Bespaartips autoverzekering

Een WA autoverzekering is een verplichte verzekering wanneer je een auto aanschaft. Helemaal als beginnend bestuurder is het verstandig om goed verzekerd te zijn tegen die risico’s die deelname in het verkeer met zich mee brengt. Toch kunnen de kosten van een autoverzekering zelf ook al hoog oplopen. Op deze pagina geven we je enkele tips waarmee je veel geld kunt besparen bij het afsluiten van een autoverzekering en toch goed verzekerd kunt zijn.

Minimale dekking

Indien je geen gloednieuwe auto hebt gekocht, kun je overwegen om alleen de wettelijk verplichte WA autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt alleen de schade die jij veroorzaakt aan derden. Je neemt hiermee wel het risico dat je geen vergoeding krijg als je zelf een paaltje raakt of als er schade aan de auto ontstaan is door bijvoorbeeld brand.

Koop een kleine auto

Zorg ervoor dat jouw auto boven alles een vervoersmiddel is. Een sportwagen is natuurlijk cool en een dure sedan is ongetwijfeld extreem comfortabel, maar is dit echt nodig? Als je een wat minder comfortabele of sportieve auto koopt hoef je, je ook minder zorgen te maken om vandalisme of inbraak. Een bijkomend voordeel is dat je waarschijnlijk genoeg hebt aan een goedkopere WA autoverzekering. Daarnaast zijn er voor kleinere, oudere auto’s lagere verzekeringspremies dan voor grote, nieuwe auto’s.

Betaal de premie in één keer

Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je mogelijkheid om de premie periodiek of in één keer af te betalen. Als je ervoor kiest om periodiek te betalen worden de totaalkosten vaak hoger omdat je voor kleinere, herhalende stortingen kiest. Een verzekeraar heeft het bedrag in principe voor je voorgeschoten en rekent hier vervolgens een rentepercentage over, waardoor je uiteindelijk meer betaalt dan wanneer je het premiebedrag in één keer had voldaan.

Voorkom het claimen van kleine schades

Bijna elke vorm van claimen, of het nu gaat om een grote schade of een kleine schade, heeft gevolgen op je opgebouwde schadevrije jaren en jouw positie op de ladder van het bonus-malussysteem. Door het claimen van een kleine schade kun je al snel een behoorlijk terugval maken op deze ladder.

Het is daarom goed om te bedenken of het zinvol is om de schade te claimen of om zelf voor deze kosten op te draaien. In sommige gevallen kan dit laatste voordeliger uitpakken. Ook kun je de verzekeraar vragen om uit te laten rekenen of het invloed heeft op je positie in het bonus-malussysteem.

Probeer jaarlijks te wisselen van verzekeraar

Indien je tevreden bent over jouw huidige autoverzekering, dan is het verstandig om verschillende studenten autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wij hebben een aantal autoverzekeringen alvast voor jou vergeleken en een top 5 samengesteld van goedkope autoverzekeringen voor studenten.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897