OHRA Reisverzekering

OHRA reisverzekering

OHRA (Onderlinge ziekteverzekering der Hoogere Rijksambtenaren) is onderdeel van de Nationale Nederlanden Groep. OHRA heeft een lange geschiedenis, na zijn oprichting in 1925 heeft het na bijna 90 jaar een klantenbestand van meer dan 800.000 klanten opgebouwd. OHRA werkt direct met de klant, dus zonder tussenpersonen. Bij OHRA kan je kiezen uit een ruim scala verzekeringen, waaronder zorg-, schade- of levensverzekeringen. Je kan kiezen uit twee soorten reisverzekeringen, een tijdelijke of een doorlopende reisverzekering.

Direct naar OHRA

Reisverzekering pakketten van OHRA 2024


Voordelen OHRA

  • Een uitgebreid basispakket met ruime dekking, waarbij bijvoorbeeld aansprakelijkheid aan je vakantieverblijf standaard is meeverzekerd.
  • Het is mogelijk om de hoogte van de dekking te bepalen door te kiezen tussen de dekkingen Basis, Plus en Top.
  • De aanvullende modules worden tegen een scherpe premie aangeboden.

Nadelen OHRA

  • De premie van de reisverzekeringen van Ohra is leeftijdsafhankelijk. Er geldt een hogere premie voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar.

Basispakket reisverzekering

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Persoonlijke hulp Hulp via de OHRA Hulpdienst Hulp via de OHRA Hulpdienst
Hoeveel dagen max Afgesloten duur Max. 45 dagen
Dekkingsgebied Europa (optioneel wereld) Europa (optioneel wereld)
Bagage Max. €1.250,- per verzekerde Max. €1.250,- per verzekerde
Extra’s -Aansprakelijkheid tot €1.250,- voor schade aan logiesverblijf. -Aansprakelijkheid tot €1.250,- voor schade aan logiesverblijf.
Premie €11,34 (gebaseerd op 14 dagen vakantie) €3,57 per maand

Deze tabel is gebaseerd op een student van 21 jaar.

Basisdekking Lang op Reis

Het is ook mogelijk om een doorlopende reisverzekering af te sluiten als je bijvoorbeeld 90 dagen, 180 dagen of 360 dagen achter elkaar op reis bent. Bijvoorbeeld als je stage gaat lopen of gaat studeren in het buitenland.

Aantal dagen Premie p/m Europa Premie p/m Wereld
90 dagen €3,57 €5,34
180 dagen €4,28 €6,41
365 dagen €5,75 €8,55

Overzicht aanvullende opties

Bij OHRA is het mogelijk naast het basispakket naar keuze een of meerdere aanvullende modules af te sluiten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een aanvullende annulerings- of ongevallenverzekering. Deze en andere aanvullende modules worden hieronder beschreven.

Module Annulering

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Dekking module annulering Afhankelijk van de reissom. Annuleringskosten worden tot maximaal €1.500,- per verzekerde per reis vergoed.
Premie  €2,46 extra per maand

De premieberekening is gebaseerd op een student van 21 jaar die een reis binnen Europa maakt.

Het kan je gebeuren, geheel onverwachts moet je je reis annuleren of tussentijds onderbreken. Een familielid komt te overlijden of je wordt plotseling opgeroepen voor een herexamen. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als je zelf voor die kosten moet opdraaien. Kies je voor de module annulering, dan krijg je de annuleringskosten vergoed tot een maximum van de totale reissom of in geval van de doorlopende reisverzekering € 1500,- per jaar.

Dekking Medische kosten

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Dekking medische kosten -Kosten voor medische noodzakelijke behandeling in het buitenland boven de kostprijs worden volledig vergoed.
-Tandheelkundige behandeling tot maximaal €500,-.
-Kosten voor medische noodzakelijke behandeling in het buitenland boven de kostprijs worden volledig vergoed. -Tandheelkundige behandeling tot maximaal €500,-.
Premie €6,48 extra (gebaseerd op 14 dagen vakantie) 1 extra per maand

Heb je al een aanvullende zorgverzekering die de medische kosten boven Nederlandse kostprijs vergoed? Zo nee, dan biedt deze module uitkomst. In buitenlandse ziekenhuizen kunnen de tarieven voor behandelingen hoger liggen dan die in Nederland. In dat geval wordt door je zorgverzekering slechts de kostprijs vergoed. De extra kosten komen door deze aanvullende module voor vergoeding in aanmerking.

Module S.O.S Autopechhulp

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Vervangend vervoer Max. €100,- per dag voor de huur van vervangend vervoer tot maximaal 25 dagen. Max. €100,- per dag voor de huur van vervangend vervoer tot maximaal 25 dagen.
Uitvallen bestuurder Met de OHRA Hulpdienst krijg je hulp of vergoeding van de kosten als gevolg van het uitvallen van de bestuurder + max. € 75,- voor extra verblijfskosten per persoon per dag voor maximaal 10 dagen. Met de OHRA Hulpdienst krijg je hulp of vergoeding van de kosten als gevolg van het uitvallen van de bestuurder + max. € 75,- voor extra verblijfskosten per persoon per dag voor maximaal 10 dagen.
Rechtsbijstand Geen juridische ondersteuning. Geen juridische ondersteuning.
Premie  €22,26 extra (gebaseerd op 14 dagen vakantie) €1,89 extra per maand

Auto- of motorpech? Met de module Hulpverlening auto’s en motoren kom je niet hulpeloos langs de weg te staan. De module geeft je recht op hulpverlening en vergoeding van bepaalde kosten, zoals reparatie of indien nodig extra verblijfskosten.

Module Ongevallen

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Dekking module ongevallen Bij blijvende invaliditeit maximaal €75.000,- en overlijden max. €25.000,-. Bij blijvende invaliditeit maximaal €75.000,- en overlijden max. €25.000,-.
Premie €1,50 extra (gebaseerd op 14 dagen vakantie) €0,63 extra per maand

Een ongeval. Hoewel je er liever niet aan denkt, kan het je op vakantie toch overkomen. De kosten van een ongeval waarbij je bijvoorbeeld blijvend invalide raakt kunnen flink oplopen. Zo kan het zijn dat je als gevolg van het ongeval aanpassingen in je huis of auto moet aanbrengen. De module ongevallen keert afhankelijk van de mate van invaliditeit een schadebedrag uit. Ook in het geval dat je komt te overlijden ten gevolge van het ongeval, worden de kosten tot maximaal € 25.000,- vergoed.

Module Wintersport

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Module wintersport -Vergoeding voor ski’s en wintersportuitrusting tot maximaal €1.250,-
-Wintersporthulplijn
-Vergoeding van kosten door een ongeval tijdens wintersport.
-Vergoeding voor ski’s en wintersportuitrusting tot maximaal €1.250,-
-Wintersporthulplijn
-Vergoeding van kosten door een ongeval tijdens wintersport.
Premie €17,28 extra (gebaseerd op 14 dagen vakantie) €1,11 extra per maand

De module wintersport is standaard inbegrepen bij de doorlopende reisverzekering. Kies je voor een tijdelijke reisverzekering, dan kan je de module wintersport als aanvullende module bijverzekeren. Krijg je onverhoopt een ongeval dan krijg je hulpverlening, vergoeding van de kosten van schade aan je wintersportuitrusting en een eventueel noodzakelijke gipsvlucht.

Module Geld

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Module Geld Vergoeding bij diefstal en verlies van geld/cheques tot max.€ 750,- per reis. Vergoeding bij diefstal en verlies van geld/cheques tot max.€ 750,- per reis.
Premie €10,50 extra (gebaseerd op 14 dagen vakantie) €1,77

Stel je voor: je portemonnee wordt gestolen. In het geval dat je je tas niet onbeheerd hebt achtergelaten krijg je dan tot maximaal €750,- per reis vergoed.

Extra diensten OHRA

Bij OHRA krijg je korting op de vaccinaties die je nodig hebt voor je reis bij thuisvaccinatie.nl. Het eerste consult is gratis voor OHRA klanten en als je een aanvullende verzekering hebt komen de kosten van de vaccinaties voor vergoeding in aanmerking.

Kortingen OHRA

Bij OHRA krijg je als je student bent bij bijvoorbeeld de Universiteit Utrecht of de Erasmus Universiteit Rotterdam korting op je reisverzekering. Ook via je werkgever of vereniging is het in bepaalde gevallen mogelijk korting te krijgen. Bovendien kan je pakketkorting krijgen als je meerdere verzekeringen bij OHRA hebt afgesloten.

Inloggen bij Mijn OHRA

Wil je inloggen bij OHRA? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij OHRA.

Contactgegevens OHRA

Contactgegevens
Telefoon 026 – 400 40 40

Reisverzekering afsluiten

Direct naar OHRA

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897