Univé inboedelverzekering

Unive Inboedelverzekering

Univé is een grote verzekeraar die bij bijna iedereen wel een belletje doet rinkelen. Je kunt voor allerlei verzekeringen bij Univé terecht, waaronder een zorgverzekering of een reisverzekering. Voor iedereen die zijn inboedel wil verzekeren biedt Univé ook een goede optie. Lees hier meer over de dekking en premie van de Univé inboedelverzekering.

Woonverzekering pakketten van Univé 2024


Dekking inboedelverzekering van Univé

Met de inboedelverzekering van Univé sluit je een zeer volledige dekking af. Alle spullen in je huis zijn verzekerd voor allerlei schadegevallen, waaronder inbraak, brand, storm, vandalisme waterschade en omvallende bomen. De verzekering is overigens niet alleen voor spullen in huis, ook meubels, gereedschap of andere zaken in de tuin en huisdieren zijn gedekt. Naast een vergoeding voor de spullen krijg je ook andere zaken zoals het inschakelen van een schade-expert, het schoonmaken van je woning na brand of waterschade en opruimingskosten vergoed. Met de Allrisk inboedelverzekering zijn zelfs huishoudelijke ongelukjes meeverzekerd.

Voor sommige soorten producten is er door Univé een maximum ingesteld dat je per gebeurtenis kunt ontvangen aan vergoeding. Je kunt deze maximale bedragen naar wens verhogen, maar dan betaal je extra premie per maand. Een aantal belangrijke dekkingen zijn:

Type inboedel Verzekerd bedrag
Inboedel Volledig verzekerd
Kostbaarheden Sieraden tot maximaal € 5.000. (op te hogen tot max. €50.000,-), overige kostbare inboedel zoals je laptop of televisie tot max. €10.000,- (op te hogen tot max. €50.000,-)

Aanvullende opties Univé inboedelverzekering

Naast een inboedelverzekering kun je ook nog de vier volgende extra dekkingen afsluiten om je inboedel nog beter te beschermen:

Type verzekering Verzekerd bedrag
All risk dekking Door de extra allrisk dekking af te sluiten krijg je een ruimere uitkering en zijn bijna alle vormen van schade in huis verzekerd, ook ongelukjes in de huissfeer. Daarnaast heb je deze dekking nodig om de Buiten-de-Deurdekking af te kunnen sluiten.
Buiten-de-Deurdekking De inboedelverzekering verzekert standaard alleen inboedel in- en rondom jouw woonruimte. Met deze extra dekking zijn al jouw waardevolle bezittingen buiten de deur overal in Nederland gedekt.
Huurdersbelang Maximaal € 10.000,- (op te hogen tot max. €50.000,-)
Ruitbreuk Schade aan glas is normaliter niet verzekerd op de inboedelverzekering, maar met deze dekking krijg je de gevolgen van glasschade wel vergoed.

Uitkering nieuwwaarde

Voor het uitkeren na schade gelden bij Univé de volgende regels:

  • Wanneer spullen te herstellen zijn, dan worden de volledige herstelkosten vergoed
  • Als herstellen niet meer mogelijk is, dan krijg je meestal de nieuwwaarde terug. Alleen wanneer het product nog maar 40 procent of minder van de nieuwwaarde waard was geldt dat je de dagwaarde ontvangt
  • Op een aantal dure producten zoals zonweringen en schotelantennes geldt dat je alleen de dagwaarde terugkrijgt

Eigen risico

Je kunt er bij Univé zelf voor kiezen of je een eigen risico wilt afsluiten op de inboedelverzekering. Dit is dus niet verplicht. Wanneer je voor het eigen risico van €250 per gebeurtenis kiest ontvang je daarvoor een korting op je maandelijkse premie. Naast het optionele eigen risico geldt bovendien het volgende eigen risico:

  • Als de schade ontstaat tijdens een verbouwing en veroorzaakt wordt door storm komt er €250 eigen risico bij op iedere gebeurtenis

Niet verzekerd

Wanneer je een claim indient bij de verzekeraar zal deze jouw situatie bekijken en bepalen of jij in aanmerking komt voor een vergoeding. Er zijn een aantal situaties die nooit onder de dekking van een inboedelverzekering vallen, dit zijn bij Univé onder meer:

  • Zakelijke goederen
  • Schade door opzet
  • Schade door bouwfouten
  • Slecht onderhoud en slechte preventie
  • Illegale activiteiten

Contactgegevens Univé

Alle vragen die je hebt over de hier besproken inboedelverzekering kun je stellen aan het team van Univé. Deze zijn te bereiken op de volgende manieren:

Contactgegevens
Email & Chat Contactformulier of chat op de website
Telefoon 0592 349 579
Whatsapp 06 1277 8504
Post Postbus 15, 9400 AA Assen
Facebook Facebook.com/unive
Twitter Twitter.com/unive
Instagram Instagram.com/unive

Direct naar Unive

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897