemt. Denk hierbij aan ongevallen door joyriden en wanneer je met alcohol op achter het stuur zit. Er wordt dan geen vergoeding uitgekeerd. Ook wanneer een ongeluk is ontstaan doordat je auto een gebrek of slijtage had wordt er niets vergoed. Zorg er daarom voor dat je auto regelmatig gekeurd wordt.

Premie volledig casco autoverzekering

De verzekeraar maakt bij het berekenen van je premie een schets van jouw persoonlijke situatie. Hiermee kan de verzekeraar het risico inschatten dat jij schade rijdt en hoeveel deze schade ongeveer zal zijn.

Dit wordt bepaald aan de hand van:

 • Je woonplaats
 • Hoe oud je bent (onder 25 jaar betaal je vaak meer premie)
 • De kilometerstand van de auto
 • Je schadevrije jaren
 • De waarde van je auto

Er wordt bij het bepalen van de premie gekeken naar de cataloguswaarde van je auto, omdat de all risk autoverzekering vooral op nieuwe auto`s wordt afgesloten. Hoe hoger de aanschafwaarde van je auto is, hoe duurder je verzekering zal zijn.

Eigen risico

Wanneer je schade rijdt krijg je te maken met een eigen risico. Dit eigen risico is meestal ongeveer € 150,- per gebeurtenis. Soms ligt dit bedrag hoger wanneer je onder de 25 jaar bent. Vaak kan je het eigen risico zelf ook nog verhogen en daarmee premiekorting ontvangen. Ook wanneer de schade veroorzaakt is door een ander moet je vaak eerst zelf het eigen risico betalen. Dit bedrag krijg je echter wel terug wanneer je verzekeraar de schade verhaald heeft op de andere partij.

Beperkt casco autoverzekering

Heb je een tweedehands of een oudere auto? Dan is een all risk verzekering in jouw situatie niet nodig. Je kan dan bijvoorbeeld wel kiezen voor een verzekering met beperkt casco. Deze verzekering biedt je wel extra dekking voor schade aan je auto, maar is iets minder uitgebreid. Lees hier meer over de beperkt casco verzekering.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897