Bespaartips inboedelverzekering

De inboedelverzekering is doorgaans geen verplichte verzekering. Sommige studentenhuisvestingen hebben dit echter wel als voorwaarde voor het huren van een kamer. Of je studenten inboedelverzekering nu vrijwillig of verplicht afsluit, het is natuurlijk fijn als je er niet te veel geld aan kwijt bent! Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waarmee je kan besparen op je inboedelverzekering.

Jaarbetaling

Wanneer je de premie van een verzekering direct voor een jaar betaalt krijg je vaak korting aangeboden door de verzekeraars. Het lijkt door het hoge bedrag dat je moet betalen alsof je in een keer veel geld kwijt bent aan je verzekering, maar uiteindelijk ben je dat jaar juist minder geld kwijt. Vaak is de korting die je krijgt een paar procent van je totale premie.

Vergelijk en vind de goedkoopste studenten inboedelverzekering

Het kost je even een beetje tijd, maar wanneer je voordat je een studenten inboedelverzekering afsluit onderzoek doet naar de verzekeraars kan dit je een flinke besparing opleveren. Verzekeraars zijn vrij in het bepalen van de hoogte van hun premie en de ene verzekeraar zal dus een stuk goedkoper zijn dan de andere. Door ze met elkaar te vergelijken vind je eenvoudig de goedkoopste aanbieder! Let er wel op dat de aanbieder die je kiest niet alleen goedkoop is, maar ook een goede dekking biedt.

Om het vergelijken makkelijker te maken hebben wij onderzoek gedaan en een top 5 inboedelverzekeringen samengesteld.

Geschatte waarde inboedel

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit moet je de waarde van je inboedel aangeven. Op basis hiervan wordt je premie bepaald. Hierbij geldt: hoe meer je inboedel waard is, hoe hoger je verzekeringspremie is. De kans dat de verzekeraar bij schade een hoog bedrag moet uitkeren is dan immers hoger. Als je de waarde van je inboedel dus te hoog inschat, betaal je voor niets een hogere premie. Controleer dus goed of de verzekerde waarde wel klopt. Het inschatten van de waarde van je inboedel kan je doen aan de hand van een inboedelwaardemeter.

Studentenpakket afsluiten

Bij een aantal inboedelverzekeraars kan je terecht voor een inboedelverzekering met studentenkorting. Je krijgt dan een aantrekkelijke korting op de premie. Wanneer je de inboedelverzekering bij een van die verzekeraars afsluit ben je dus vaak veel goedkoper uit. Verzekeraars bieden deze korting aan, omdat studenten over het algemeen minder waardevolle bezittingen hebben en dus minder hoge schadegevallen declareren. Houd bij het vergelijken van verzekeringen dus deze studentenkortingen in de gaten!

Daarnaast zijn er verzekeraars die studentenpakketten aanbieden: je krijgt dan tegen een lage premie alle belangrijke studentenverzekeringen gebundeld in één pakket. Denk hierbij aan een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en ongevallenverzekering. Omdat je alle verzekeringen in een pakket afsluit, krijg je doorgaans extra korting. Bekijk en vergelijk direct verschillende studentenpakketten.

Collectieve verzekering studentenhuis

Een collectieve verzekering is een verzekering die je met een aantal mensen tegelijk afsluit. Vaak zijn dit groepen van personen die in dezelfde situatie zitten, bijvoorbeeld studenten, sporters of werknemers van een bepaald bedrijf. Wellicht kan jij je bij een studentencollectief aansluiten. Wanneer je in een studentenhuis woont kan het ook zo zijn dat jouw huisbaas al een verzekering voor het hele huis heeft afgesloten. In dat geval heb je dus helemaal geen eigen inboedelverzekering nodig!

Beveiliging van je woning

Door je huis goed te beveiligen kan je extra korting krijgen op de premie van je inboedelverzekering. Deze korting kan oplopen tot zo’n 15% van de premie! Met de volgende certificaten krijg je bij de meeste inboedelverzekeraars extra korting.

1. Certificaat door een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf

Je kunt ervoor kiezen om jouw huis te laten beveiligen door een beveiligingsbedrijf. Als je de hulp van een beveiligingsbedrijf inschakelt ontvang je nadat alle aanpassingen zijn gedaan een certificaat. Dit certificaat is een bewijs dat jouw woning goed beveiligd is.

Voorbeelden deze certificaten zijn:

  • Een certificaat van Initial Varel Security
  • Het certificaat van Stichting Borg
  • Het certificaat van Stichting Slotencertificaat

2. Certificaat Keurmerk Veilig Wonen

Een certificaat Keurmerk Veilig Wonen kan uitgegeven worden door de politie bij jou in buurt. Het certificaat wordt opgemaakt uit onderzoek en inbraakmeldingen in jouw woonomgeving.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende keurmerken:

  • Het keurmerk Veilige Omgeving. Wordt over het algemeen uitgegeven in nieuwbouwwijken en heeft voornamelijk te maken met de opbouw van de wijk. Zijn er veel vluchtroutes en hoe is de straatverlichting? Dit zijn voorbeelden van vragen die de politie in dit rapport beantwoord.
  • Keurmerk Veilig Complex. Wordt uitgeven in appartementen complexen en heeft voornamelijk te maken met de juiste verlichting en een goed te bereiken berging.
  • Het keurmerk Veilig Wonen. Deze wordt uitgeven wanneer een eigen woning goed beveiligd is. Gespecialiseerde bedrijven kunnen hier vaak bij helpen. Daarnaast kan je ook extra sloten, rookmelders en juiste verlichting aanbrengen waardoor de politie jouw woning een Veilig Wonen keurmerk kan geven.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897